Small business - zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Hele to co dala dohromady Bohdana je fakt praktický, vřele doporučuju se inspirovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začal přesně jak píšete - jako vedlejšák, na zkoušku, při práci (teda vlastně dlouhodobé brigádě) - před 21 lety. Živit mne to začalo asi po roce, první „investice“ do prvního pokusu, který byl ale hned úspěšný, byla 120 Kč
Rok jsem vše, co jsem vydělal, vrážel zpět do pokusů, zboží, věcí, které jsem potřeboval. Už 20 let se tím živím. A baví mne to
jde to - někdy lépe, někdy hůře. Určitě na tom, co dělám, nezbohatnu, to vím a jsem s tím smířený.
Před covidem jsem se rozhodl zpomalit, změnil jsem svůj životní styl, snížil své náklady co to šlo. Dnes vydělávám kolem 20 tisíc, pracuji 3-4 hodiny denně, z domu, v klidu. Více nechci (!), chci čas na sebe, děti, klid, chci vyrazit na výlet, když je hezky, do lesa na houby, když je na to vhodné počasí a na borůvky, když rostou (a ne kdy budu mít dovolenou). Živit se sám je především životní styl. A nikdy to nevymyslíte, musíte prostě vykročit. Udělat první krok a učit se praxí. Až pak se ta cesta otevře. Předem se smiřte s tím, že nebudete mít dovolenou (pokud si předem nevyděláte dost peněz, abyste nemusela pár týdnů pracovat), nebudete mít placenou nemocenskou (v dnešní době ani karanténu) a že každý rok Vám budou zvedat platby na zdravotní, sociální popř. daně. A že Vás určitá část lidí bude mít za „parazita“, který neplatí daně (což není pravda, ale to nevysvětlíte
).
Ještě bych Vám poradil, ať nečtete knihy a neposloucháte kouče. Je to k ničemu. Stálo mě to dost peněz a času, nakonec funguje jen to základní a jednoduché - dělejte to, co Vás baví a výsledek své práce zkuste prodat těm, kdo o to mají zájem. Dnes, v době internetu je to hračka. Zda je o Váš produkt / službu zájem Vám nikdo neřekne, to prostě musíte zkusit.
Dále pochopte, že konkurence neexistuje. Asi nebudete vyrábět mobily nebo auta. To, co budete dělat, budete dělat Vy - a Vy jste jediná. (zvenčí to vypadá, že pracuji v extrémně konkurenčním prostředí, ale realita je jiná).
Poslední „rada“, mohu-li : neklaďte si cíle (proto nefungují kouči). Nechte se vést cestou, krok za krokem. Tohle opravdu funguje, mám s tím 20 let zkušeností. Možná dojdete jinam, než jste chtěla, ale třeba zjistíte, že jste tam šťastná (já chtěl zbohatnout a nakonec jsem dospěl do stádia, kdy pracuji 15-20 hodin týdně maximálně a hlavně se prací bavím
.
Držím palce a přeji Vám úspěšný start ![]()
- Citovat
- Upravit
Najde se tady nekdo, kdo zacal sam neco doma tvorit, vyrabet nebo cokoliv delat a stal se z toho pro nej po case hlavni prijem?
Chtela bych si vytvorit vedlejsi prijem. Zacit s necim malickym, co nevyzaduje tolik investice, financni, najit neco, co me bude bavit a lidi to budou chtit.
Premyslim o tom uz delsi dobu, ale porad to odkladam, ze nevim, jak se to vyplati atd.