Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můžu se přidat, i když je mi 34?
Ten věk trochu řeším, mám už dvojčata, která se nám povedla hned, ale to nám bylo skoro o 10 let míň… Teď už se snažíme skoro rok a zatím nic. Tak dlouho jsme se rozhodovali, zda zkusit další dítě, až jsme tu správnou dobu možná prošvihli.
Tento cyklus jsem začala pít Fertipronu, máte některá zkušenosti?
@misulinka27 Tak jsme na tom stejně. Taky mrcha dorazila o dva dny dřív a ještě pěkně silná a bolestivá.
Takže pojedeme nanovo. Nasazuju Gynex a uvidím, zda to bude k něčemu.
@Stella Maxian píše:
@misulinka27 Tak jsme na tom stejně. Taky mrcha dorazila o dva dny dřív a ještě pěkně silná a bolestivá.![]()
Takže pojedeme nanovo. Nasazuju Gynex a uvidím, zda to bude k něčemu.
Já jsme zatím na kontryhelu a manžel pije kotvičník…gynex už jsem brala. No přemýšlím že zkusím čaj Mojžíšovy
@misulinka27 píše:
Já jsme zatím na kontryhelu a manžel pije kotvičník…gynex už jsem brala. No přemýšlím že zkusím čaj Mojžíšovy
Ten čaj jsem pila 3 týdny a otěhotněla jsem. Měli jsme ale štěstí, snazili jsme se tak 4 měsíce. A brala jsem teda Duphaston ten cyklus co jsem otěhotněla, protože jsem měla slabou menstruaci a jen 3 dny. Takže nevim co z toho k tomu přispělo. Ale ten čaj je určitě osvědčený.
Přeji vám všem ať se taky brzy zadaří ![]()
@bjetuschka Vítáme tě mezi námi.
A samozřejmě nevadí 34, rok sem, rok tam přece nehraje takovou roli.
Určitě jste ještě tu pravou chvíli neprošvihli, jen to po té třicítce už může trvat trochu déle. Já se tedy přiznám, že teď v těch 38 už mám takovou divnou vnitřní tíseň a samozřejmě čím déle se nedaří, tím je to horší. Snažím se ale být pořád optimista a věřím, že se tu všechny dřív nebo později dočkáme. ![]()
@Stella Maxian píše:
@bjetuschka Vítáme tě mezi námi.A samozřejmě nevadí 34, rok sem, rok tam přece nehraje takovou roli.
Určitě jste ještě tu pravou chvíli neprošvihli, jen to po té třicítce už může trvat trochu déle. Já se tedy přiznám, že teď v těch 38 už mám takovou divnou vnitřní tíseň a samozřejmě čím déle se nedaří, tím je to horší. Snažím se ale být pořád optimista a věřím, že se tu všechny dřív nebo později dočkáme.
Děkuji za přivítání
A ty se snažíš o první mimčo?
@bjetuschka Ano, snažíme se s manželem (41) o naše první dítko. Mám za sebou dvě biochemka a domluvu s doktorem, že pokud se do podzimu nezadaří, tak to začneme řešit. Takže už začínám být trochu nervózní.
Všichni pořád, ať se hodím do klidu a neřeším to, ale to mi jaksi úplně nejde. Já jak se na něco upnu, tak to je pak peklo. ![]()
Ono to nejde, na to nemyslet. Přeci jen když víš, jak máš fáze cyklu a s manželem se nechrání tak samozřejmě myslíš na to, zda MS přijde nebo ne
Takže sama rady typu:,,nemysli na to, neupínej se na to", nechápu.
Noa já jsem dneska začala spinit, takže očekávám menstruaci.
Jsem teď byla nemocná a měla jsem nějaké stresy v práci, takže mi to asi rozhodilo cyklus. ![]()
@bjetuschka @Stella Maxian
Já jsem tyto věci poslouchala rok a to jsem si kolikrát řekla, jo tenhle cyklus jsem byla ok, nemyslela jsem na to, byla jsem v klidu. Pak jsem šla na kliniku a našli mě problém, tak jsem mohla být být v klidu sebevíc a stejně to bylo k ničemu
Každý to má jinak a spousta koček otěhotněla i když v klidu nebyly
Určitě je klid důležitý ale tyhle rady by si lidi kolem mohli nechat pro sebe ![]()
@bjetuschka @Bobina87 Hlavně ještě tyhle řeči většinou vedou ty, které do toho vlítly, ani nevěděly jak, tudíž ani zdaleka netuší, jak se člověk cítí, když se nějakou dobu nedaří a když už, tak je tam biochemický, atp. Zrovna včera jsem byla po delší době u kamarádky a ona se mě ptala, tak co, co to mimino? Říkám, že pořád nic a až to klapne, tak se to zavčasu dozví. No, tak zase začala vést nějaké chytré řeči, jak na to nesmím myslet a že se stresuju a pak to nejde, atd. No, radši jsem se po chvíli sebrala a vyrazila k domovu. Některým lidem vážně vůbec nedochází, že tohle je dost citlivý téma a můžou nepatřičnýma dotazama akorát ublížit.
![]()
@Stella Maxian
Amen
až bude nějaká změna, všichni se ji včas dozví ![]()
@Bobina87 Asi tak.
A jak to u tebe vypadá s těma injekcema? Jsem na tebe zrovna myslela, jak jsi o nich mluvila. ![]()
@Stella Maxian
Zjistila jsem, že si injekci určitě nezvládnu píchnout, takže aplikuje manžel a vůbec mu to nevadí, spíš ho to baví (když byl malý chtěl být doktor
)
Jinak vše super, břicho se nenafukuje, jen jsem možná malinko více unavená. Zítra na první odběry a ultrazvuk tak uvidíme ![]()
Holky tak já mám po ovu a už to zase začíná…dneska mě šíleně bolí žaludek ![]()
@misulinka27 Já bych měla mít ovu za pár dní, tak začínám testovat. Testy jsou zatím negativní, tak uvidíme. Měříte někdo bazální teplotu? Přemýšlím, jestli s tím nezačít. ![]()