Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lu66 píše:
Test jsem si právě nedělala, říkala jsem si že počkám a pak půjdu rovnou k doktorce. Jenom mě fakt fest bolela prsa, to jsem nikdy tak intenzivně neměla. Jsou vícero možností. Buď jsme se prostě netrefili, nebo se to neudrželo. Omlouvám se ještě jednou za výjev emocí, nemám tu nikoho ( ženu ) s kým bych si o tom mohla pokecat. Musím to brát tak jak to je no..PS: I manžel si už začínal myslet, když už to bylo 5 dní, že třeba UŽ, to je trochu skeptik.
Chápu tě, já měla taky příznaky a dva dni zpoždění a taky už jsem začínala doufat. A nic. Tak snad příští měsíc… Ale je to zklamání pořádné, to tedy ano. Navíc mi připadá, že od té doby, co se snažíme, tak mám nějaké atypické cykly a ovulaci.
@Rozinka_terka píše:Člověk si už myslí že má naději a ten život ho musí vyzkoušet, viĎ… To si říkám u všeho. Možná si toho budu více i vážit.
@Lu66 Já tě úplně chápu, klidně se vypovídej… Já jsem totiž na tom byla úplně stejně přelom říjen/listopad… 5 dní zpoždění a pozitivní test.. pátý den to odešlo a potvrzené biochemické těhotenstvi..
Ale to proběhlo a hned jsme se mohli pokoušet dál.
Ale chápu jak se cítíš, dvě ženy z okolí v tu dobu otěhotněly a úspěšně, mají už TP a já prodělala toto…
Ale vše špatné je pro něco dobré, hlavu vzhůru![]()
@Narysa píše:
Chápu tě, já měla taky příznaky a dva dni zpoždění a taky už jsem začínala doufat. A nic. Tak snad příští měsíc… Ale je to zklamání pořádné, to tedy ano. Navíc mi připadá, že od té doby, co se snažíme, tak mám nějaké atypické cykly a ovulaci.
Jak dlouho se snažíte? My teprve 5 měsíců, vím, páry se snaží i déle, ale první krok co uděláme, pokud se to dalšího půl roku nebude dařit, tak si zajdeme na vyšetření zda jsme oba okey nebo ne. Ale neuškodí někam zajít i dříve viď, za to ti doktorka hlavu neutrhne.
Zjistit, jak na tom jsi. Ono ty cykly jsou strašné mrchy. Může se ti to rozházet i ze stresu, jiný životní styl, atd atd… ![]()
@Lu66-chápu tě,mě kolikrát bylo blbě, motala se mi hlava..únava a ms přišla, jak mám nepravidelnou ms, tak si vždy dávám nějaký den, kdy už by to mohlo znamenat, že bych mohla být těhu, ale ta mrcha vždy dorazí, před posledním těhu mi gyndař říkal, jak je to po 30 dc je to těhu, mívala sem ms do 28 dc noo teď mám každý měsíc jinak, to by se nemělo stávat buď má ms chodit v rozmezí a co je nad to, je to těhu už by to mělo vyjít a vydržet, takové to opožďování, doufání a pak zklamání to je pro nás tak akorát na špatnou psychiku a rada neřešit, nesledovat se to prostě nejde! Držím pěstičky na další měsíc
@Kk123 ms 7.1.?
Asi myslíš 7.2.? Pokud jo, tak bys teď někdy měla mí ovulaci.
@Kk123 Ahoj a všem dobre ráno, já cítím pořad tlaky v podbrisku, trosku prsa, m/s nevím, nepravidelne cykly.
Držím pěsti!
Holky, mohla by byt čárka posunuta až takhle doleva? To asi ne, co? ![]()
@Lu66
Lu, tady to všichni chápou, je to úplně přirozené, že máš takové pocity. Klidně tady za námi přijď vždycky vypustit všechno, co tě uvnitř tíží. Tady budeš vždycky pochopena a můžeš říct i to, co ti přijde blbé říkat v reálu nahlas. Je dost možné, že budeš přímo některým holkám mluvit z duše.
Jen ti chci říct, že všechno bude v pořádku a tak jak má být a přesně v ten pravý čas. Někdy my samy nechápeme, proč se věci dějou tak jak se dějou, ale mně přijde svým způsobem osvobozující pustit nad věcma kontrolu (vím, není to jednoduché). Já už si dlouhej čas rovnám v hlavě, že jsou věci, které nemám ve svých rukou a stejně je nepřetlačím, jen se vysiluju. A hlava to postupně začíná chápat a pouštět kontrolu, ale je to dlouhej proces. Já jsem taková ta úzkostná dříčka, kterou uklidňuje jedině mít věci pod kontrolou (teď už mnohem míň). Kdyby tak člověk věděl, kde to čekání má konec, to by se klidně i dva další roky čekaly líp, že?
Budu na tebe moc myslet a držet palečky dál. Věřím, že to jednou přijde a už je to na dosah, pojď věřit se mnou. Já byla asi ten nejracionálnější člověk jakýho znám a čím jsem starší, tím jsem víc „ezo“. Věřím i v sílu myšlenky a energie a ať na to věříš nebo ne, tak ti tu sílu posílám. ![]()
K těm fetkám, alkoholičkám, sockám. Já to taky strašně dlouho nechápala. A pak jsem objevila podcast Plodné hovory, nejsem tady za žádnýho rekruta abych to inzerovala, jen myslím, že jsem to objevila právě tady na emiminu. A zrovna včera jsem si pustila první díl s Helenou Máslovou a tam mi to secvaklo. Přesně jsem tam dostala odpověď na ty feťačky. Ony jsou prostě vychillovaný. Sice blbým způsobem, ale relax těla to poskytuje. No a takový ty socky jsou prostě jen jednoduchý a jak se říká Blahoslavení chudí duchem, ty se taky netrápí. Mimochodem na Helenu Máslovou jsem narazila před lety a tehdy jsem byla jinak vnitřně nastavená a říkala jsem si, že to je ezomagorka. Dneska už je mi to bližší, samozřejmě si z toho vyberu to, s čím jsem v souladu. My se ještě aktivně nesnažíme o dítě, já neměla vůbec cyklus a trápila jsem se tím, že mi doktor řekl, že jsem momentálně neplodná a že přirozeně bez léků neotěhotním (jsem mladá). No a vypadá to, že se mi aspoň ten cyklus začíná rozjíždět, pro normálně menstruující by to bylo těžké harakiri, ale já jsem ráda i za tu „bídu“ a nějaký progres. A zjistila jsem, že se to nevrací mou urputností to vyřešit, ale tím, že pracuju na zdánlivě obyčejných věcech, které ale ovlivňují hormonální zdraví. Nějak mi ten podcast přišel pod ruku v pravou chvíli, kdy jsem tomu otevřená. Dokážu pochopit, že pro někoho to budou akorát kecy na nasr..
Ale vysvětluje mi to ledacos, proč holky otěhotněly po akupunktuře, proč přirozeně otěhotněly mezi 4 a 5 IVF atd. Za mě jsou tyhle věci velice mocný, ale musí na ně být člověk správně nastavenej. No jo, já jsem taková ta, co potřebuje vše chápat (na což mi taky odpověděl podcast, že já jsem přesnej prototyp neplodné ženy).
@Rozinka_terka zkus radši druhý test. Přijde mi, že je ta čárka i nakřivo. Možná je to nějaký vadný kus.
@Rozinka_terka píše:
Holky, mohla by byt čárka posunuta až takhle doleva? To asi ne, co?
Terko taky bych zkusila jiný test, takhle na boku by ta čárka být neměla.
@Rozinka_terka píše:
@Martina_mik Zkusím, koupím hned jak pojedu z práce
Držíme palečky ![]()
@Daisyy1995 ano 7.2 ale ovu uz byla, vim ze byla urcite pred nekolika dny ale presny den nevim, plodne dny poznam ale dost jiste, mam hodne vodnaty vytok a cipek uplne roztekly dva dny ted je uz asi 4dnx uplne tvrdy a zavreny takze na 90%ovu probehla ale dnes me boli ty prsa tak to mozna i nejake rozhazene hormony ale kdo vi ![]()
A holky mozna nekomu dam nadeji. Ted se snazime o druhe ale prvni tehotenstvi jsem byla kontrolovana od sameho zacatku
Bylo to ale cele zvlastni, ms byla 4.12.2020 a sex byl 1.1.2021
5.1.2021 jsem mela dusika a sla jsem k dr jelikoz jsem mela zpozdeni a sla na preventivku jak to vypada jestli jaem zdrava.
Dr rikal ze ovu byla ten mesic az 30-31.12! Coz nechapu kdy by teda jinak ms prisla, ale 11.1. Byl clear blue 1-2 tydny
Takze takova odlišnějsi zkusenost co se vypoctu tyce😀 neni vse tabulkove
Bylo tehdy ale krasne ze prvni navstevu rekl doktor ze mam sliznici jako kdyby slo o zacatek tehotenstvi a za par dni tam opravdu bylo