Smí sestra odmítnout pacienta ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2044
26.10.14 18:06

@kve-tinka jak? fešáka nemocnýho by si oživila a podřadnýho zdravýho bys odmítla, to je jednoduchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670

Z pracovněprávního hlediska podle mne odmítnout nemůžeš, protože jsi uschopněná, nebyla ti omezena ani změněna způsobilost k práci. Pokud by ti Tvůj lékař zakázal podobné práce vykonávat kvůli operaci, tvá způsobilost by byla omezena a pak přichází na řadu další pracovněprávní nástroje. Podle mne jsou ale podobné věci hodně na dohodě s nadřízeným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
@dlouha píše:
@Malaga tak ono se dá i improvizovat, dá se udělat třeba já nevím něco okolo rtů z kapesníku, aby nedošlo k přímému kontaktu, nebo díra do sáčku, pokud je při ruce a udělat to u každého ať vypadá, jak vypadá

A to já vím, mám na klíčích zelenožlutou „kapsli“ od Tramalu - reklamní a je v tom rouška…jsem vybavená, klíče sebou nosím téměř všude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
26.10.14 18:07

@terinka4444 v našem městě a okolí bych se feťákovi nemusela dívat na ruce, trosky na první pohled :poblion: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
26.10.14 18:07
@kve-tinka píše: :?: jak jsi na to přišla?

Asi tak, ze i luxusne obleceny a nerozpichany clovek muze byt zavisly nebo byt HIV pozitivni, ne kazdy je smrduta smazka bez zubu.

Příspěvek upraven 26.10.14 v 18:08

• Citovat
  • Upravit
85443
26.10.14 18:08

@Malaga ja mam rousku v kabelce i batohu, i rukavice, uz 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.14 18:09
Víš, co nás učili už v prváku kdysi před sto lety? že každý má mít u sebe roušku, tenkrát si dělal profesor legraci, že rozumný člověk má v peněžence dvě věci, kondom a roušku. Nosím roušku v peněžence už téměř 20let. Bez kondomu :mrgreen:
@dlouha píše:
@Malaga tak ono se dá i improvizovat, dá se udělat třeba já nevím něco okolo rtů z kapesníku, aby nedošlo k přímému kontaktu, nebo díra do sáčku, pokud je při ruce a udělat to u každého ať vypadá, jak vypadá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.10.14 18:09

Ja zas muzu rict jako druha strana, kdy na poliklinice meli nabrat malemu dve ampule a tu praci si prehazovali sestry jako horky brambor, rozpichali mu ruce, krev kterou nabrali, zas vyhodily pac se jim zkazila…a mucily ho dobrych deset minut..neli dele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.14 18:11
Ono jde o to, že žloutenku a Aids nemají jen feťáci přeci.
@kve-tinka píše:
@terinka4444 v našem městě a okolí bych se feťákovi nemusela dívat na ruce, trosky na první pohled :poblion: :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.10.14 18:11

@blumen to je dobře :palec:
rukavice též tahám ze všech možných a nemožných míst…a pokaždé se hodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
26.10.14 18:14

Už sem nebudu přispívat. Ano, asi jsem povrchní…bohužel, s menším strachem budu rozdýchávat na první pohled slušného člověka, než nějakého žumpáka.
NIKDE jsem ale neřekla/nenapsala, že bych nedělala nic. Masáž srdce a volání 155 je to nejmenší, co bych udělala pro každého.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 18:37

@Ester13 Ano, tak ty jsi na to kápla - jsem vyhořelá. Totálně. Vím to o sobě, proto se snažím s tím co nejrychleji něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
14895
26.10.14 18:45

Zakl. preju ti abys byla v nove praci spokojena a uspesna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 18:48
@Malike píše:
Zakl. preju ti abys byla v nove praci spokojena a uspesna…

Děkuji, sama na sobě vidím, že už to takhle dál nejde a chodit do práce vyloženě s odporem, to nechci :(. A tahle pacientka byla uvozovkách poslední kapka a definitivně jsem se rozhodla, že jako sestra skončím dřív, než by to mělo pro kohokoliv nějaký špatný dopad.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
26.10.14 18:51
@Anonymní píše:
Děkuji, sama na sobě vidím, že už to takhle dál nejde a chodit do práce vyloženě s odporem, to nechci :(. A tahle pacientka byla uvozovkách poslední kapka a definitivně jsem se rozhodla, že jako sestra skončím dřív, než by to mělo pro kohokoliv nějaký špatný dopad.

Neni ostuda si priznat, ze ti povolani vic bere nez dava. Vyhoreni se v profesich typu zdravotnik nebo pedagog asi stavaji casteji, nez jinde. Mozna to bude i naroky, ktere na ne spolecnost klade.Moc ti preji, abys byla v nove praci spokojena :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty