Sleva z nájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23961
24.10.20 12:54
@aakaficko píše:
Všechno jde z pojistky sousedů, co jim prasklo topení..
Takže já jí mám slevu dát a pak to vymáhat na pojišťovně? Není mně vůbec jasné, jak velká ta sleva má být, jedině mně napadá, že opravy budou trvat asi 4 dny, takže když platí nájem 11 000 Kč měsíčně, tak by to mělo být asi 1500 Kč?? děkuji moc..

Odpustit 1500,– je blbost… To je jako by tam vůbec nebydlela… Leda že by se po dobu oprav nedal byt vůbec používat a ona musela bydlet jinde… 8)
Kdybych byl móóóc hodnej, sundal bych jí maximálně 500,–… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:15

@bse.pedro jooo o tom už taky mluvila, že v době oprav tam přece nebude moct bydlet a kam jako půjde - ze jí nikde nenechají bydlet zadarmo.. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
24.10.20 13:25

A kam tedy půjde bydlet, když ji dáš slevu za 4 dny? Moc tomu nevěřím, že bude bydlet pod mostem, obzvlášť v této době. Psala jsi, že už chtěla v minulosti nějaké slevy. a to proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:33

Netuším, kam by šla a taky tomu moc nevěřím.. :nevim: chtěla slevu, že při nastěhování nebylo dokonale uklizeno po předchozích nájemnících, pak že byla postipana od nějakého hmyzu a nevěděla od čeho. V bytě před nastěhováním byla celkem 3krat, takze vedela kam se stehuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
24.10.20 13:38

@aakaficko pod pojmem nebylo dokonale uklizeno se muze skryvat ledaccos.Od trochy prachu po mastnou spinu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
24.10.20 13:39
@aakaficko píše:
@bse.pedro jooo o tom už taky mluvila, že v době oprav tam přece nebude moct bydlet a kam jako půjde - ze jí nikde nenechají bydlet zadarmo.. :roll: :nevim:

Pokud by byl byt totálně rozbombardovaný, pak by asi měla nárok na náhradní ubytování…
Nevím, jaká je situace teď, ale ještě před pár lety bylo prakticky ve všech městech levné ubytování v bývalých podnikových ubytovnách, apod… Zjistil bych situaci v okolí a na na vych. canou babu bych zkusil vyjednávací taktiku - "Mám pro vás na dobu 4 dnů, kdy budou probíhat v bytě opravy náhradní ubytování v támhleté ubytovně, kde bydlí sociálně potřební a ukrajinský dělníci za 100,–Kč/den, odečtu vám nájem za 4 dny a vy si z toho zaplatíte ubytovnu. Nechcete, vydržíte po dobu oprav, slevím vám pětikilo… 8)
Baba se může handrkovat o přiměřené náhradní ubytování, ale nemá nárok na hotel za 3 litry na noc… 8) Když jí odpustíš celý nájem, jak uvažuješ, bude to chtít při sebemenším problémečku a za chvíli bude požadovat, abys ještě platila ty jí za to, ža v tvým bytě vegetuje… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
24.10.20 13:39
@aakaficko píše:
Netuším, kam by šla a taky tomu moc nevěřím.. :nevim: chtěla slevu, že při nastěhování nebylo dokonale uklizeno po předchozích nájemnících, pak že byla postipana od nějakého hmyzu a nevěděla od čeho. V bytě před nastěhováním byla celkem 3krat, takze vedela kam se stehuje :?

takže si vymýšlí při každé kravině. Příště bude chtít slevu na to, že venku ptáci zpívají :roll: Dala bych ji symbolicky slevu 500,– a když bude mít problém, tak přece může jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:43

@bse.pedro zkusím na to ubytování kouknout a kdyžtak ji nabídnout.. :palec: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:47

@mamina2017 já bych nejraději, aby odešla, ale ona nechce a smlouvu máme až do 31.5.2021.. uvidim zda se rozumně dohodneme na sleve, ale mám obavu, že bude chtít minimálně 5000 Kč slevu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
24.10.20 13:48

Nejlepší by bylo se takový nájemnice zbavit… Nevím, jakou máš smlouvu, jestli na dobu určitou nebo neurčitou, ale pokud na dobu určitou, už bych jí neprodlužoval…
A pokud na dobu neurčitou… Nedávno jsem se zbavoval problémových nájemníků, kteří přes dva roky jakž takž fungovali, ale čím dál tím větší problémy s placením, na chlast bylo pořád, do práce chvilku jo, chvilku ne, nájmy se zpožďovaly… Když už mi bylo víceméně jasné, že placení skončí a navíc se začaly ztrácet ze společných prostor drobnosti jako brambory apod., dal jsem jim kvůli vyloučení komplikací výpověď z nájmu z důvodu využití bytu pro vlastní potřebu… I za cenu, že bych tam na přechodnou dobu napsal trvalý pobyt třeba matce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:52

@bse.pedro naštěstí mám na dobu určitou a prodlužovat smlouvu určitě nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
24.10.20 13:53
@aakaficko píše:
@mamina2017 já bych nejraději, aby odešla, ale ona nechce a smlouvu máme až do 31.5.2021.. uvidim zda se rozumně dohodneme na sleve, ale mám obavu, že bude chtít minimálně 5000 Kč slevu :think:

Leda nas.rat… :zed: Má možná nárok na slevu, ale na přiměřenou slevu, ne 100% z nájmu nebo i víc… Pokud byt bude užívat i v době oprav a bude to ty cca 4 dny, tak 500,–Kč je +/- 30% sleva za tu dobu a to už je sakra dost…
Smlouvu už jí neprodlužuj a dej jí včas, v řádném termínu vědět /doporučeným dopisem s dodejkou/, že jí smlouva nebude prodloužena… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 13:56

@bse.pedro jasný, moc děkuji, v pondělí to s ní budu řešit. Nájem má platit do 25. a zatím peníze na účet nedosly a pochybuji, že je pošle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
24.10.20 14:03
@aakaficko píše:
@bse.pedro jasný, moc děkuji, v pondělí to s ní budu řešit. Nájem má platit do 25. a zatím peníze na účet nedosly a pochybuji, že je pošle…

Pokud peníze nepošle včas, okamžitě upomínku… Možná si takhle sama pod sebou podřeže větev… Sama od sebe ti platbu nemůže stopnout nebo snížit, to bude jasný porušení smlouvy… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
24.10.20 14:13

@bse.pedro ano, děkuji, minulý měsíc taky poslala peníze až 26., když jsem ji napsala, že je nemáme na účtu..
kdyžtak se ozvu ještě v pondělí až to s ní budu řešit, mám obavu, že to nebude dobrý a s 500 Kč slevou se nesmíří ani náhodou.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný