Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!
Už tu na vás delší dobu koukám a teď si jdu k vám sednout.
Doma už jedno dítko mám. Poslední půl rok jsme tomu dali volný průběh, ale stejně jsem byla každý měsíc před MS jak na jehlách. A teď jsem teda 25DC a 9DPO, ale od 7DPO mě bolí břicho, občas píchne a výtok se spíš podobá ovulaci než, že by měla dojít MS (čekám ji v pondělí). Hrozně mě svrbí ruce, že bych počůrala nějaký ten test… ale vím, že teď je to ještě blbost. Tak si aspoň krátím čas tady u vás. ![]()
Ahoj holky, mate zkusenost s ovulacnimi testy z rosmana faciele nebo tak nejak? 5ks za 159 myslim, ja si ted jeden udelala a vysel takhle, ale je to muj prvni ovu test v zivote, tak nevim, nevychazi tyhle testy falesne? A kdy je ted nejlepsi naplanovat styk? ![]()
@sojka20 píše:
@Rozinka_terka Takhle úplně brzo bych to nehrotila, navíc nějak do 5-6tt se mimino ještě ani nevyživuje přes placenta od matky
Ano. Placenta začíná vznikat již během 5. týdne těhotenství a naplno se vyvine kolem 12. týdne těhotenství. Dodám, že po 12 tt placenta plně přebírá funkci ŽT.
Přímo tady na emiminu je moc pěkný článek o placentě, kdo by si chtěl přečíst ![]()
https://www.emimino.cz/…ie/placenta/
@Mandarinka104 díky holky… stejne je to asi vyřešeno.. dnes 27DC a na testu nic…ovulace mezi 11-14 dnem
@Natulinek22 Ahojky já jsem ho měla doma a řekla bych, že ukazoval dobře momentálně to vypadá, že se podařilo 😊
@Natulinek22 píše:
Ahoj holky, mate zkusenost s ovulacnimi testy z rosmana faciele nebo tak nejak? 5ks za 159 myslim, ja si ted jeden udelala a vysel takhle, ale je to muj prvni ovu test v zivote, tak nevim, nevychazi tyhle testy falesne? A kdy je ted nejlepsi naplanovat styk?
Dobrý den, tyto ovulační testy jsem na internetu nenašla. Pouze značku Adiel. Ale jt nějaké drahé, v lékárně Dr.Max Adiel SeeNow ovulační testy LH 5 ks 69 Kč.
Nicméně všechny ovulační testy pracují na stejném principu-zjištění přítomnosti LH.
Pozitivní výsledek – vaše ovulace buď probíhá nebo nastane v příštích 24-48 hodinách. (text příbalového letáku)
Pokud máš dnes poz.test, pak naplánuj styk klidně dnes večer a ještě další 2 dny. Takže pátek, sobota, neděle. Pravidelný styk 1× za den, ne několikrát denně, aby měly spermie čas dozrát. Ať se daří ![]()
@Heeelča ahoj, já to mám stejně, taky jí čekám v pondělí
ty poslední dny přečkat je nejtěžší. Ale po roce snažení si testy dopředu prostě nedělám, je to zbytečný.
Ja mam termin ms cca 7.2.
Mela jsem 3.10,3.11,7.12 tak myslim ze zas 7.
To cekani je desneeeeee
Jak vam je holky, mne boli prsa hned po ovu zacly asi tak to je asi pms..
@Heeelča no pokud nepřijde tak si udělám v úterý, jelikož mám narozeniny
ale neměla bych problém ještě dva dny čekat, cykly mívám 30-34 dní. Takže se řídím ovulací a luteální fází. Dnes 30DC.
Tak já tenhle měsíc nic😀 což jsem tedy cekala. Bolely mě neskutečně moc prsa a test negativní, momentálně 4 dny zpozdeni ale už začínají krece, takže to očekávám zítra kdy se mi to fakt nehodí🤣 🤣 no nic, hura do dalšího měsíce. ☺️ 🍀 🍀 🍀
Ahoj holky, tak já hlásím, že jsem 2DPO, ale bohužel mám od středy angínu a antibiotika V-penicilin na 10 dnů
četla jsem,,že penicilin je v těhotenství ok, ale i tak spíš raději nedoufám, že by to vyšlo nebo se udrželo ![]()