Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Miki07 Já když jsem byla těhotná před 3mi lety, tak jsem si test udělala 11DPO a to jen proto, že jsem cítila mokro, což obvykle nemívám ![]()
Příspěvek upraven 27.01.24 v 20:39
@bacova.mi Hele, ale mně se zdá, že tam jako něco asi bude. Ale vím, že už to u tebe párkrát bylo takhle podobně a pak z toho nic
Ale držím ti palce ![]()
@sojka20
tak snad budu stejný případ
děkuji za odpověď
dam pak vědět jak to dopadlo ![]()
Jinak holky, mám otázečku ![]()
1.Nezkoušel tu někdo pít kontryhel a měl po ní ovulaci nějak dřív? Dnes jsem 9DC, piju 1 šálek týden a poprvé od září, co se snažíme začínám mít plodný hlen
ale přijde mi to nějak brzo ![]()
Jinak včera na gyndě prý vše v pořádku, asi jsem už magor
ale potvrdil mi, že sliznice je opravdu nízká. Ale teď je čas, kdy zuby se to mělo dát po té revizi do pořádku. Pokud se tento cyklus nepovede, tak mám na další Clostilbegyt(že podpoří ovulaci i sliznici), folikulometrii a případně Ovitrelle, tak uvidíme. Věřím, že bude únor stejně úspěšný, jako před 3mi lety(na narozeniny se nám povedla dcerka za pomoci folikulometrie a Ovitrelle) 🙏 všem přeji úspěšný leden/únor ![]()
@Miki07 Budu ti držet palce. Ségra to teď měla dost podobně a taky je v začátku těhotenství ![]()
Příspěvek upraven 27.01.24 v 21:30
@sojka20 jako jo, duch tam je, ale
počkám pár dní ![]()
Co se týká tvého dotazu. Plodný hlen vyvolává zvýšení estrogenu před ovulaci. Kontryhel stejně jako jetel luční nebo jeřáb ptačí, jsou silně estrogenní byliny, takže je možné, že se bude objevovat plodný hlen, aniž by se ovulace chystala. Na zvýšení sliznice doporucuji mrazem sušenou mateří kašičku a vitamín E. Co je užívám, sliznice mi krásně roste. Měla jsem problém více jak rok, že rostla max. 4 mm a víc ani ťuk. A teď kolem toho 12 DC mívám 10-12 mm a strukturou je triple ![]()
@bacova.mi Moc děkuji za vyčerpávající odpověď, tohle jsem se třeba nikde nedočetla 🙏 ale tak jsem ráda, že i toto kontryhel podporuje a budu doufat
u mě, vzhledem k endo, není moc času zkoušet v dalším cyklu tu kašičku(to se asi musí dlouhodobě, ne?), proto jsme rovnou přistoupili k hormonům, jen mě překvapilo, že posledně jsem brala 1-0-0 a teď mi gyndař řekl, že už se to moc nepoužívá a jede se rovnou dávka 1-0-1 (což jsem četla, že jsou často dvojčata a u toho mám teda respekt)
@bacova.mi no já to vidím dost Dobre, nemusím ani nijak moc zaměřovat 😊 👏 ať to sílí ![]()
@sojka20 počkej, ale clostilbegyt má. ptave vedlejší účinek, že snižuje sliznici
já právě užívala 3 cykly, pak pauza, pak tři cykly a od té doby mi sliznice nerostla
pak jsem se to zpětně dočetla, že může snižovat sliznici (a mnoho ženám ji snížil) proto je lepší na podporu ovulace spíš letrozol nebo tamoxifen
ten ti ale předepíší pouze lékaři z car. A dvojčat se vážně nemusíš bát, ta šance je opravdu mizivá, i kdyby narostly dva folikuly, tak šance, že se oplodní, uchytí a udrží oba, je děsně malá. V tomhle bych byla klidná
![]()
@bacova.mi Četla jsem i o tomto vedlejším účinku. Je fakt, že když jsem ho brala 3 roky zpátky myslím 2-3 cykly, tak jsem problém s tou sliznicí neměla. Ale co nebylo tenkrát neznamená, že nemůže byt teď. Na druhou stranu, pokud k tomu dojde, jsem ráda, že mě chce doktor vidět a omrknout to. Pokud by to u mě takový účinek mělo, tak bych ho znovu samozřejmě nechtěla. Do CARu se mi znovu úplně nechce, ale budu doufat, že se teď povede ![]()
A přitom, lékařka, co mi dělala revizi, je i moje druhá gyndařka a znala moje problémy, tak nevím, jestli sliznici jen seškrábla víc nebo se jen tak blbě regeneruje ![]()
@bacova.mi a jakou prosim konkretne materi kasicku? V prasku nebo tobolkach? Co ctu, tak je to nejaky zazrak
diky ![]()
Ahoj holky, tak já jsem nějaká zmatená co se se mnou děje. V pondělí bolest jako při ovulaci, byl i hlen s krví, ale pak nic. No a dnes nanovo, ovulační bolesti, tentokrát teda vychází i časově, ta první by byla nějak moc brzy (8DC), ale moc to nechápu, co se děje…dvě takhle od sebe je mít nemožné ![]()
@kopre_tina535 nejúčinnější je lyofilizovana v kapslích. Mrazem sušená si zachová maximum výživových látek
já užívám tyto. Obsahují 1 g mateří kasičky
Samozřejmě že nejlepší by byla čerstvá, ale je strašně náchylná na teplotu a světlo a nikdy nevíš, kde a jak byla uchovávána. To bys musela mít jediné svého včelaře, který by ti ji dával čerstvou ![]()
@Lajdus brzy to být nemuselo, tělo není stroj
já mívám ovulaci kolem 20-30 DC, ale v létě nastal zlom a byla 8,9 a v srpnu dokonce 5 DC
vše bylo potvrzené testem, bazální teplotou i doktorkou
takže možné je vše ![]()
Pokud bys chtěla vědět, co se s tvým tělem děje, zkus si nastudovat něco o STM metodě (symptotermální metodě) měření bazální teploty. Podle ní bys zpětně zjistila vždy zda a kdy ovulace proběhla ![]()