Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ronyx Ať tak nebo tak, pohlaví je ve finále stejně jedno, hlavní je, aby to bylo zdravé.
![]()
@Stella Maxian přesně tak. 🙂 ale kluci pořád řvou, že chcou sestřičku, tak uvidíme. Mě osobně je to jedno 🙂
@Gickone Je super, že všechny testy dopadly dobře. Už si to jen užívej a těš se.
S tou MS je to zvláštní, ale znám hodně holek, co normálně menstruovaly a pak zjistily, že jsou těhotné. Některé dokonce i po 3 měsících.
Co se týká těch nálad, tak totohle se docela bojím, jak to budu mít v těhotenství, protože já už je mám šílený i během PMS. Chudák manžel, to taky statečně dává. Občas by si chlapi v tomhle zasloužili fakt medaili za odvahu a trpělivost.
![]()
@Ronyx u nás chce jeden ségru a druhý bráchu. Takže se dohodli na dvojčatech
To bych asi nedala.
Mně by vyhovoval kluk. Přijde mi to s nimi snazší.
@Lydka84
To je teda hodně nekvalitní fotka, ale řekla bych že jo.
Je hodně slabě pozitivní. Klidně zítra nebo pozítří udělejte nový, pokud se zadařilo bude silnější
Ahoj
Mně a manželovi je 36, já už děti mám z předešlého vztahu. On děti nemá. Vloni nám zemřelo miminko
tak se teď chceme snažit o druhé.
nyní bych měla mít dnes nebo zítra ovulaci.
Mně se povedlo po 2,5 letech otěhotnět přirozeně ve 40 letech. Od té doby několik ZT včetně těch po IVF. Teď jsem po IVF s darovaným vajíčkem v 8. týdnu. Je mi 46.
Celé je to psychicky i finančně náročné, ale s druhým mužem, který je mladší, chceme ještě jedno, dokud víme, že to fyzicky dáme.
Ahoj, taky se snažíme o třetí mimi, máme už devítiletého syna a šestiletou dceru. Po asi 3,5 letech jsem přesvědčila muže, abychom to zkusili. Tak to zkoušíme od března, ale zatím nic (obě děti byly na první pokus). Je mi 38 let, tak asi nemůžu čekat zázraky na počkání, ale moc doufám, že se třetího mimča dočkám ![]()
Ahojky, taky se přidám. Je mi čerstvých 36 let. S partnerem jsme 8 let, z toho 6 let se snažíme o miminko. V roce 2020 je dostala doporučenou do CARU, zjistili nám několik příčin, proč se nám to přirozeně nikdy nemůže povést. Nyní podstupuji svoje 3. IVF, dnes mi zavedli 5 denní embryo a budu jej čekat, jak to dopadne
![]()
Ještě dodám, že partner ani já žádné děti nemáme.
Ahoj, můžu se přidat? Mě je 36, manželovi 39, máme doma 6letou cacorku. Před 2lety jsme přišli o mimco, pak jsme si tady chvíli pauzu a zase se o mimco snažíme…držím palce, ať se nám tady všem brzy zadari a se šťastným koncem ![]()
Dámy, máte nějaký gynekologický nález, co by mohl komplikovat otěhotnění? Já mám polyp na děložním čípku, na poslední kontrole už byly dokonce dva, dr mě chce po létě poslat na odstranění. Ale zároveň řekl, že otěhotnět můžu i tak. Z toho, co jsem četla, jsem pochopila, že problém jsou hlavně polypy (nebo myomy?) v děloze, tam můžou fungovat jako antikoncepční tělísko. Už před prvním otěhotněním jsem měla cystu na vaječníku, ale ta očividně nebyla problém. Ale protože se zvětšovala, nakonec mi ji před dvěma lety odoperovali. Tak jsem si říkala, konečně klid, ale teď zase ty polypy ![]()