Smutná z Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4466
8.11.14 12:20
@Anonymní píše:
Nasprosto souhlasím, připadá že se vše moc řeší, jsou Vánoce tak všichni povinně se radovat a zdobit a jestli k našim dnes nebo zítra a ke tchánovcům dnes nebo zítra..připadá mi to až úchylné. Celý rok jenapř. normál ale na Vánoce musíme být dohromady a radovat se atd. A nakonec to stejně vypadá tak že všichni sedí otráveně o spousty žrádla, baví se nuceně a přitom by možná raději trávili čas u televize pod dekou a v klidu. A po Vánocích si oddychnou že je konec povinnostem „radostem“ :pocitac:

No tak každý má vztahy v rodině jiné. My se sejdeme, protože se na sebe těšíme a máme se rádi a ne jen proto, že jsou Vánoce a tak je to povinnost. Prostě na ty Vánoce je víc času a ne nadarmo se říká, že jsou to svátky rodiny, klidu a pohody. My to tak máme. Nikdo se nehádá, netváří se otráveně a dokonce ani nikomu nechybí čumět na televizi. Myslím, že za celý rok na ni člověk načumí až dost a ten jeden večer bez ní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
8.11.14 12:59

Loňské vánoce jsem měla smutné. Starší dcera zůstala 16tisíc km od domova, kde jako zamilovaná chtěla být se svým přítelem. Volbu jsem ji jako milující máma nevyčítala. Můj partner se z důvodu zrušení letu-mlha v NY nedostal do Evropy. Štědrý den byl v terminálu na letišti. Štědrý den jsme nakonec oslavili jenom s dcerou, tím, že jsme společně vyšly do vánoční Prahy a splynuly s davem cizinců. Štědrý den jsme oslavovali potom na etapy. Celkem čtyřikrát. Oslav si štědrý den, tak aby Ti to přineslo radost o té vánoce mají být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 19:56

Moc děkuji vám všem za reakce, příspěvky a názory a omlouvám se, že nestíhám reagovat jmenovitě. Jak jsem psala, partnerský vztah není 100%, ale který je…? Nemám potřebu jej nějak výrazněji řešit, pro mě je palčivé právě téma Vánoc, rodiče vidím zhruba jednou za 2 - 3 měsíce, mám je moc ráda a Vánoce doma byly pro mě to nejhezčí za celý rok. Nechci s nimi být, protože se potřebuju držet máminy sukně, ale protože jednou, až žádná mámina sukně nebude, tak budu moct na Vánoce s nimi jen vzpomínat. Ano, mám svou rodinu a není úplně hezké odstavit partnera, ale…kde je hranice toho nechovat se sobecky a obětovat sebe samu? Zkusím si s partnerem popovídat na téma jeho představy Vánoc, uvidím, jak to dopadne a podle toho se rozhodnu. Nechci se zachovat jako nějaký rozmazlený spratek, ale ani nechci o Štědrém dni každých 10 minut polykat slzy a těšit se, až půjdeme spát. Ještě jednou díky všem, které věnovaly tomuto tématu čas a energii. Hezké Vánoce všem bez ohledu na to, jak se budete trávit :)

• Citovat
  • Upravit
8959
8.11.14 20:11

Zakladatelko, tvůj Štědrý den bude přesně takový, jaký si ho ty uděláš. Pokud už teď jsi přesvědčená, že budeš každých 10 minut polykat slzy, tak asi budeš, protože to tak chceš, ač to možná vědomě nevíš.
Tvůj obrat „obětovat samu sebe“ mi přijde ve vztahu naprosto zcestný, pokud vánoce se svojí rodinou bereš jako oběť, potom nerozumím tomu proč s tím chlapem jsi. Buď rodina jste nebo nejste. Ty to řešit výrazněji nechceš, co potom chceš? Chlapa jako loutku vedle sebe, aby jsi jako nějakého měla, ale jinak s ním nechceš nic mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 20:21

@Lejaa „Výrazněji neřešit“ znamená, že není co, beru ho takového, jaký je, jakého jsem si ho vybrala a to, že mu Vánoce nic neříkají, není důvod, abych s ním nebyla. Ovšem taky to není důvod proto, abych neměla z Vánoc ani já. Jaké si to udělám, takové to budu mít? Nejsem generál, abych partnerovi naporoučela, co všechno budeme na Štědrý den dělat, protože to chci já. Kdybych byla, nemusela jsem zakládat toto téma…

• Citovat
  • Upravit
464
8.11.14 21:18

Zakladatelko, píšeš : Ano, mám svou rodinu a není úplně hezké odstavit partnera…

Z toho usuzuji, že Tvůj partner asi není Tvoje rodina, že to tak necítíš… pak tedy v Tvém případě nejspíš asi ani nemá význam být s ním právě na Vánoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 21:30

@wanillca Tou rodinou jsem myslela prave partnera a miminko…i kdyz si na to teprve zvykam, ze jsme rodina, syn je malinky, takze tahle rodina je pro me neco noveho…

• Citovat
  • Upravit
31289
8.11.14 22:07

A co se manžela zeptat, jak by chtěl vánoce trávit on? Třeba překvapí, že s miminkem už by chtěl vánoce opravdu slavit. A podle toho, jak se bude tvářit, buď navrhnout svoje vlastní vánoce u vás doma, kompromis mezi jeho a tvým pojetím svátků, nebo se ho zeptat, jestli by tedy nechtěl jet s vámi k tvým rodičům. Podle mě ta možnost být každý u svých rodičů je nejblbější eventualita…
Jste rodina, tak byste měli trávit svátky pospolu, a pak je už celkem jedno, kde to bude.
A pokud je fakt takový morous, tak bych to zahrála na to, že chceš udělat pěkné vánoce prckovi, tak ať to nekazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
8.11.14 22:08

Určitě si o tom promluvte, třeba tě překvapí, jak moc bude o společný Vánoce stát ;) Nebo případně ještě zvaž tu možnost jet k vašim všichni, jestli bys to odloučení od nich nesla tak těžce. Mně jenom přijde zvláštní se na Vánoce rozdělit, zvlášť, když už máte prcka, nedokážu si to představit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
8.11.14 23:22

8o nevím, jak jste spolu dlouho ale píšeš, že jste vždycky slavili Vánoce každej zvlášť a právě to je možná ta chyba. ;)
Je zvyklej na jinej průběh Vánoc, třeba se mu bude líbit to, jaký si je uděláte vy dva (tři).
Mě by nenapadlo být na Vánoce bez partnera. Když jsme spolu měli trávit první Vánoce, tak jsme se oba strašně těšili. Dopoledne jsme jeli popřát jeho i mojí rodině krásný Vánoce (chápu, že máš rodinu daleko, v tom případě bych taky pouze zavolala) a pak jsme si užívaly naše společný - zdobení stromečku, dělání salátu, smažení kapra, koukání na pohádky - domluvili jsme se, že ten den se nikdo počítače ani nedotkne a taky to tak bylo. 25. jsme objeli rodiny - k jeho rodičům na oběd a pro dárečky a k mým na kafčo, cukrov í a dárečky :P letos to otočíme a pojedem na oběd k mým rodičům. 26. jsme chtěli mít zase jen pro sebe.
Letos budem trávit Vánoce s miminkem v bříšku, příští rok už s miminkem pod stromečkem a věřím, že každý Vánoce budou krásný, protože si je krásný děláme. :srdce: :kytka:

A partnerovi bych řekla, zakladatelko, že pokud chce trávit Vánoce se svým synem, tak ať se snaží, jinak příští rok pojedu zase na Vánoce k rodičům :oops:. To by bylo abyste si to neužily :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
9.11.14 07:28
@Anonymní píše:
@Lejaa „Výrazněji neřešit“ znamená, že není co, beru ho takového, jaký je, jakého jsem si ho vybrala a to, že mu Vánoce nic neříkají, není důvod, abych s ním nebyla. Ovšem taky to není důvod proto, abych neměla z Vánoc ani já. Jaké si to udělám, takové to budu mít? Nejsem generál, abych partnerovi naporoučela, co všechno budeme na Štědrý den dělat, protože to chci já. Kdybych byla, nemusela jsem zakládat toto téma…

Mě prostě přijde, že ty chceš všechno nebo nic:) Nepochopila jsi význam toho „jaké si to uděláš, takové to máš“, ono totiž nejde o to něco nakazovat a velet, ale o tom navodit tu příjemnou atmosféru. Ale to ty očividně nechceš, nevím z jakého důvodu. Tak nebudou první Vánoce dokonalé a co jako? Řešíš Vánoce, jak budeš zamačkávat slzu atd., jak partnera nezajímají a tak dále, ale není důvod k rozchodu - jasný chápu, to není důvod, ale jednou je to tvůj partner, rozcházet se s ním nechceš, máte miminko - jste rodina. Takže ano, v tvém případě je ujeté je trávit každý zvlášť.
Kdo nic nedělá, nic nemá. Takže za mě na tom zamakej. A rozhodně to není o tom nakazovat příteli - teď udělej tohle a teď tohle a teď se budeš radovat. Nechápu, jak to můžeš takhle brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
9.11.14 07:52

Ukaž zakladatelko, že to jde i jinak, než sedět u počítače

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
9.11.14 07:55
@Eny.x píše:
To mi prijde fakt úchylny, byt s rodicema a div ne, jeste babkama :roll:

a proč ne? někdo to tak má, je zvyklý slavit s rodičema, s babičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.14 09:19

@Lejaa No prave, mne prijde, ze se ani nesnazis chapat pocit jineho cloveka, pokud je to neco, s cim nesouhlasis. Beru tvuj nazor a dekuju za nej, jen mi prijde, ze pokud se ani nezamyslis nad tim, ze by mohl nekdo pocitovat neco jineho nez ty a pokud ano, tak to smetes ze stolu a kategoricky predneses ten svuj jako jediny spravny. Kdybych k tomu, co me trapi pristoupila stylem, kterym vystupujes ty, tak to dopadne tak, ze priteli zabalim kufr a poslu ho na Vanoce k rodicum a ani by me nenapadlo premyslet nad jinymi moznostmi. Je fajn, ze mas sve presvedceni, ale trochu empatie neuskodi…presto diky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.14 09:31

@Lejaa No prave, mne prijde, ze se ani nesnazis chapat pocit jineho cloveka, pokud je to neco, s cim nesouhlasis. Beru tvuj nazor a dekuju za nej, jen mi prijde, ze pokud se ani nezamyslis nad tim, ze by mohl nekdo pocitovat neco jineho nez ty a pokud ano, tak to smetes ze stolu a kategoricky predneses ten svuj jako jediny spravny. Kdybych k tomu, co me trapi pristoupila stylem, kterym vystupujes ty, tak to dopadne tak, ze priteli zabalim kufr a poslu ho na Vanoce k rodicum a ani by me nenapadlo premyslet nad jinymi moznostmi. Je fajn, ze mas sve presvedceni, ale trochu empatie neuskodi…presto diky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová