Složení epidurálu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
10.10.14 17:28

Tak je to skoro stejny, akorat se pred morfinem preferuje ten sufentanil nebo fentanyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.10.14 19:05
@a12 píše:
Slozeni epiduralu neznam, ale mela bych ohledne nej otazku, kdy vam ho pichnou? az na to tlaceni?

mi říkali, že při otevření na 5 prstů :think: Já měla šílené stahy několik hodin, celá zoufalá jsem si to nechala píchnout - bo porod nepostupoval a zabralo za cca 15 minut a já dokonce usnula :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
10.10.14 21:34

@a12
Naopak, u epiduralu jsi naprosto při smyslech, jen necítíš tu ostrou bolest u stahů. Já např. téměř celý porod proseděla v klídku a kecala s manželem, pak došla porodní asistentka a šlo se rodit:)

Jinak právě na tlačení už epidural až tak nepůsobí, potřebuješ spodek cítit a dokázat ho ovládat, jinak bys asi neporodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.10.14 21:41

U nás dáváme Sufentanil (opiát) a a Marcain(znecitlivění), ale já jsem rodila a rodit budu bez epidurálu. Rizika a nepříjemnosti s tím spojené tam jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
10.10.14 22:35

@petulik 28 Zalezi na jaka analgetika jsi alergicka - a taky jaky typ alergie… jestli je to vubec alergie. To ze ti epidural nezabrl s tim nema co delat… to, ze nezabere je obvykle tim, ze se anesteziologovi nepodarilo ho „spravne“ pichnout. Ve vetsine nemocnic se pouziva Fentanyl/Sufentanyl. Me ho u prvniho porodu pichal manzel- je anesteziolog a zabral, jen jsem se pak teda mohla uskrabat po celem tele, protoze nezadoucim ucinkem u nekoho je prave svedeni kuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
10.10.14 23:16
@bebu píše:
U nás dáváme Sufentanil (opiát) a a Marcain(znecitlivění), ale já jsem rodila a rodit budu bez epidurálu. Rizika a nepříjemnosti s tím spojené tam jsou…

Já tedy zdravotník nejsem, ale mám za to, že když se dává epidural v nemocnici denně, tak by neměl být žádný problém. Já rodila v Brně, kde v tom asi nejsou žádní amatéři a za sebe můžu říct, že to bylo naprosto bez problémů a navíc mě to ani nebolelo.. Pořád jsem čekala, kdy to „dělo“ ucítím a nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
11.10.14 19:10
@donaga píše:
Vše má svá rizika, žádný člověk není stejný.

Přesně tak. O píchnutí do páteře se nikdy nedá říct, že je to pohoda bez rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
11.10.14 19:30

Asi jste mě některé nepochopily, já jsem alergická na analgetika- brufen, ibalgin, nalgesin, algifen, valetol, novalgin a hlavně na acylpyrin. Vím, co je to alergická reakce, měla jsem jich hodně a s jednou nejhorší jsem skončila v nemocnici, na oči jsem neviděla a špatně se mi dýchalo a proto nechápu větu od donagy „Alergie ale neznamená, že ti to nezabírá, ale že nemáš alergickou reakci.“ Já si nechala u prvního porodu píchnout epidural (do páteře), ale nevím co v něm bylo za účinnou látku, nějak se mi nezdálo, že to vůbec nezabralo a pak když jsem se ptala, tak jsem se pak dověděla, že mě dali nejsilnější opiáty, takže mě to asi špatně pichli. Porod nakonec skončil CS a to mě uspali, takže složení klasického epiduralu to asi nebylo. Mám hodně vysoký práh bolesti, proto toto řeším. Zkusím se zeptat v poradně, co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
11.10.14 21:29

@petulik 28 Ano, opiáty se píchají standardně. Občas se stane to, co asi tobě a to, že epidurál tzv. nesedne - není trefeno správné místo. Proto tě také k CS uspali a nepoužili epidurál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.10.14 23:45

@donaga @bebu
Já psala svoji zkušenost a né vědecké prohlášení - to jste asi nepochopily.
Navíc si stále myslím, že ač riziko je, tak je vždy menší na pracovišti, kde se tomu věnují dnes a denně, než někde, kde se to píchá jednou za měsíc a méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
13.10.14 10:08

@donaga a @bebu dnes jsem se dověděla z poradny na e-miminu, že se dává Sufenta a Marcain, což skutečně odpovídá, co mě řekli v porodnici, že to jsou opiáty, myslela jsem si totiž, že mě dali jinou účinnou složku a ta mohla být slabší, ale vypadá to na špatně pichlý epidural. No uvidím, nechám se překvapit jak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
13.10.14 10:18

@donaga snad ano :), nechci být za hysterku, ale porod nebyl pro mě dobrým zážitkem, zvracela jsem a měla silné křížové bolesti, to hojení po CS bylo daleko snesitelnější než samotné kontrakce. Mám už přes dva měsíce nepravidelné stahy, kdy mě bolí podbřišek a spodek jako by chtěla přijít hodně silná menzes, bývá mi i zle a staví se mi z toho husí kůže, proto už se bojím, že to tam nezvládnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí