Smutná z Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14602
2.12.16 13:53

Vánoce jsou jen špička ledovce viď? Vsadím se, že s tebou takhle neomaleně jedná celý rok, bez sebemenší úcty… Vzhledem k tomu, že ti odměřuje peníze a i takovou maličkost jako jmelí musíš hlásit a vyúčtovat, asi na něm budeš závislá finančně a odchod z tohoto důvodu nezvažuješ? Jinak netuším, proč bys s takovým volem zůstávala dál… Tak jedině zkusit komunikovat přes nějakého mediátora apod., ale pochybuju, že takový máčo, jako máš doma, dostaneš někam k odborníkovi. No, nechala bych ho na svátky u jeho rodičů, jak dlouho je mu milo a využila čas k přemýšlení… Zda nemáš jinou možnost, rodina by ti nepomohla k osamostatnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.16 13:54

To mi pripomina obraceny stav: jo ty mas hlad?? promin ja a dcera ne tak jsem nevarila. nemas cistou kosili - setrim cekam az bude plny kos na pradlo.
nemate mimino, uz mate velkou holku co bude zarit pri trhani papiru a veci ze stromku a jeji otec ji nedopreje poradne ani toto? na vanoce ma byt rodina pohromade, ale pro neho je to jeho rodina a rodice. promin, ale ty a dcera mi tam nefigurujete. jsi si jista, ze spolu mate spokojeny vztah??? ze te ma rad nebo ty a dcera= vetsi spotreba penez a nic vice

• Citovat
  • Upravit
11565
2.12.16 13:56

Hele za mě:

• Jmelí stejně máš dostat, nemáš ho kupovat.
  • Cukroví peč, řekni, že to chceš kvůli malé (pokud jí to teda nezakazujete), dva druhy vás nezruinujou.
  • Vločky a adventní věnec bych nechala kde jsou s poukazem, že OK, on to prožívat nebude, ale Tobě se to líbí a je to taky Tvoje domácnost.
  • Pokud jde o svátky, myslím, že je dobře, že Tě nechá odjet s malou - ber to jako ideální řešení. Budete spolu na Štědrý večer (to je asi pro malou důležité), a sváteční atmosféru si stejně dítě víc užije u Tvojí sestry, pokud je chlap takový, jak píšeš.

Hele za mě, problém nejsou Vánoce, problém je váš vztah. Pokud to funguje tak, že on s Tebou zachází, jak píšeš, a Ty ještě trpíš, že spolu nebudete na svátky, tak mi to zavání psychickým týráním, že Tě má zaháčkovanou, a tak Tě deptá. A možná právě svátky by mohly být důvodem to rozseknout: říct mu, že si budeš dělat co chceš, a pokud Ti bude zakazovat a vymýšlet si nereálné věci (typu společný pobyt v rodině s kočkou), tak ho poslat onam.

A pokud jde o dítě, myslím, že v tomhle věku jsou malé rituály a atmosféra celkem buřt. Pro ni je důležité, aby kolem ní byla láska. Na tom musíš hlavně popracovat.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak to na mě opět dolehlo. Pitomý Advent. Vánoce jsem vždycky milovala, tedy dokud jsem je slavila s rodiči, sourozenci, prarodiči… Teď, když mám vlastní rodinu, je opravdu nemám ráda. Důvodem je, že můj manžel jejich oslavu bojkotuje. Když jsme spolu ještě nebydleli, trávili jsme svátky u našich nebo u jeho rodiny a zdálo se vše v pohodě. Bohužel, když máme vlastní domácnost a malé dítě, začal Vánoce nesnášet.
Vyrobila jsem vločky do oken - kravina, dej to dolů, je to trapný.
Vyrobila jsem adventní věnec na dveře - co to tu je za roští?
Chci upéct aspoň 2 druhy cukroví - radši dělej něco užitečného, sladké stejně nejím a leze to do peněz
Chci koupit jmelí - jestli chceš jmelí, tak si pro něj vylez na strom. Na takové blbosti ti peníze nedám!
Atakdále…
Nechci se pořád hádat, tak dost ustupuju, ale zároveň mám z toho blbou náladu a výčitky, že dceři neumím vytvořit pěknou vánoční atmosféru.
Letos tomu manžel nasadil korunu. Doma svátky trávit nechce, u našich taky ne, jedině u jeho rodiny. Jenomže oni si letos pořídili kočku a já jsem na ni alergická. Řekla jsem, že to dám maximálně 2 dny, naláduju se antihistaminiky a ventolinem, ale dýl ne. Posledně jsem skončila v nemocnici.
Manžel řekl, že tam zůstane aspoň týden a jestli tam nechci být, tak ať jedu domů sama s dcerou. Takže letos ani nebudeme kromě Štědrého dne spolu. Pojedu s malou za sestrou.
Jak mám vůbec 2,5 letému dítěti vysvětlit, že na Vánoce nebudem s tátou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
4.12.16 22:08

@Slečna Ferka :palec: :palec: :palec: Naprosto souhlasím!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová