Sluneční brýle pro prcky?

178
11.4.05 12:27

Sluneční brýle pro prcky????

Ahoj mamči, potřebuju poradit se slunečními brýlemi pro 10-ti měsíčního rošťáka…Když se udělalo minulý týden hezky,musely sme s golfkami jezdit tak,aby mu sluníčko nesvítilo do očí,protože u nich není přehazovací rukojeť jako u kombinace.Přemýšlela jsem,jak to budu dělat v létě,zda se prodávají pro tak malé děti sluneční brýle,protože jenom kšiltovka určitě nestačí…A snesou to vůbec ty pinďulíni na očích???Nemáte některá z vás zkušenost?Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
165
11.4.05 12:49

Ahoj, já mám trojkolku pro dvojčátka a tam taky není přehazovací rukujeť. Mám pro ně sluneční brýle, koupila jsem jim na to ty šňůrky, abysme je neztratily. Když jedeme proti sluníčku, tak si je třeba i 4 minuty nechají, pak si s nima hrají, začnou křičet, že jim svítí sluníčko do očí, tak jim je na:,–(ím a mám pocit, že jim dojde, že je to lepší. Ale zatím jsme je měly asi 3krát..Martina a kvíďata (zítra 14 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.4.05 13:04

Ahoj! Já mám taky trojkolku tak si nemůžu př ehodit rukojeď. Náš prcek podědil malinkytý sluneční brýle, ale aby je udržel na očičkách tak mu musím hned najít nějákou jino zábavu, aby na ně zapoměl. a dokud mu někdo neukáže a neřekne, že je má no očích tak je tam má. Já je nekupoval, ale dají se prý koupit v některých optikách. Tam máš aspoň jistotu, že mají opravdu UV filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
11.4.05 15:33

Ahoj, ja jsem ted prtave brylecky videla v Olomouci v Puntanele, tak predpokladam, ze by je v podobnych prodejnach mohli mit vsude. Staly kolem 100,– a nejaky UV filtr tam mely napsany, treba se tomu da verit..:-) Nas lump si je ani nenechal na:,–(it, zkusime to asi o nejaky mesic pozdeji..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.05 15:47

My je máme už měsíc, dcerka (7 měsíců) je snáší dobře, občas na nás sice kouká mimo obroučky :-))), ale zřejmě pochopila, že jsou fajn, sluníčko ji předtím hrozně vadilo. Dana

• Citovat
  • Upravit
625
11.4.05 17:11

Ahojky,
koukni do galerky na Listopadky, prosinčátka 2004-tam máme Julinku jako modelku ve slunečních brýlích :D
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
11.4.05 17:51

Sluneční brýle

Ahojky,

mám už více jak 2letého chlapečka a jako cca 8 měsíčnímu jsme mu kupovali sluneční brýle. Ze začátku si je nechal jen chvilku, ale postupně si na ně zvyknul a nyní, když už je velký :lol: a svítí sluníčko, tak je vyžaduje. Dáváme mu je i v autě, i když máme sluneční clony. Podle mě je to o zvyk.

papa veronika adámek a beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.05 19:14

Ahoj holky, no ja nevim, ale cetla jsem, ze malym detem by se mely davat slunecni bryle vyjimecne a kdyz, tak jen kvalitni. Na skole jsme si kdysi premerovaly slunecni bryle a skoro vsechny meli tak pul dioptrie a jeste mimo osu. Ja osobne volim ksiltovku.
 Pavca

• Citovat
  • Upravit
2239
11.4.05 19:32

Taky jsme premysleli nad ksiltovkou, ale bohuzel na petimesicniho prcka se u nas ve meste neprodavaji. Ale brylky jo. Samozrejme prvni obehnu optiky, kde by meli byt kvalitnejsi. Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.05 20:05

Ahoj,

my to zatim resime slunecnikem, i kdyz o brylich uvazuju. Ale prave se bojim toho, abych MAtejovi nezkazila oci. Je mu rok a pul, zda se mi na brejle malej, ale nedovedu vysvetlit proc :-) Mozna se prave bojim tech dioptrii, nebo ze bude koukat pres ne. No v optice by snad mohli poradit. Zajimava diskuze, piste piste..

martina

• Citovat
  • Upravit
10459
11.4.05 20:33

Ahoj,
taky jsme malé minulý týden pořídili „minibrejličky“, vypadá v nich strašně legračně :lol: Ale ta informace o dioptriích mě zarazila 8O , takže se také raději přeptám naší doktorky nebo v optice.
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.05 20:49

Čauky,

nám je také 10 měsíců a sluníčko vadí i nám, jenže ten náš šmudlík má z brýlí legrandu,takže to je asi pro letošek passé. Zkoušeli jsme kšiltovku,ale i tu si sundaval a pak nechtěl už ani normální čepičku. Jinak kšiltovky všech velikostí snad od 56 mají v H&M - (Metropole Zličín, Anděl, Globus Černý most)bohužel vše co vím Praha
 Lisa

• Citovat
  • Upravit
Radina
11.4.05 21:25

Ahoj holky, chtěla bych do této diskuse přispět jedním názorem, pro sluneční brýle pro děti ne. Četla jsem dost logický názor na to, že pokud nekoupíte značkové brýle, mají špatné zakřivení skel a ničí zrak. Za druhé prý ničí oči tím, že filtr UV není dostatečný a za třetí - nejhorší na tom prý je to, že tmavé sklo sníží pronikání světla zepředu do oka a rozšíří se čočka, ale kolem brýlí proniká velké množství nefiltrovaných paprsků, které oči ničí. Já nevím jestli je pro naši malou pořídím, řekla bych že je lepší jezdit ve stínu a vyvarovat se poledního sluníčka. Ono to ale pokaždé nejde, protože jak čtu, nejenom my máme kočárek s pevnou rukojetí. Nejspíš si pořídíme růžovou kšiltovku. Ještě mne napadá, že ideální by teda bylo zkombinovat kšiltovku s brýlemi :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.4.05 21:42

Ahoj, mám chlapečka 2 roky a něco, sluneční brýle jsem koupila až teď na letošní sezónu, kvalitní-v optice, za 350 Kč. Měli i levnější kolem 200 Kč, ale vybírala jsem podle designu a hlavně aby dobře sedly, taky jsem si je nechala na počkání upravit, aby sedly za ouška (nahřátím). Loni jsem sluneční brýle pro syna nechtěla, protože jsem četla někde článek (a pak mi to potvrdila i sestřenice, která dělá sestru na očním), že dětem do 1 roku brýle rozhodně NE, kvůli tomu, že oko se nějak ještě vyvíjí (už si nepamatuju podrobnosti, tak se omlouvám, radši nebudu psát nesmysly), noa závěr byl, že slueční brýle nejdřív od roka a půl, spíše se tam přikláněli až ke dvěma rokům, do té doby chránit stínítky v autě, kšiltovkami atd. anebo na sluníčko prostě v kritické hodiny nechodit a zdržovat se ve stínu. Informace o těch dioptriích mě taky zarazila, zkusím se na to někde zeptat.
Johanka, Marcel 26 m

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.4.05 22:04

Ahoj,

taky nemáme přehazovací rukojeť, řeším to tak, že mám větší plenu v kočárku a když jedem tak, že by to malé svítilo do obličeje, tak spustím plenu před boudičku z té strany, odkud to jde, takže jinak malá stále vidí, ale je ve stínu. Zatím jezdíme v pololeže, tak to jde, až bude zcela sedět, tak bude obličejem asi mimo boudičku a taky nevím, jak to budem řešit.. V tu dobu asi pořádným kšiltem či okrajem od slamáčku… uvidíme… Ale o brýlích jsem také někde četla, že určitě ne u tak malých dětí..

Eva a Eliška 9m

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí