Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Pajulka2 píše:
Holky prosim ještě o radu..Co potřebujeme dolozit k priznani aby nam. uznali slevu kdyz beru tu materskou? Nejaky vypis ze socialky kolik me vyplatili na rok 2016 nebo neco z prace? A stejne tak kdyz budeme žádat zpetne za rok 2015 co doložit? Děkuji za radu
příjem manželky se dokládá pouze čestným prohlášením, že v daném roce neměla příjmy přesahující 68 tis.
(neboj, v přiznání uvádí i tvoje RČ, snadno si sami dohledají nebo dotazují na sociálce a zdr. poj. zda ti bylo něco vyplaceno, v jaké výši, zda za tebe někdo platil odvody) - tato sleva je jedna z nejštědřejších a zároveň nejzneužívanějších, takže ty páky jak si to ověřit mají
nikde nedokládáš konkrétní výši příjmů ke slevě na manželku
@Pajulka2 píše:
Holky prosim ještě o radu..Co potřebujeme dolozit k priznani aby nam. uznali slevu kdyz beru tu materskou? Nejaky vypis ze socialky kolik me vyplatili na rok 2016 nebo neco z prace? A stejne tak kdyz budeme žádat zpetne za rok 2015 co doložit? Děkuji za radu
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, jestli nevadí pro uplatnění slevy na manželku, že mám trvalé bydliště jinde než manžel? Samozřejmě bydlíme spolu, ale já si trvalé bydliště po svatbě neměnila, ale v nájemní smlouvě jsem zaevidovaná jako spolubydlící.
Předem děkuji a přeji pěkný den ![]()
@MaťulkaH píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, jestli nevadí pro uplatnění slevy na manželku, že mám trvalé bydliště jinde než manžel? Samozřejmě bydlíme spolu, ale já si trvalé bydliště po svatbě neměnila, ale v nájemní smlouvě jsem zaevidovaná jako spolubydlící.
Předem děkuji a přeji pěkný den
nemusíte mít společně trvalé bydliště
Prosím, platí hranice 68.000Kč pro uznání slevy na dani za mnželku, pokud se jedná o příjmy jako osvč? Mám ještě plynoucí následné odměny, které mi běží na základě odvedené práce z dob před nástupem na mateřskou a posléze rodičovskou…tj. aktivně jsem si ty peníze v roce 2017 nevidělala, ale vyplaceny mi byly, tj. počítat se s nimi hold musí ![]()
prosím o anonym.
@Anonymní píše:
Prosím, platí hranice 68.000Kč pro uznání slevy na dani za mnželku, pokud se jedná o příjmy jako osvč? Mám ještě plynoucí následné odměny, které mi běží na základě odvedené práce z dob před nástupem na mateřskou a posléze rodičovskou…tj. aktivně jsem si ty peníze v roce 2017 nevidělala, ale vyplaceny mi byly, tj. počítat se s nimi hold musíprosím o anonym.
Ten příjem se počítá jakýkoli výdělek kromě níže uvedených výjimek v zákoně.
§ 35ba Slevy na dani pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
@Azallea Takže u toho limitu je jedno, jestli se jedná o výdělek ze závislé nebo samostatné činnosti. A rodičák se do toho samozřejmě nepočítá.