Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucypaja Já teda mívám cyklus pravidelný, nemívám nějak silnou MS, ale tohle byla fakt slabota. Zatím se ani nedaří, tak možná jen vyšiluju, jestli je všechno v pohodě, když byla MS fakt slabá. Moc děkuji za zkušenost ![]()
@sojka20-možná počkat co další ms a pokud by to bylo pořád slabé, tak se dohodnout s lékařem, pokud sliznice roste jak má, bude na uz vše v pořádku, tak to asi nevadí
@vronyj Dobrý den. Pokud používáte ovulační testy, tak je přímo uvedeno v příbalovém letáku: (citace z webu lekarna)
Pozitivní výsledek -objeví se barevný (růžový nebo fialový) testovací i kontrolní proužek. Testovací proužek je buď stejně intenzivně zabarven jako kontrolní proužek, nebo je tmavší. Tento výsledek ukazuje vzestup hladiny LH a předznamenává ovulaci, tedy nejvhodnější čas pro početí. Nejvyšší šanci na otěhotnění máte v následujících 24-48 hodinách.
Pokud máte pozitivní test= nemáte ovulaci, ale budete mít ovulaci.
16 DC pozitivní test a teď připočítáte 2 dny:
17 DC 1 den, kdy můžete čekat ovulaci (následujících 24 hodin)
18 DC 2 den, kdy můžete čekat ovulaci (následujících 48 hodin)
19 DC jste po ovulaci, tedy 1 DPO ![]()
@mamus831 píše:
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu.
V r. 2018 jsem prodělala SP v 8 tt, 2019 jsem otěhotněla, první trimestr jsem brala gynprodyl „pro jistotu“ pro předchozím potratu (popravdě si nepamatuji, jakou dávku). 2020 se mi narodil zdravý chlapeček
Minulý rok v létě jsem opět potratila, tenktokrát ZT v 12 tt. S doktorem jsme byli domluvení, že jakmile budu mít pozitivní TT nasadím Gynprodyl 2 tobolky ráno a 2 tobolky večer.
Dnes jsem 35 DC, (mám ho nepravidelný, 28-35 dné) TT+ a já bych měla začít brát léky, ale v příbalovém letáku je zvýrazněné, že „…v žádném nesmí být překročena dávka 200mg při jednom podání“… Což já bych překročila dvakrátDenní dávka je doporučována max 300 mg a já bych měla 800 mg
A tak teď nevím co s tím, protože se od rána svému gynekologovi nemůžu dovolat. Zítra tam není a já nechci čekat se začátkem užívání až do pondělí.
Moc děkuji za radu
Dobrý den, už jste se dovolala vašemu obvodnímu gynekologovi nebo tento dotaz stále platí? Nedávno jsme tady řešili správné dávkování léků, překračovat maximální dávku určitě není pro lidský organismus dobré.
Pokud to váš lékař nezvedá, doporučuji vám zavolat do vaší nejbližší spádové nemocnice (pokud máte ve městě, kde bydlíte nebo kam jezdíte) a položit tento dotaz aspoň někomu z gynekologického oddělení. Já jsem nedávno něco řešila a normálně jsem zavolala k nám do nemocnice, něco mi doporučili a hned jsem byla klidnější. Za zeptání nic nedáte a hlavu vám neutrhnou.
Ve městě se obvykle obvodní lékaři a lékaři z nemocnice znají, takže můžete jen říct jméno obvod. lékaře a že to zrovna nezvedá, ale vy potřebujete poradit ![]()
@Rozinka_terka ty jo!!! Myslím na Tebe, já vidím duchy všude
To vyjde!
@lucypaja No uvidím zítra. Začala jsem tento cyklus pít i kontryhel. Napadlo mě i, jestli nebyla tak slabá třeba i nějakou tou infekcí. U mě je to o to složitější, že mám jen jeden vejcovod a netuším, jestli mi částečný vaječník vůbec funguje a střídají se(to by pak byla šance jen ob měsíc) nebo ne 🤷♀️ snad bude únor šťastný měsíc stejně jako před třemi lety ![]()
@vronyj taky se snažíme rok. Utrogestan budu užívat tři měsíce kvůli vysoké sliznici. Měla sem ho tak před čtyřmi roky a hned cyklus co už jsem ho neměla se nám podařil chlapeček. Tak do toho teď vkládám velké naděje
Jestli ale máš takové nepříjemné vedlejší účinky zkus se zeptat jestli si ho nemůžeš zavádět.
Ahojky, tak ja jsem dneska 4DPO, je tu na tom nekdo stejne nebo podobne?
@Bubllenka ahojky já jsem také 4dpo zhruba
snažíme se od října, ale já jsem starší takže to asi bude trvat déle
přeji všem aby tento měsíc nebo ten další našli dvě čárky
@ @sojka20
Ahojky, mám stejnou zkušenost
po revizi byla MS relativně normální a čím dele to od revize bylo tím MS více slábla
v listopadu jsem to vůbec nedostala tak jsem dostala agolutin a MS jen špinění 2 dny
tehotna jsem nebyla, další mesic jsem dostala zánět mocaku a ovu jsem myslela ze nrmam a otěhotněla jsem se sliznici 4 mm… podle doktora je to zázrak
takže teoreticky by MS mít vliv na snažení nemela, ale nejsem doktor, tak ti moc neporadím ![]()
@vronyj
Tak na clostilbegyt opatrně
brala jsem 2 nebo 3 měsíce a z normální sliznice kterou jsem standardně měla v době ovu 8mm mi spadla na 4 mm
A pomalu mi slábla i MS, nevím jestli to má souvislost s tím, nebo s revizi kterou jsem podstoupila, ale dost mě to trápilo ![]()
@Bubllenka ahoj ja nevim teda presne ale myslim ze 19-20jsem mela ovu tak jsem asi podobne priblizne
nic nemerim takze muze byt +-2 dny
@Maki35 ahoj tak napis az budes testovat, ja to budu zkouset klasicky brzo ale abych mela nadeji tak mi to neda, sice se snazime prvni mesic, tak do toho muzu vlozit jeste dost energie, jestli se nepovede tak koncim a pozorovanim
dcera vysla na poprve tak mam velke nadeje, vsem preji tento mesic //😍 😍
Holky já v pondělí potvrzenou proběhlou Ovu a praskly folikul s volnou tekutinou, nevím přesně kdy k tomu došlo, pro ty, které tu píšou teď nové a nečtou starší příspěvky. Všechny zdravím!
Brali mi hormonální profil, nikdo nevolal, tak věřím, ze vše ok.
Dnes jsem vstala s tím, ze jsem hrozne nervózní, buši mi srdce, mám motylky v brise, prsa pobolivaji, buďto se blíží m/s konečně v normálním termínu a ne s dlouhým cyklem, jsem nějaká jina, neříkám, ze těhotná, za ty čtyři roky by se člověk zblaznil ![]()
Ale úplně pocit, jdi si udělat teho test! Znate to? ![]()
Jo a ještě se mi zdal sen, jak si prohlizim svoje dětské fotky, začíná mi hrabat
![]()
@AIWOK
A kdy měla nastat ovu? V neděli?
nebo už dříve
respektive kolik dpo jsi ![]()