Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Talitha píše:
To znám, ale víš co, tohle je realita naprosté většiny rodin s dětmi, to jen na emiminu se z neznámého důvodu vyskytují nebo ozývají lidi, kteří jsou vysoko nad republikovým průměrem.
Jsem ráda za tento příspěvek, už jsem to chtěla vypnout. Přemýšlela jsem, co děláme špatně. Nemáme k vyžití zdaleka takové šílené částky, které tady padají a žijeme si naprosto spokojeně, nestrádáme, na dovolenou je (k moři nejezdíme ale to z důvodu, protože nechceme), i na restauraci nebo kavárnu občas je. Vždycky se divím, že naprostá většina diskuzí je o tom, jak vyjít s málo penězi a pak je otázka na příjmy a každý tady háže čístý příjem (po odečtení povinných nákladů) 50 - 100 tis…to valím oči teda ![]()
Čím vyšší plat, tím vyšší nároky, takže seš na tom stejně, jako kdybys brala míň. Protože to utratíš za zbytečnosti. Řekneš si, mám na to, tak si dojdu každej víkend na véču do restaurace, koupím si todle, i když vím, že to neužiju.
Je to taky o lidech. Kdo je šetřivý, spořivý, tak to ušetří, ale většina lidí si na to zvykne a nějak se mu to nedaří. Teda alespoň z mojí zkušenosti.
To bys musela mít opravdu nadstandartní příjmy, abys i něco ušetřila a byla bez hypo a tak. Ale většina lidí, je prostě s hypo. A i ty, co by třeba měli domek, za 2 miliony, tak si ho nepostaví za 2 mil, ale třeba za osm. Řeknou si, mám na to, tak proč ne. a o tom to je…
Takže ve finále je jedno, jetsli bereš 50 nebo 20 ![]()
@Helenahi Otázka je slušný příjem, druhá neslušné dluhy. Zcela nadneseně. Pokud nemáte dluhy a jdete částečně do rezervy, super. A je jedno, kolik vyděláváte. Já považuju slušný příjem 20.000 - 25.000 Kč čistého (dohromady) ovšem bez dluhů.
Mam plat 8.500kc a chtela bych rodinnej barak za Prahou a dovolenou v Miami. Poradte mi, help mi, please
![]()
@TopSecret Ano. Zvláštní jev. Když jsem měla klasický plat, já nevím, asi jsme víc projezdili, víc projedli. Nyní mám velmi malou mateřskou - RP. I při tak nízké sumě mám pocit, že si víc pořídím, víc šetřím. Nechápu. ![]()
My teď máme celkový příjem 45tis. (mzda manžela + můj rodičák) a jsme bez dluhů, tedy žádná hypotéka. Žijeme si slušně, ale myslím, že moc neutrácíme. Teď jsem zrovna dělala přehled:
@Sinquinita přes polovinu lidí nedosáhne na průměrnou mzdu, když se vezme medián mzdy, tedy ta nejčastější, jsme někde na 19 hrubého.
K tomu připočti výši rodicaku a nehnem se přes 25 tisíc. Výdaje za bydlení a ostatní platby a máme tu 10-15 tisíc na měsíc pro naprostou většinu rodin.
Jo, ono je víc vidět, že někdo jede v zimě do Alp a v létě do Tuniska, ale těch neviditelných je většina. Nemluví o tom, poněvadž se nemají čím chlubit a celkově to vytváří dojem, že jsou tu jen dobře situovaní.
@_BBQ_s píše:
Mam plat 8.500kc a chtela bych rodinnej barak za Prahou a dovolenou v Miami. Poradte mi, help mi, please![]()
Dobře se vdej.
@Voltiček bohužel. Sem si taky myslela, že když budu mít líp placenou práci, takže ušetřím.. Pěkný prd…
![]()
Tak ono si myslím, že na mateřský zase nepotřebuješ třeba tolik věcí na sebe a oželíš to a spíš to koupíš tomu dítěti.
A asi taky moc nejde s dítkem moc cestovat. Co sem tady četla v diskuzích. Ale zase, každý dítě je jiný… Tak nevím.. ![]()
@_BBQ_s najít si nějakýho zajištěnýho, staršího pána a…
a o zbytek se už postará…
Tak podle nas, tech 20 000 na mesic, co zbyde po vsech vydajich, staci krasne na pekne setreni i pekne žití. (Dva dospeli a jedno dite) bez jakékoliv pujcky, bez hypoteky..
@TopSecret píše:
@Voltiček bohužel. Sem si taky myslela, že když budu mít líp placenou práci, takže ušetřím.. Pěkný prd…![]()
![]()
Tak ono si myslím, že na mateřský zase nepotřebuješ třeba tolik věcí na sebe a oželíš to a spíš to koupíš tomu dítěti.
A asi taky moc nejde s dítkem moc cestovat. Co sem tady četla v diskuzích. Ale zase, každý dítě je jiný… Tak nevím..
Proč by nešlo s dětmi cestovat?
@TopSecret a kvalitně mu vyprazdňovat měšec, ne jen ten látkový.
@Regina Hero My třeba nemůžeme, i přes Kinedryl nám děti strašně zvrací, na 15km úseku musíme 1× zastavovat. Neriskujeme. Jen krátké trasy, jinak jsme doma.