Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahojky, já si myslím že proti sluníčku mazat můžeš kdykoliv, určitě je lepší nějaký hypoalergenní krém pro děti z lékárny, jsou sice o dost dražší ale víš, že nepodráždí citlivou miminčí pokožku.
myslím,,že by se mazat moc neměla,protože bys s ní na to sluníčko chodit neměla jinak oblečení lehké dlouhý rukáv i nohavice nejlíp v UV stanu a na hlavu klobouček -no asi to bude těžký .Já používala SUNBLOCky z lékárny.Asi bude dobrý zkusit ji namazat trošku na předloktí a počkat(min.24h) jestli se neosype.-držím pěsti
Leni já měla uv klobouk a triko,mazala krémem z lékarny ,značka krému Avene,sice drahý,ale hold z lékarny je z lékarny ![]()
pavlak5 a proč ne? tak u moře pálí sluníčko mnohem více než tady a i když má kloubouček který je určitě nutný tak nemusí být navlečená jako puma a krém vhodný pro takové prcky nevím proč by nemohla, já taky kupovala v lékárně, kluka mám alergika s ekzematickou kůží a snesl to
Já bych urychleně naběhla do lékárny, tam ti určitě poradijou něco s vysokým faktorem (50) a hlavně pro citlivou pleť!
Já Matyho začala mazat kolem 5ti měsíců, jsme na sluníčko s chlapem dost hákliví, tak jsem se bála. Lékárnice na mě zděšeně hleděla, že se děti nemají opalovat
tak jsem ju ujistila, že právě o to mi jde ![]()
Měli jsme myslím krém Avene, faktor 50, pro citlivou pleť, a byl super. Existuje ještě i pro extra citlivou pleť. Měli jsme i krém po opalování, ten jsem využila hlavně já
(po namazání studí a malinko jakoby pálí) a nic lepšího jsem po opalování nepotkala ![]()
Lenko, já jsem koupila prckovi (9 měsíců) DAYLONG BABY SPF 30, doporučila mi ho dětská doktorka i v lékárně, že je nejlepší. Píše se na návodu: Daylong Baby neobsahuje parfém ani chemické filtry, proto je zvlášť vhodný pro kůži kojenců a malých dětí, je odolný vůči vodě. Cenově: 50 ml cca 220Kč.
Od 1 roku je dobrý DAYLONG KIDS SPF 30, ten už chemické filtry má. (200ml cca 430 Kč).
Ještě opíšu info o pobytu dětí na slunci:
Tak jsem se rozepsala že? Ale třeba se budou info někomu hodit. Pěkný den
Leni, tak já jsem mému prckovi loni koupila Daylong 50+ (to měl cca 5 měsíců). 100 ml mě stálo v lékárně 435 Kč. Je to nejúčinnější krém vůbec (speciálně pro použití ve vysokohorském prostředí, subtropických a tropických oblastech). Extrémně odolný vůči vodě, fotostabilní, termostabilní, bez parfémů). Perfektně se roztírá, hned se vstřebá, takže není mastný… těch peněz rozhodně nelituji ![]()
Na přímém slunci by neměla být vůbec… jinak mazat lze i novorozence, OF určitě 50, v lékárně budeš mít určitě na výběr.
Ahoj holky, hmmm tak teď tedy nevím, naše doktorka mě upozornila, že miminka do 1 roku by se neměla mazat vůbec ![]()
Tak tak, miminka do 1 roku se nemají mazat vůbec…taky jsem se podivila jak to teda mám udělat když sluníčku mimi úplně neochráním nikdy, ale je to tak. Pracuji pro výrobce nejmenované kosmetiky, který mimo jiné vyrábí i opalovací krémy pro děti a ptala jsem se na to jejich vyvojáře a bylo mi řečeno že ty látky které způsobují blokaci uv záření v krému jsou poměrně dost agresivní a kojenecká kůže je špatně snáší. Prý to kdyžtak zkusit namazat na předloktí a čekat zda to bude mít nějakou reakci, ale to jen v opravdu vyjímečných případech jakože třeba právě u moře. Jinak se to opravdu nedoporučuje. Nikdo to nemá odzkoušené, jako ostatně léky a podobně na miminkách, tak nevědí co všechno to může způsobit.
Já zase slyšela, že do půl roku se nemají mazat, ale důvod neznám…
Když už, volila bych bez chemických filtrů a bez parfémů.
Když byla holka v kočárku, tak jsem jí nikdy ničím nemazala…byla pořád ve stínu…ani by se snad nemělo…ale tak když už tak 30 tkou.. 50 je prý až od 1 roku…a zatěžuje víc organismus…
My máme doma ekzematika a chodili jsme k vyhlášené kožařce a když jsme poprév v jeho 10měs chtěli k moři, tak sjem se jí ptala, doporučila Microsun baby, je to asi 40ka tuším, už je to pár let. Je to právě bez chemických filtrů, k dostání v lékárně. nechává to takový bílý povlak. JInak pro větší děti Daylong kids, je super. Na holčičku, bude mít teď rok to budu používat, na 4měsíční bych teda volila asi ten Microsun.
Jak tu někdo psal, mazat do roku se nemá - jediná výjimka je právě ten zmiňovaný Daylong Baby, to mi řekla moje pediatrička. Takže ten a pak jsme přešli přesně na ten Kids. Rozhodně bych tedy mazala, protože slunce svítí i ve stínu a dětská kůžička je citlivá. Samozřejmě cíleně dítě člověk na slunce nedává, ale jakmile se dají do pohybu, lze tomu těžko zabránit, já třeba mám nad bazénkem slunečník, ale pak prostě vyběhnou na zahradu. Nechodíme přes poledne, to stejně spíme doma, ale všichni víme, jak to slunce praží, já jsem kolikrát spálená, že se sama namazat nestihnu, co teprve ta dětská kůžička.
Ahoj maminky,potrebuju poradit, bydlime u more,je tu casto slunecno a mam 4mesicni holcicku,videla jsem ze provdavaji BABY KREMY PROTI OPALOVANI,ale nevim,od kdy muzu mazat malou.Prosim,poradte.Lenka