Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ano, Microsun se přejmenoval na DAYLONG BABY a je to
SPF 30 (nevím, jestli je i SPF40, ale myslím, že ne),jak jsem psala výše …, bez barviv a bez chemických filtrů, pro kojence ![]()
ahoj vsem,dekuju moc za rady.Ja samozrejme malou nedavam na slunicko,jenom chodime kolem more na prochazky,nebo vubec ven.jednou nam brecela,tak jsme ji museli nest v ruce,a to prave svitilo slunicko…proto jsem se ptala,jestli je neco na to.tady v obchode prodavaji NIVEA BABY,ale od kolika mesicu ci roku to je,nepisou.nastesti pristi tyden jedem do Cech,tak se poptam v lekarne,jak jste radily. At to stoji,co to stoji,hlavne jestli neco je,protoze sice bydlime v Anglii,kde zase tropy nejsou,ale mame tu dost casto slunicko,ja sama mam opalene ruce jen z tlaceni kocarku
a to tu fouka jak blazen,ale slunicko opaluje.
Já jsem malého opalovacím krémem mazala, když jsme šli ven. V létě mu byli cca 4 měsíce, ve velkých vedrech měl jenom body, nožičky a ručičky namazané dětským krémem od Avonu. Byl tedy vždy v kočárku ve stínu.
My jsme právě měli taky Daylong a dítě ekzematika jak jsem psala a problém s tím nebyl a bez informování se bych s tím nezačala ale nikdo v tom problém neviděl. Zakladatelka píše navíc že žije u moře. Já bych to zas tak nedramatizovala a trošku mázla
AngelinaBalerina píše:
pavlak5 a proč ne? tak u moře pálí sluníčko mnohem více než tady a i když má kloubouček který je určitě nutný tak nemusí být navlečená jako puma a krém vhodný pro takové prcky nevím proč by nemohla, já taky kupovala v lékárně, kluka mám alergika s ekzematickou kůží a snesl to
To jsem nevěděla,že zakladatelka žije v Uk tam to zas tak daratický není .Jinak krémy s UV i hypoalergení -můžou vyvoloat alerg.reakce,proto píšu ,že to má vyzkoušet na předloktí .Samo doktorka ti řekne ,že když jedeš k moři máš mazat -ale hlavně by měla říct,že k moři v létě na pláž dítě do 1 roka nepatří -pokud tam nebydlíš samozřejmě.A nabalená jako puma
to nikdo nepíše -říkám lehké vzdušné a dlouhýmy nohavicemi jde to věř tomu vzpomen na střední východ Saudská Arabie tam tak chodí dost lidi a nejsou navlečení jak pumy ,je to tradice a staletím osvěčený způsob ochrany před sluncem .
ahoj,nám se mimi narodí v červenci.tak myslíte nemazat???přece jenom to sluníčko se dostane i přes kočárek.
Mišulinka píše:
ahoj,nám se mimi narodí v červenci.tak myslíte nemazat???přece jenom to sluníčko se dostane i přes kočárek.
Nemazala bych… Rozhodně ne novorozeně. Pořiď nad kočárek slunečník. Zakrýt se dá lehčím oblečením, popř. plínkou…
Pokud je malé miminko,tak pokud možno s ním ne na sluníčko, jak začne běhat,tak určitě mazat.
No,me slo hlavne o to,ze nejklidnejsi cesta do mesta vede kolem more,kdyz mala spi,tak je to v pohode,protoze ji otocim korbicku tam,kde nesviti slunicko.ale kdyz nam rve,nebo nechce byt v kocarku a jsme zrovna na ceste,a je to asi pul hodka,tak nevim co s tim. jinak jsem zkousela plinku pres kocarek,protoze obcas ji to slunicko sviti dovnitr,kdyz jsme ve meste,ale jak fouka,tak plina je hned nahore. Jinak jde i o leto,protoze nad plazi jsou krasny parky a hriste, prijede nam v lete navsteva s detma,tak tam budem travit asi dost casu, maly bude 7 mesicu,tak nevim,jestli ji udrzim celou dobu schovanou v kocarku. jedna se mi hlavne o oblicej,urcite ji sezenu kloboucky a dlouhy rukavy.jenom na pobaveni,kdybste videly anglicanky,co tu vyvadi s detma,nechteji kojit,ze je moc prace vstavat v noci, deti tu nemaji cepicky,ja si musim nechat posilat cepicky z cech,tady nemaji se snurkama,takze usi lezou ven, na chlapecky nesezenete puncosky, a to nemluvim,v cem vozi norovozence…maji kocarky,co se na to da vajicko,a v tom jsou cely den,sviti na ne slunicko,fouka na ne vitr…kazdy den se rozciluju,kdyz je vidim a nemuzu si zvyknout. nase mala je asi jedina plne kojena, zabalena a mame normalni kocarek.
jo jo tomu věřím mě stačí vidět jak občas nacpou už malý holky do bot na podpadku-zdravotní obuv tam nikomu nic neříka -to je další věc ,co budeš dovážet ![]()
no jo,na podpadky jsem zapomnela
nemaji tu ani cajiky pro deti,natoz kojici caje,to na me koukali jak z jara. na kurzu nam rekli,ze mimcum mame davat vodu,ze stavy jsou sladke a kdyz jsem se ozvala a co detske cajiky tak opet nechapave pohledy,o cem to mluvim,pak nam radili,abysme kdyz prikrmujem,tak uz klidne od 10teho mesice davali kari,ze indky to taky davaji detem a nic
a pak ze MY Z VYCHODU jsme zaostaly,je na case,aby se ZAPAD zacal ucit od VYCHODU!
pavlak5 ..jistě jsi slyšela o tom, že i ve stínu (nikdo o pláži taky nepsal) se člověk v podstatě opálí a sluníčko vleze všude, nekoukala jsem odkud zakladatelka je. Vyzkoušet ho je určitě rozumné to ano a poradit se s lékařem nebo alespoň s lékárníkem. Mě přijde že se to hrozně hrotí a alergie se může vyskytnout i ze sluníčka. Prvního kluka mám alergika a ekzematika jak jsem psala, docházím na alergologii od miminka a překvapilo mě, jak dlouhá diskuze se na toto téma vede. Jinak o ročním dítěti na pláži je úplně bezpředmětné se bavit, já s tak malým dítětem dovolenou u moře neplánuji a dotaz zněl od někoho kdo tam žije… se loučím ![]()
No ja sama trpim „asi alergii“ na slunce, proste se mi dela na pobytu na slunci vyrazka,stalo se mi to poprve v Chorvatsku,pak ve Spanelsku,takze se musim mazat sunblock,kdyz se to ukaze.zacina to jako pupinek a pake se to rozleze a strasne to boli. je to takovy jeden velky cerveny flek. Tady v Anglii jsem to nastesti nemela,i kdyz ja k mori na plaz,abych si tam lehla nechodim.Uz si ani nepamatuju,kdy jsem se opalovala. tady se nema cenu ptat lekarniku,vedi prd,sami si ctou pribalovy letak,tak to necham na cechy.me jde jen o to,ze obcas je nevyhnutelna situace,kdy malou proste nemuzu nechat v kocarku,a kdyz sviti slunce,jestli ji muzu dat neco na oblicej.
Ten Microsun se právě přejmenoval na Daylong, to je výrobce tuším Spirig (Švýcarsko), má to stejný design, jen jiný název. a Přečíslovali filtry, dřív to bylo 50, teď musí psát 40 nebo co…