Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bellamia Ano ovšem, ještě jste to mohla formulovat stylem: běž se léčit… To je mnohem běžnější věta. To vůbec není pravda, že jsem chtěla být ta nejchytřejší.
Nechápu to a zajímalo by mě, proč někoho naštvalo, když nějaký jiný pisatel vyhledává oborné rešerše a když chce o těchto tématech „diskutovat v diskuzi“, tak jste tak vytočené?
@bacova.mi To jste napsala dobře. Stačila by mi už na začátku normální odpověď. Nebo jiná zkušenost. To bych brala jako solidní debatu a výměnu názorů, prostě polemizovat. Nebo narovinu napište: ale my si nic nečteme, nás tohle nezajímá. OK. Tj celé.
Jako první se tady do mě začaly navážet ostatní, já jsem v žádném případě nezačala.
Ahoj holky, uz par dni to tu procitam a rozhodla jsem se k vam pridat do diskuze
doma mam dvouletou princeznu, pro kterou bysme chteli sourozence
snazime se asi tyden, dva mesice beru listovku, na ceste mam femibion, protoze jsem se docetla, ze obycejna listovka není nejak nastepena nebo co
tak me zajima, co delate vy, abyste snaz otehotnely? Cvicite, caje, doplnky stravy? K dceri jsme prisli nahodou
a ted mam nejaky strachy ze to jentak nepujde ![]()
Ahoj všem, budu mít asi takový zvláštní dotaz, ale nevím, kde se zeptat jinde a nepřipadat si ještě hůř
Mám na vás otázku, jak se vlastně počítá doba po ovulaci, jak tady kolikrát píšete, že jste tolikátý a tolikátý den po ovulaci. Já měla za to, že se to počítá od pozitivního ovulačního testu, ale teď mi jedna slečna řekla, že ne. Ovulaci mám potvrzenou testem 16DC a bylo mi řečeno že to mám počítat až od 18DC. Můžete mi některá říct, jak to teda je? ![]()
@vronyj
16 DC máš pozitivní test
17 DC máš ovulaci
18 DC máš 1 DPO ![]()
@Bellamia super dekuju moc 🙂 já teď beru první měsíc utrogestan a teda jsem jak Alenka v říši divů 😄
@Mandarinka104 marja už sem prosím te nechod. Negativní lidi tu nikdo nechce ![]()
@kralicinka19 dekuji moc, ano ano, to mas pravdu
dobrý vědět ![]()
Holky co berete utrogestan taky vám bylo tak zle? Jako motáni hlavy, bolest břicha a strašná únava, já si přijdu hodinu po tom co si ho vezmu jak když sem opilá a to sem pila snad jednou v životě právě proto že ty stavy pak nesnáším
Mám je na polykání jeden ráno a jeden večer ![]()
Maminky ahoooj ![]()
Byla sem na hormonálním profilem i gyndare…a řekl mi že mi vyšel vyšší testosteron a něco zase v normě posílám fotku kdyby někdo věděl víc nebo měl podobný problém 🙏a snížená funkce štítné žlázy?? Čeká se na výsledky endokrinologie pak se prý uvidí dál
![]()
Příspěvek upraven 24.01.24 v 20:23
Ahoj holky s manželem se snažíme od září o druhé mimi. Včera jsem měla termín ms a nepřišli, nevím proč ale intuice mi řekla ať si zajdu koupit test. Zpoždění ms občas mívám a nic z toho, ale tentokrát je tam naděje ![]()
@vronyj Ahojky, ze začátku jsem to tak měla taky: únava, mdloby
a spíš mi to hodně udělalo PMS, to bylo fakt nepříjemný, ale břicho mě tedy nebolelo ![]()
@kajina88 děkuji moc ještě mi to bude chvíli trvat než to psychicky vstřebám ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, moc mě nebaví pořád přecházet každý měsíc z diskuze do diskuze 😁 snažíme se o 3. mimčo, mám endometriozu a jen jeden vejcovod, v říjnu proběhla revize, začali jsme se snažit od první porevizní MS znovu. V prosinci OVU podle testu byla, teď v lednu jsem nijak nesledovala a nic. Každopádně mám od revize dost slabou MS, teď při té poslední doba 3 dny a na každý den by mi stačila jedna vložka - těhotná nejsem. V pátek jdu tedy k lékaři, co mi k tomu řekne + mám podezření znovu na zánět (tak nějak v tom plavu od září)
Má tu někdo s revizí zkušenost? A jak vypadal cyklus po ní? Dnes 6DC
@kajina88 odešlo to přirozeně… nebylo potřeba dalších zásahů… a ve snažení se může jet po MS normalně dál..

MS byla asi o něco bolestivější a první tři dny odcházely kusy (jak řekl dr. jako kusy jater a opravdu to tak je)