Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
já používám AThelios 60 od LA roche posay-alergie se mi dělá ,jak v čechách tak u moře(tam teda všude na těle) ,ale když namažu tento krém můžu jít i na pláž jen v plavkách (žádný tričko a kalhoty) tak ho porad mamce myslím na malou ho taky můžeš zkusit je hypoalergení -mě se po něm dokonce nic neudělaloo ani na obličeji ,což už je co říct a dá se koupit i v UK .
dekuju moc za typy,ja se hned po tom podivam.a zkusim to i na sebe.tady jsem zatim ja zadnou vyrazku nemela,protoze jako na plaz takovou,abych si tam lehla,nechodim,mam to asi po delsim pobytu na slunci.je to fakt neprijemny.a boli to fakt dost a je zkazena dovolena. ja mam jinak i alergie na jidlo,tak to bude s malou asi vesely,az zacnem prikrmovat.je to hnus.
Prvního syna jsem porodila v prosinci, tak teď, kdy čekám miminko v srpnu bych ho chtěla co nejvíce ochránit před sluníčkem, které se (ač necíleně) prodere i do kočárku ve stínu. Mohu ho máznout na nosíku a citlivějších místech mlékem Daylong baby SPF30, kde je přímo nasáno „je určen pro mazání kůže kojenců a na ochranu velmi citlivé kůže“?
http://www.lekarna-doma.cz/…lovaci-krem/ Nemazat ho vůbec ničím mi připadá horší. Děkuji za odpovědi!
. @Magdushka83 já bych koupila tu 50,na prvního jsem měla daylong 50 a teď jsem koupila avene 50 také v lékárně.
Ahoj, já mám dobrou zkušenost s krémy Daylong, poprvé jsme byli u moře, když bylo dceři 8 měsíců, mazala jsem ji krémem Daylong baby, je bez chcemických filtrů. Po roce jejího věku a u staršího syna jsem používala a používám Daylong Kids. Děti se nikdy nespálily ani neměly vyrážku ze sluníčka a skvěle odolává vodě, což vidím hlavně ted, když už jsou větší a v případě pobytu u vody jsou namočení v podstatě pořád.
Pro miminka do 1 roku je nejlepší krém s minerálním UV filtrem, působí na povrchu kůže a nevstřebává se dovnitř jako filtr chemický, tudíž není tak dráždivý. My používáme Biodermu, příp. Avene.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na krem proti slunci pro rocni dite. Bydlime v Praze ani k mori nepojedeme, ale mam pocit, ze i tak to slunicko dost pali a on ma tak belounky rucicky..mam strach, kdyz jdeme na hriste nebo na procházku, aby se nespalil..ale zase ho nechci parit v triku s dlouhym rukavem, je mu casto horko a to by mu asi moc dobre nedelalo.. muzete mi poradit jaky krem koupit? Daji se koupit treba i v DM? Nebo mate nejake jine typy? Nebo myslite, ze kdyz vyslovene na tom slunicku netravi moc casu, ze to nutne neni?? to slunko je ale nebezpecne, tak bych ho stejne radsi asi mazala..
@veronika6913 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na krem proti slunci pro rocni dite. Bydlime v Praze ani k mori nepojedeme, ale mam pocit, ze i tak to slunicko dost pali a on ma tak belounky rucicky..mam strach, kdyz jdeme na hriste nebo na procházku, aby se nespalil..ale zase ho nechci parit v triku s dlouhym rukavem, je mu casto horko a to by mu asi moc dobre nedelalo.. muzete mi poradit jaky krem koupit? Daji se koupit treba i v DM? Nebo mate nejake jine typy? Nebo myslite, ze kdyz vyslovene na tom slunicku netravi moc casu, ze to nutne neni?? to slunko je ale nebezpecne, tak bych ho stejne radsi asi mazala..
No já ted koupila od sebamedu factor 50, teď tam maj akci kup dva výrobky a třetí dostaneš zdarma. Pokud máš kupon na 25% slevu, tak ji můžeš uplatnit i při této akci. Sebamed mi přijde dobrá značka, malá na ni reaguje dobře.
Na deti od mimi pouzivam Biodermu Photoderm 50+ a pohoda. Je drazsi, ale vydrzi cele leto a ani v bazenu se jen tak nesmyje.
@veronika6913 Já si koupila v DMku Seba Med - padesátku, stoji asi 320,–. Ale mažu ho nen když je v nosítku. V korbičce na něj nesvítí.
Mazat musíš určitě, já koupila teď 30 od Ladival, nebo je dobrej Daylong a Bioderma
Mažu vše, co má dítě na sluníčku - zátylek, obličej, ručičky až po hřbet ruky, uši, lýtka.. a mám krém 50+ od Biodermy, je dražší, ale na celé léto a opravdu bezvadný, hypoalergenní. Daylong nedoporučuju, faktor sice kvalitní, ale poslední roky má problém, že se po něm častěji objevují alergické reakce/vyrážky na sluníčko.
V pátek jsem koupila Daylong, třicítku. V lékárně mi paní řekla, že pro takové mrně v kočárku to stačí (má 8m). stál asi 230 kč.
Už třetí léto kupuji Biodermu 50+ pro děti. Letos dokonce akce, ze k tomu dostaneš 30faktor pro dospělé. Měli jsme i u moře a vůbec se nespalila. Můj taťka ma rakovinu kůže a dr.mu řekla ze Bioderma je opravdu nejkvalitnější.
Tak já bych taky asi mazala, obzvlášť pokud sama alergii máš - pokud nebude krém vyhovovat, projeví se to hned a holt mazat přestaneš. Sluneční alergie není žádný med, já sama ji nemám, ale malýmu se vždy při prvním kontaktu se sluníčkem, pokud mi nedojde, že už je čas mazat, udělá, a to nemusím jet k moři, stačí u nás na zahradě na Chrudimsku.
Prostě má krupičku za krkem většinou, pak už se mu to celý léto nedělá, ale taky poctivě mažu. Snažím se. mmch, ta alergie, moje mamka tím dost trpí, přesně jak píšeš, přijedou do Chorvatska, musí být nejlépe v tričku a namazaná, tak říkala, že to je nejen kožní projev, ale že to sedá i na psychiku, jak chřipka. Pamatuju si, že malej, když se mu to loni objevilo, taky byl jeden den takovej mrzutej, nespokojenej… Takže než to, aby takhle miminko trpělo, radši namazat.