Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, je mi 16 let a minulý měsíc jsme měli s přítelem poprvé pohlavní styk. Použili jsme prezervativ a při sundávání jsme si nikdy nevšimli, že by byl prasklý nebo nějak poškozený. Včera (31. den cyklu) jsem dostala menstruaci. PMS jsem měla poslední týden bolest prsou a akné, jako vždy. Dnes, 2. den menstruace je moje menstruace o dost slabší než normálně, normálně mám dost silnou menstruaci první 2-3 dny a poté slabší. Je možné, že bych mohla být těhotná?
Jestliže se měl přítel oblečený kondom, nemohl do Tebe nic pustit a tedy jsi nemohla otěhotnět. Jestliže budete používat kondomy, můžete mít pravidelný sex bez strachu, že otěhotníš. Mysli také na to, že v období menstruace a zvlášť přímo při ní, je nebezpečí otěhotnění nepatrné, i kdyby se punčoška roztrhla. Řada zkušených žen toho využívá a nauč se to i Ty.
Nemyslím si, že bys byla těhotná. Já osobně měla velmi silnou a bolestivou menstruaci. Po prvním sexu s přítelem se moje menstruace „uklidnila“. Je slabší a není vůbec bolestivá. Ptala jsem se mého gynekologa a je to změnou hormonů.