Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla bych se svým partnerem a mrnětem. Píšeš, že nejsi mamánek, ale v tomto se tak chováš.. Neumim si představit jet na vánoce k rodičům a chlapa poslat k jeho mámě
bylo by mi fakt stydno ![]()
My jsme na Vánoce teda celá rodina (11 dospělých). Nenechala bych si to ujít, nechtěla bych být jen ve třech. Bez toho ruchu to pro mě nejsou Vánoce. Promysli, jak skloubit rodinu a partnera. Určitě to nějak půjde. A pak si ty Vánoce užiješ.
@martina.se Díky za názor, ale zdá se mi, že jsi dost přísná. Možná se v tomto chovám jako mamánek, ale mám se celé Vánoce trápit, zatímco příteli jsou Vánoce celkem fuk? Nikdy jsme spolu na Vánoce nebyli, uvědomuju si, že máme dítě a není to stejné, ale že by mi mělo být stydno? To si úplně nemyslím…
Take budu travit prvni vanoce samostatne bez rodicu a ve vlastnim. Doposud jsme jezdili kazdy ke sve rodine. A neklesam na mysli bude to takove jake si to udelas. Takze jsem si koupila hezke ozdoby a pokud nebudu v porodnici tak jsrm partnera upozornila, ze pujdem na prochazku, krajet jablko, prostru pro dalsiho a dalsich par tradic. Proste bude to takove jake si to nastavis
@dlouha Bohužel, máme minibyt a všichni se sem na noc nevejdeme. Kdyby to šlo, tak neváhám ani chvilku ![]()
@martina.se píše:
Byla bych se svým partnerem a mrnětem. Píšeš, že nejsi mamánek, ale v tomto se tak chováš.. Neumim si představit jet na vánoce k rodičům a chlapa poslat k jeho máměbylo by mi fakt stydno
My to tak delali jeste nedavno, i kdyz teda nemame dite…nevim, proc stydno, oba jsme si to tak uzili
S rodinou travime behem roku minimum casu jinak…a je nam pres 30
Poprve jsme spolu byli na Vanoce tusim pred 3 nebo 4 lety ![]()
Zvláštní. Já byla tak ráda za první Vánoce ve třech. Tak buď pozvi rodiče k vám nebo si užijte Vánoce jen ve třech a rodiny navštěvujte následujícící dny, ale přijde mi to fakt zvláštní, mamánkovské ![]()
My jsme teda jen s manželem, sice se rodiny mohly ze zacatku posr…, tedy ta moje hlavne, ale velmi rychle jsem je srovnala do late!!
NEEXISTUJE, ze by manzel byl jinde a ja take! Proste jsme rodina ja a on a tímto hasne! ![]()
@Anonymní píše:
což i chápu, protože by tam přece jen neměl svůj klid, připadal by si jako na návštěvě.
Pritel by nemel svuj klid? Co je to za blbost? Normalne bych sbalila dite a chlapa a jela k rodicum, pristi rok zase muzete byt u tchanu nebo sami s rocnim prckem uz tobudou fakt stastny a vesely ![]()
@sad 1 píše:
Zvláštní. Já byla tak ráda za první Vánoce ve třech. Tak buď pozvi rodiče k vám nebo si užijte Vánoce jen ve třech a rodiny navštěvujte následujícící dny, ale přijde mi to fakt zvláštní, mamánkovské
Ja se na to taky tesim. Pro me to znamena neco ve smyslu, ze mam uz svoji rodinu kterou jsme s partnerem vybudovali
a po navstevach dalsi den
@Šarlota4 : O tom se snažím sama sebe přesvědčit, ale když si to reálně představím, tak to bude křeč, přítel to možná udělá, ale jen proto, aby mi to nezkazil a už se bude těšit k počítači :/
V tom případě bych nikam nejela, už jste rodina. Když partner z Vánoc nic nemá, udělej je takové, aby měl…nastavte si do budoucna vlastní tradice
Hezký den, trápí mě blížící se Vánoce - máme tříměsíční miminko, s přítelem jsme ještě nikdy o Vánocích nebyli spolu, byla jsem vždycky s rodiči a bratrem. Partner na věci okolo Vánoc moc není, já je naopak mám ráda a děsím se těch letošních, které bychom měli trávit jen my dva a miminko. Naši mi nabídli, abychom byli u nich, ale je to přes celou republiku a přítel z toho není nadšený, což i chápu, protože by tam přece jen neměl svůj klid, připadal by si jako na návštěvě. Nejsem mamánek, od 16 jsem mimo domov, ale Vánoce si opravdu nedokážu představit jinde než doma s našima a teď už i mimčem. Upřímně - ani by mi nevadilo, kdyby byl přítel u své rodiny a já u své, ale asi se to nehodí. Bojím se, že tyhle Vánoce budou smutné a nejradši bych, aby ani žádné nebyly
Jak byste se zachovali na mém místě?