Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
19.1.24 13:04

@kajina88 To si děláte srandu, to jsou fakta.
PaneBože, já nevím jak vám to vysvětlit. Vždyt jsem to tam napsala.
Achjo. Příklad na kapkách: rozpětí dávkování je třeba: 20-54 kapek. Takže minimální dávka musí být vždy 20 kapek a víc. Může být já nevím, 25,35,40. Ale, nemůže být jenom 10 nebo 15, protože to je málo, nebude tam účinek. To samé, nesmí být třeba 60 kapek, to je moc. Chápete?
Takže, logicky: Utrogestan min. dávka pokud má být 1-1-1, tak musí být vždy v této funkční dávce. Nemůže být 1-0-1 nebo 1-0-0, asi tam nebude správný účinek. Dokonce se může zvednout na 2-2-2, což je maximální dávka. Jo, zase, nemůže být víc 3-2-2. Chápete rozdíl? Minimální a maximální dávka? Přijde mi to logické, nevím co je na tom nepochopitelného.
Ale jako dobře, ať si každý užívá léky jak chce… Myslím si, že není nic špatného na tom, když se svého lékaře zeptám na užívání a nechám si to vysvětlit. Každý by se měl o své zdraví zajímat a měl by chtít vědět, proč má takové a takové dávkování.

Třeba by mu jiný lékař poradil na jeho problém totiž jiné dávkování. Já jsem se třeba hodně zajímala o lék, který jsem dostala a jiní lékaři mi doporučili uplně jiné léky, než jaké mi dal můj gynekolog.
Takže záleží to ve výsledku na rozhodnutí člověka, co bude brát za léky, ne na lékaři, každý má právo si svou léčbu zvolit a ovlivni ji. To je cílem mého příspěvku, zajímat se a nechat si poradit, ale rozhodnout se sám.

• Citovat
  • Upravit
854
19.1.24 13:10

@Mandarinka104
A zase tu delate z lidi dementi, to není mozny proste! Já dávkování chápu, vím kdy se má zvyšovat, ale když mi 10 lékařů řekne min dávka ultrogestanu je 1-0-1 a pokud by došlo ke špinění v 1. Trimestru tak si zvyšte na 1-1-1 a kdyby i to nepomohlo zastavte se tu podíváme se na to a zvýšíme to tak jim budu věřit milionkrát víc než ženský na emiminu. Každý lékař ví co má dělat, každá žena je jiná a sedí ji jiné dávkování a vy tady nemůžete rozhodovat o tom jaká je podle vás nebo podle internetu minimální nebo ideální dávka. Takže se o své léky zajímejte jak chcete, já za sebe vím, že bych nesnesla víc než 1-0-1 denně, naštěstí ho brát vůbec nemusim. A urážky že o tom nic nevím si laskavě nechte, nemáte tušení čím sem si prošla. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
19.1.24 13:15

@kajina88 já to teď docitam, souhlasím s vámi a asi bych už na tyhle mandarinkové komentáře nereagovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
19.1.24 13:15

@roryn No, tak když si někdo myslí, že je vtipný a přitom není, tak to je potom těžké :-D
Tak někdo tady to téma bere vážně a někdo si z něj dělá srandu… Úplně vidím, jak u toho sedí nějaké mladé uchichotané slečinky kolem 20 let a smějí se do toho mobilu apod. beztak samé lol :D Ale jsou tady i starší a zkušenejší ženy přes 30, které se třeba takovým věcem nesmějí a píšou prostě vážně… takže napsat něco důrazně a přísně, neznamená, že někdo útočí… a v ponožce si to můžeš roztočit sama ty rorynko urýpaná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
722
19.1.24 13:18

@kajina88 to máš pravdu :) budeme si držet palce a pak si dáme vědět :srdce: :kytka: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
19.1.24 13:21

@kajina88 Káji, jak říká @bacova.mi :kytka: Nebudeme to dál živit, paní tady kazí přátelskou atmosféru, nebudeme to hrát s ní. Kromě otráveného ovoce jsou tu skvělé holky, podporující, milé, když můžou, tak pomůžou. :kytka:

@bacova.mi píše:
@kajina88 já to teď docitam, souhlasím s vámi a asi bych už na tyhle mandarinkové komentáře nereagovala :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
19.1.24 13:21

@Akaii ahooj psala jsi ze jsi byla vcera 7DPO, to te ceka za dva dny prvni testovani? Dej pak vědět myslim na tebe at to vyjde :srdce:

Příspěvek upraven 19.01.24 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
19.1.24 13:22

@Mandarinka104 jedna paní gynekoložka povídala… 🤦‍♀️
Sama užívám utrogestan nebo duphaston, pokud mám anovulační cyklus, několik let a to v dávkování pouze 1-0-1 a vždy to bylo dostačující.

Co nechápu (a jak je vidět, nejsem jediná), že si protiřečíte. Na jednu stranu napíšete, co 10 doktorů, to 10 názoru, ale poslouchate názor pouze jednoho a toho se držíte. Protože,,tahle,, řekla, že minimální dávka je 1-1-1 a přesto nejede vlak :mrgreen: a co když ne? Co když se mýlí a opravdu stačí méně? ;)

Nechala bych dávkování na ošetřujících lékařích. Každá máme hladinu hormonů jinou a stejně tak i reakci na dodávání umělých hormonů. Co stačí jedné nemusí stačit druhé a naopak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
19.1.24 13:22

@bacova.mi :-D Mandarinkové komentáře… to jste vymyslela sama? Člověk sem přijde poradit a napsat sem odborné názory, které si přecetl k tomuto tématu a dočká se akorát takových blbých keců jo?
Je vidět, že některým hodně vadí, když se napíše něco jiného než ťuťu ňuňu a pochlebování, jeee, snažilky berušky já jsem s vámi, já držím palečky, at máte dvě čárečky a bla bla bla…to je jako kdyby to tu psaly děcka…
Očekávala bych konstruktivnější debatu a normální odpovědi k věci. Kritizovat člověka za to, že chtěl poradit a poradil dobře, to je šílené. Vztahovačné a urážlivé ženy, kterým se nedá nic říct, jinak se uprdnou… Fakt paráda, tohle bych tu nečekala.
Ikdyž je to dnes běžné začít se do člověka navážet a shazovat jeho tvrzení…vlastně se nedivím. V anonymitě je síla a všichni se spojme proti jednomu, do něj, hurá :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
698
19.1.24 13:28

@Martina_mik já jsem ještě větší blázen. My jdeme do čtvrtého. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.1.24 13:35

@Daisyy1995 jsme ráda, že nejsme jediná kdo chce více dětí my se snažíme teď o 3 ale zatím nejsme přesvědčeni jestli bude poslední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
19.1.24 13:38

@Mandarinka104 v příbalovém letáčku je doporučená denní dávka 2-3 kuličky. Takže 1-0-1 je ok. Taky je to individuální. Někdo třeba špiní a přejde to, už po dvou tobolkách. Pro někoho je to málo a musí mít dàvku vyšší. Vím, že po ivf se klidně dává 2-2-2, takže nelze říct, že nějaké dávkování je dobré a nějaké špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
19.1.24 13:40

@Mandarinka104 Měla jsem připravenou rozsáhlou odpověď, ale vidím, že by to nikam nevedlo, jen k dalším bezprednětným komentářům plných zloby, proto z mé strany debatu končím. Nechci si kazit krásný slunečný pátek :kytka:
Ne nadarmo se říká, že moudřejší ustoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.1.24 13:44

@roryn
Děkuji holky, přesně tak je zbytečné se dohadovat s tak zapšklým člověkem, jehož názor nelze zpochybňovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.1.24 13:54

@AIWOK Tak schválně 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie