Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, slyšela jsem o slunečních brýlých pro mrňata, které jsou z ohebného plastu, jsou prohnutá dovnitř v oblasti kořene nosu- děti ještě nemají tak vytvarovaný nos jako my dospělí, takže normální tvar brýlí jim nesedií, dítěti nesjíždí a můžete je skoro srolovat a nestane se jim nic… Jen je nemůžu sehnat- nemáte je někdo? Nevíte, jaká je to značka, případně kde jste je sehnali? Případně s jakými brýlemi máte dobrou zkušenost. díky
Já znám jen ty z www.brejlicky.cz. Zatim je nemame, ale asi je objednam. Nekde v nejake diskusi na netu (ale uz nevim kde) jsem na ne cetla samou chvalu. Jen zalezi na konkretnim mimi, jestli je ochotne je nosit.
U nas se brejlicky neujali, koupila jsem na zkousku normalni a na ty nozky se nasazuje takovy neoprenovy pasek, takze to drzi dobre a nepadaji, moje dite je je schopne akceptovat jen na kolo kdy ma na hlave jeste hlemu, jinak to neresim a davam mu ksiltovku - proste bryle nechce. Uvazovala jsem o tech na www.brejlicky.cz, ale napred jsem zkusila jestli bude ochoten nechat si je na ocich a nebyl, tak bych napred doporucovala vyzkouset to.........Jitka
Podobné jsou dětské Polaroidy. Jsou fakt super. Ohebné , měkké, malý s nimi kolikrát třísknul o zem a nic, opravdu hodně vydrží a super sedí . Horší je ta cena , stojí kolem tisícovky a dítěti vydrží zhruba do 4 let.
Apolena
taky uvažujeme o koupí brýliček pro naši holčičku, jen nevím zda na to není moc malá jsou jí necelé 4měsíce. Takže uvítám zkušenosti ostatních maminek, hlavně to od kdy jejich miminka nosily slun. brýle a jak se jim to líbilo.
Ahoj holky,
před časem jsem četla, že děti do tří let by vůbec sluneční brýle mít neměly, protože se jim ještě vyvíjí očíčko a ty brýle nějak škodí. A dětská doktorka mi také brýle neschválila - ptala jsem se jí na ně loni. Malému bylo cca 2,5 roku ![]()
taky mi v optice řekla, že do 2-3 let brýle ne. Oko se příliš namáhá černým sklem.
Já nevím, jsem z toho rozpačitá, sluníčko je snad horší, nebo ne?
Řešení je jediné - nechodit moc na sluníčko, stejně na něm není o co stát…
NiKi
Také jsem slyšela, že do tří let ne, mi ještě letos zůstaneme u kšiltovky ![]()
Tak to by mě vůbec nenapadlo, že dětičky nemají mít brýle. Je dobře že jsem tady na tu diskuzi narazila, protože jsem se chystala je Matýskovi koupit ![]()
janinkaz píše:
nykam, ale Matýsek je vážně docela prcek na brýličky
Jo to máš pravdu, ale víš jak to teď je, každej si chce nahrabat a děti jsou hroznej byznys
, takže už prodávají brýle od 0+
. Fakt, viděla jsem je v Chiccu. No pak jsem taky četla, jak je mamči už takovýmhle mrňousům dávají
. Mě to napadlo jen kvůli tomu, že když jsme na procházce, tak malej když mu zasvítí do očí se hned začne vztekat. Ale stejně by je asi sundavat, takže zkusím najít nějakou kšiltovku na tu jeho pidi hlavičku ![]()
Určitě to bude lepší, očička jsou ještě ve vývinu, zhruba do tří let ![]()
Jo jo
Nahrabat na nemocných a na dětech je dnešní byznys ![]()
ahoj všem, pracuju jako optička a prosím všechny maminky, nekažte oči svým miminkám slunečníma brejličkama!!! Jestli je máte rádi do tří let postačí v našich podmínkách pouze kšiltovka nebo klobouček!!! Samozřejmě výjimka je, když jedete k moři, tam je slunce dost ostré.
Chodí k nám takřka hysterické maminky se 4.měsíčníma miminkama, že ještě nemají sluneční brejličky, jestli něco nezanedbaly atd… Je strašné to někdy poslouchat a i vysvětlovat, některé maminky nechtějí věřit, že takhle malinkému mimču to spíš škodí. Jejich očička se do cca tří let stále vyvíjejí a když necháte oči celé dny ve tmě, tak se jim může vyvinout tzv. světloplachost - přecitlivělost na denní světlo a další.
Takže kloboučky a kšiltovky opravdu stačí ![]()
A můžu se zeptat, jestli jsou vhodné na kolo? Chceme začít jezdit. Malá má 20. měsíců. Po narození jsme měli velký problém se zánětem spojivek. Léčili jsme jí to asi 3 měsíce. Tak nechceme, aby třeba chytla něco podobného znovu. Dík za odpověď
@Alík to jsem rada ze to ctu a ja porad koukam v obchode an brejlicky ze by na leto mel malej nejaky mit, jelikot by je nesnesl sam t o vyresil za me, aspon jsem klidna ![]()