Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MatkaMama Ahojky já to vůbec nevidím, taky cekam na vysledky. Naposledy před čtyřma rokama a od te doby dlouhá cesta a kus práce s tělem a hlavou. Vyšší testosteron ukazuje formu pcos. Záleží, jak moc to vyšší mas.
@vronyj já ho teď beru, a všechno v pohodě, krom toho prvního. První tabletku sem polkla a vyplo mě to na skoro celej den, taková únava, že sem nebyla schopna vstát z gauče
. Tak další sem radši zavedla a od tý doby tak všechny a je klid. Zavádět si je nemůžeš z nějakého důvodu?
@kajina88 No já doufám, že to bude ustupovat a taky je mám brát 10 dní mám je na prodloužení luteální fáze
@anina9130 No doktorka říkala, že když je mám poprvé mám je polykat, mám je na 10 dní na prodloužení luteální fáze a kdyby mě bylo zle a potřebovala jsem je další cyklus tak se mám ozvat. Snažíme se skoro rok a utrogestan jsem dostala až teď a to ještě pokud to nevyjde tak si mám další cyklus nasadit clostilbegyt a tohle vše je pro mě španělská vesnice ![]()
Tak já dnes 1dc. Když mi doktorka dávala tu neschopenku, říkala, že by to mohlo být z těhotenství. Do té doby jsem byla přesvědčená, že nebudu na těhotenství radši ani pomýšlet, abych pak nebyla zklamaná. Tak jsem v úterý začala doufat, a včera jsem to jak na potvoru dostala!
![]()
Ahoj holky, ráno jsem dělala test a malilinkatého ducha jsem měla
Uvidíme jak zítra ![]()
@Natulinek22 Ahoj, držím palce ![]()
Já taktéž beru kyselinu listovou a Femibion…
První dcera byla také hned.. teď jsem starší a také o všem víc přemýšlím.. předtím to bylo vše tak volné a v klidu
![]()
@Rozinka_terka tak to gratuluju ať sílí 🍀
Jinak teda včera sem si dělala test a přišel mě slabší než ten první co jsme měla tak jsme zkusila ještě dneska a je silnější tak uvidíme co z toho bude 🤷🏽♀️ vrchní jsou včera spodní dneska
@MatkaMama píše:
Maminky ahoooj
Byla sem na hormonálním profilem i gyndare…a řekl mi že mi vyšel vyšší testosteron a něco zase v normě posílám fotku kdyby někdo věděl víc nebo měl podobný problém 🙏a snížená funkce štítné žlázy?? Čeká se na výsledky endokrinologie pak se prý uvidí dál![]()
Příspěvek upraven 24.01.24 v 20:23
Ahoj, také mi nově zjistili sníženou funkci šž, od obvodní sem dostala Euthyrox 50 -1 tbl ráno, ale ještě jdu, až dostanu ms, na krev na endokrinologii chce všechny možné hormony a některé se berou na začátku ms, tak sem zvědavá, mívala sem hodnotu šž 5,4 a teď když mi brala obvodní už byla přes 13,ta 5,4 byla z listopadu.
@mama93 ale jo, je vidět, ze dnešní mas silnější 🙏🏻 kolik dni mas zpoždění?
@mama93 a jinak dekuji, ja z toho ještě nedělám žádné závěry. Byl to první nějaký náznak 🙏🏻 🙏🏻
@sojka20 píše:
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, moc mě nebaví pořád přecházet každý měsíc z diskuze do diskuze 😁 snažíme se o 3. mimčo, mám endometriozu a jen jeden vejcovod, v říjnu proběhla revize, začali jsme se snažit od první porevizní MS znovu. V prosinci OVU podle testu byla, teď v lednu jsem nijak nesledovala a nic. Každopádně mám od revize dost slabou MS, teď při té poslední doba 3 dny a na každý den by mi stačila jedna vložka - těhotná nejsem. V pátek jdu tedy k lékaři, co mi k tomu řekne + mám podezření znovu na zánět (tak nějak v tom plavu od září)Má tu někdo s revizí zkušenost? A jak vypadal cyklus po ní? Dnes 6DC
Ahoj mám za sebou tři revize, já mám od porodu cyklus každý měsíc jinak, takže i po revizích to bylo jiné jaká byla ms si už nepamatuju, ale žádná trága. Já sem teď měla před vánoci zánět močáku, snažila sem si to vyléčit sama, ale bylo to jen horší, tak sem v lednu skončila na antibiotikách a už je to ok, před porodem sem mívala ms i dva dny a slabou, gyndař říkal, že to nevadí
@Rozinka_terka dneska jsem 13 dpo a teoreticky ms by měla dorazit asi v sobotu ale mám to velmi nepravidelné
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu.
V r. 2018 jsem prodělala SP v 8 tt, 2019 jsem otěhotněla, první trimestr jsem brala gynprodyl „pro jistotu“ pro předchozím potratu (popravdě si nepamatuji, jakou dávku). 2020 se mi narodil zdravý chlapeček ![]()
Minulý rok v létě jsem opět potratila, tenktokrát ZT v 12 tt. S doktorem jsme byli domluvení, že jakmile budu mít pozitivní TT nasadím Gynprodyl 2 tobolky ráno a 2 tobolky večer.
Dnes jsem 35 DC, (mám ho nepravidelný, 28-35 dné) TT+ a já bych měla začít brát léky, ale v příbalovém letáku je zvýrazněné, že „…v žádném nesmí být překročena dávka 200mg při jednom podání“… Což já bych překročila dvakrát
Denní dávka je doporučována max 300 mg a já bych měla 800 mg
A tak teď nevím co s tím, protože se od rána svému gynekologovi nemůžu dovolat. Zítra tam není a já nechci čekat se začátkem užívání až do pondělí. ![]()
Moc děkuji za radu ![]()