Sluneční brýle pro batolata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8384
6.4.12 23:34

@Alík to jsem rada ze to ctu a ja porad koukam v obchode an brejlicky ze by na leto mel malej nejaky mit, jelikot by je nesnesl sam t o vyresil za me, aspon jsem klidna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
6.4.12 23:46

Brejličky dělá Chicco, s tím pásečkem jsem viděla i v decathlonu, kolem 3-400 kč, ale právě že do 2 letmin. by brejličky nosit neměly. My se chystáme v červnu k moři, do Chorvatska, tak jsem o tom přemýšlela, musím se poptat u mudry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.4.12 23:49

Naše dcera hodně nesnášela sluníčko, byla a je hodně světlá. V roce a něco se mi pořád vztekala v autosedačce, když neměla kam se otočit, a v kočárku taky, kšiltovka v určitou denní dobu nestačila. Koupili jsme brejličky, normální, tuším že v DM, okamžitě pochopila jejich výhodu. Nemyslím, že bych jí přivodila nějakou vadu tím, že jí budou na nose sedět max. půl hoďky denně sluneční brejle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.12 00:38

my máme brejličky od chicca už od loni - to bylo malé cca 14m - trpí na záněty spojivek a jak jí zasvítí slunko do očiček hńed jí zrudnou a pláče, ale bohužel si s nima víc hraje než aby je měla nasazené, ale nám hlavně ,v kočárku pomohla sluneční clona nebo plenka

http://www.chicco.cz/…20913.00.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
7.4.12 11:53

Dneska jsem synovi koupila brýle s neoprenovým páskem, zatím se na ně moc netváří, ale on je ten typ, kterej když mu zasvítí do očí sluničko tak se může zbláznit (to má asi po mně, já nosim sluneční brýle skoro pořád). Nemyslím si, že mu zkazím oči, když je bude mít nasazené občas, když zrovna půjdeme přímo po sluníčku. Vím, že dítě není malý dospělý, ale stejně mi to nedá nesrovnat - kdyby mě někdo zakázal brýle mít tak se prostě zblázním, pořád bych mhouřila oči, myslim, že by mě i večer bolely apod. Pro mě by to bylo trápení a nechci trápit jeho. Otázka spíš je, jestli si je na očích nechá nebo jestli jsem vyhodila peníze. Jo a synovi je rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.12 20:39

Je to docela o zvyku driv jsem slunenci bryle vubec nenosila an evadilo mi to a ted je nosim porad a bez nich by sem se zblaznil a mela oci pri kazdym slunicku privreny a slzely by…ale malymu je asi zatim nedam, ikdyz slunicko nesnasi a krouti se tak bych rekla zej e to lepsi ze uz si zvyka a budu to resit klobouckem nebo v kocarku slunenci clonou…uvidime jak to v lete bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.5.17 02:46

Proč by neměli děti nosit sluneční brýle?

Ahoj, hledám odpověď, proč by malé děti neměli nostit brýle. Někteří z vás píší, že to slyšely a mně by zajímalo co. Dnes jsem.se dival na videopřednášku o metodě NTC. Mimo jiné tam byl jeden příklad chyby mozku. V Italii pri léčbě neškodné infekce, zakryla oko 3 mesicnimu dítěti a to osleplo. Nikoliv ale kvuli infekci, ale kvuli tomu, ze se oko nevhodně stimulovalo a tim ho mozek jednoduše vyřadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
23.5.17 06:30

No ja cetla, ze do tri let veku se nemaji davat slunecni bryle prave kvuli tomu, ze jeste neni uplne dovyvinuty zrak a mozek a prave vedlo by to k oslabovani toho oka. Nejsem odbornik, ale radsi davam cepici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.5.17 07:43
@amatus1 píše:
Ahoj, hledám odpověď, proč by malé děti neměli nostit brýle. Někteří z vás píší, že to slyšely a mně by zajímalo co. Dnes jsem.se dival na videopřednášku o metodě NTC. Mimo jiné tam byl jeden příklad chyby mozku. V Italii pri léčbě neškodné infekce, zakryla oko 3 mesicnimu dítěti a to osleplo. Nikoliv ale kvuli infekci, ale kvuli tomu, ze se oko nevhodně stimulovalo a tim ho mozek jednoduše vyřadil.

Záleží na tom, jak dlouho bylo oko zakryté. Po uzdravení s ním měli pracovat a posilovat, je to podobné jako u tupozrakosti.
Se slunečními brýlemi nevím, občas je dvouletému dám, ale spíš výjimečně.
Jinak sluneční brýle asi nemají nosit kvůli práci oka, ono řasy a smršťovací zorničky mají lidé v základní výbavě, v původních podmínkách k životu to stačí (les, světlo se rozptyluje o trávu…) ve městě někdy potřeba asi jsou, slunce se dost odráží od skel a pod.
OT: kde je k vidění video o NTC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.17 07:54

@bartoel1 na strankach mensy je nejaka prednaska(upla na ytb) maji v eshopu i knizku, pokud ale mate dalsi videa ci zkusenosti - sem s nima!

K tematu - my brejlicky v nejvetsim slunecnim svitu cca od roka davame, ale ma je za mesic na sobe dohromady tak ctyri pet hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
23.5.17 08:28

@amatus1: Podle toho, co jsem četla já, je to proto, že do 3 let me oko ještě nedovivinuté a teprve se učí reagovat správně na všechny možné podmínky - mimo jiné i stáhnout se v ostrém světle. Když se dávají pravidelně sluneční brýle, nemůže oko trénovat v přirozených podmínkách, ochabne a nenaučí se to. Prý se potom může vyvinout až světloplachost. Lepší je oči chránit kloboukem s krempou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie