Slehlá hlava

2751
13.5.21 09:32

Slehlá hlava

Ahoj našla jsem jen staré diskuze. Trápí nás u našeho prcka slehlá hlava. Má 6 měsíců a doteď spinkal jen na zádech.
Teď začíná spíš na boku nebo bříšku což ho nenechávám ráda. Spí tahle teprve cca týden, ale zatím žádné zlepšení.
Nevíte jz možné někde nechat zkonzultovat tu helmicku? Nesla jsem Frýdek Místek což je daleko. Pomohla vám někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
13.5.21 09:39

A proč doteď spal jen na zádech? Ty jsi nevěděla, že se mají malý miminka otáčet na střídačku na levý a pravý bok, aby nemely slehlou hlavičku? A co vaše detska doktorka, ta na to nic neříkala? Začala bych to řešit u ní, ona bude vědět, co a jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
13.5.21 09:42

Hned první odkaz na google-pobočky praha, ostrava:
https://www.plagio.cz/
Nejlepší asi bude zavolat a domluvit konzultaci s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
13.5.21 09:43

@darekp no tak si kopneme že… ne všechny děti jsou stejné a ne vždy to jde.

Řeším to stejné, akorát už je slehlý od 2,5M a polohovat se nenechal. Hlavně měl fakt měkkou tu lebku, tak se mu to stalo fakt hrozně rychle. Trpěl na koliky a spal jen na zádech, o žádném polohovaní nemohla být ani řeč. Během chvilky byl zase jak chtěl. Ale už od 4M to intenzivně řeším na rhb a neurologii. Na konci května jdeme do plagio centra a to je i v Praze na Proseku. Starší syn měl taky placku, ale takovou souměrnou vzadu a srovnalo se mu to samo cca do 1,5 roku. Mladší ji má zleva a to je prostě blbé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
13.5.21 09:46

@darekp zkusím se ho zeptat proč se hned vracel na záda a jinak spát nechtěl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
13.5.21 09:49

@Verurizeckova moc děkuji, zkusím tam zavolat a objednat nás. Dr. nám říkal trochu víc polohovat ale že se to do 1,5 roku srovná. Máme placku vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
13.5.21 09:53

@Lamicka2016 no ono to není tak jednoduché, na to plagio musíš mít zadanku z neurologie. Pokud tu vadu neshledá neurolog jako vážnou spolecne s reviznim lékařem z toho plagia, tak si tu helmicku platis sama a stojí asi 17 tis. Takže doporucuju prvně poresit s pediatrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.5.21 10:01

Lebeční svy se srovnají do 1.5roku. mladší dcera má placku na hlavě vzadu, má to tedy už od porodu. Když jsem to říkala doktorce při pobytu v nemocnici, bylo mi řečeno že pokud je to od porodu tak to víceméně resit nemám. Říkala jsem ji že jsem se snažila ji polohovat, otáčet, nicméně k ničemu, protože se začala točit hodně brzo sama. Taky mi řekla moc hezkou větu, že každý nemáme stejnou hlavu, a nejsme asymetricti. ;) Jinak to res z odborníkem..

• Citovat
  • Upravit
4507
13.5.21 10:04

@mackA159 závidím, já furt jen poslouchám, co jsem za hovado. Přitom starší syn se srovnal sám, ale mladší to má hodně. Naposledy jsem se od neurolozky dozvěděla, ze to má pekelne. Potěší výrazy tohoto typu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
13.5.21 10:06

@Verurizeckova aha, děkuji. Zkusím se tedy nejdříve zeptat pediatra jestli by nás neposlal na neurologii, ale popravdě slehlá lebka není neurologický problém ne? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
13.5.21 10:12

@Verurizeckova máme to podobně :roll: malý teď spinká v kočárku takže vyfotím později.
Takže ideální cesta je tedy žádanka od pediatra na neurologii a tam si nechat napsat doporučení? a s tím jít do toho Plagia?
moc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
13.5.21 10:18

@Lamicka2016 přesně tak. Nevím, proč v tom je ten neurolog, ale každopádně je to potřeba… taky tomu nerozumím. Na druhou stranu aspoň vím, že malý je po neuro stránce ok… prvně bych fakt poresila pediatra, normálně řekni, že chceš konzultaci v plagiu a co mas proto udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.21 10:28

Nás má placatou hlavu z boku.. Pac preferoval jen jeden bok.. Polohovala jsem, ale to dítě má svůj rozum. Dr zatím neřeší :think: maluch teď tráví většinu času na břiše, začíná se to upravovat :think: jak už tu padlo, prvně konzultaci s dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
13.5.21 10:44

Děkuji, máme 2.6 očkování, tak do té doby uvidíme jestli i to spaní na boku nepomůže a také jsem si napsala d Plagia o termín trvá to 4 týdny co tam píšou a až se mi ozvou zeptám se rovnou co vše je potřeba aby byla úhrada na vzp

on přes den spí hodně v kočárku na zahradě kolikrát až 4-5 hodin a tam prostě stejně hodí záda. :cert: v noci už spinká převážně na boku, ale to teprve tak týden. Na břísku tráví času hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12896
13.5.21 11:09
@Verurizeckova píše:
@mackA159 závidím, já furt jen poslouchám, co jsem za hovado. Přitom starší syn se srovnal sám, ale mladší to má hodně. Naposledy jsem se od neurolozky dozvěděla, ze to má pekelne. Potěší výrazy tohoto typu :roll:

No to koukam co na starsi kolena zjistim :lol: ja myslela ze placata hlava ze zadu je norma, jasne ne po stranach kriva, ale to je ideal mit hlavu dozadu vyboulenou jako ufon 8o?, me kluk spal celou dobu na zadech, ano hlavu mel polozenou tvari k podlozce to stridal, jak to mimina umi, ale ma zezadu hlavu regurel placatou i kdyz ne po stranach slehlou a nikdo nam zadnou helmu nedaval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí