Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kočičímáma píše:
Chtěla bych se zeptat jestli má cenu brát nějaké vitamíny a nebo jakékoliv potravinové doplňky, čaje… na zvýšení šancí. Na netu toho nabízí spoustu, ale nevím, jestli to vůbec zabírá a popř. co z toho je kvalitní.
Jak píšou holky, hlavní je listovka, ale já spolu se cvičením Mojžíšové pila i její čaj na otěhotnění a brala bylinné preparáty Emulips a OK Tau+. Hodně info k bylinkám najdeš na www.chciotehotnet.cz. Brala jsem je něco přes měsíc a přišlo mimčo, když jsme začali plánovat kroky ke 2.IVF
Sice to něco stojí, ale to stojí i doplatky na léčbu v CAR, tak si myslím, že není co ztratit
Držím pěsti!!!
@snažilka1210 : Přímo při stimulaci na IVF by se obecně moc cvičit nemělo, to je fakt, ale až se vaječníky zklidní (což poznáš), tak není důvod zase nezacvičit. Já jsem cvičila i po ET. Sice opatrně a ne úplně každý den, ale cvičila. Po otěhotnění jsem ještě byla na fyziu a terapeutka mi řekla, že Mojžíšku můžu cvičit klidně až do porodu, jen vynechat cviky, kde mi vadí břicho. Když použiješ selský rozum a necvičíš přes bolest nebo něco, co je Ti nepříjemné, tak si zacvič i s malým bobkem v děloze. Moje cvičení skončilo prakticky někdy kolem 7.tt, když mi začalo být dost špatně a na cvičení jsem neměla ani pomyšlení. A když to kolem 16.tt povolilo, tak jsem zas nějak ztratila motivaci a od té doby si zacvičím opravdu už jen velmi zřídka. Většinou když mě vezmou záda. ![]()
@Agrimonia : To mě mrzí, že to nevyšlo.
Ale Ty jsi rozumná holka, takže víš moc dobře, že když vydržíš a nenecháš se odradit, tak to vyjde. Blasty v mrazáčku jsou určitě dobrým příslibem do budoucna. Jsem živoucím důkazem, že KET funguje a v porovnání s IVF je to brnkačka. Tak držím palce. ![]()
@Andrejka.23 : Na podporu ovulace se dává Clostil nebo Tamoxifen. Někdy je potřeba jít hned do injekcí, protože prášky nefungují (můj případ). Co se týče Tvého nezdařeného IVF - napiš o sobě více, jestli chceš fundovanou radu (diagnóza, IVF protokol atd.). Takhle není čeho se chytit.
Ahojky, přesnou diagnozu ti napíšu na večer chtěla jsem se jen ještě zeptat jaky prášky jsou lepší protože ten Clostil jsem brala a nic… co ten Tamoxifen??
Jinak hlásím, že mám za sebou NT screening. Vypadá to, že v poradně má paní dokotrka jiné tabulky na vyhodnocování růstu Edouše, nebo nějak blbě měřila. Už jsme zase napřed.
Podle UTZ má Eda 6,5 cm (12+5), PaPP-A = 1,15 MoM, FbhCG = 1,45 MoM.
Máme nosní kůstku, slabou šíji, prsty na nožičkách i ručičkách, srdíčko bije jako o závod (150 za min), Riziko Downa dle věku 1:110, po dnešku 1:860, riziko T 13+18 1 : 50.000.
Chtějí, abych šla na triply, pak se uvidí.
@slunečnice81 povinného snad dneska není nic. Ale triply se dělají, pokud nejdeš na NT screening, nebo pokud nejsou z NT screeningu úplně jednoznačně vyloučena veškerá rizika. Mě je ale naplánovali, asi k vůli věku, genetici z Gennetu.
Holky, tak jsem zpět, mám to za sebou, uff máme 8 oocytů
,některá budou určitě zralá říkala, takže snad to bude dobré. Říkala, že aspoŇ 2 nechá oplodnit přirozeně tak uvidíme, mám si volat v pondělí. Už se těším, ale zároveň bojím ![]()
Holky, já jsem bod špatným nickem, já jsem i snažilka, pardon(jsem si ho musela změnit, pač mi to někdo četl ![]()
@slunečnice81 : Tak super, z osmi vajec určitě něco bude, hlavně klid! ![]()
PS: Já už jsem si zvykla, že jsi žena dvojí tváře. ![]()
@Motýlku a když mi říkala, že mám 8 oocytů tak folíků mohlo být víc? a kdy se zjistí, že byly zralé…za jak dlouhou dobu? děkuji
@snažilka1210 : Folíků byl téměř jistě víc. Vždycky se najdou nějaké prázdné. Takže vidíš, že ten výtěžek nakonec nebyl vůbec špatný. Jak a kdy se pozná zralé vejce, nevím, v embryologii se nevyznám. Ale určitě to bude jasné nejpozději po oplození - oplodní se určitě pouze ta zralá. Měli by to vědět už 24h po OPU, kolik se oplodnilo. Samozřejmě, že to ještě neříká nic o tom, kolik se jich bude dále vyvíjet, bývá to tak, že postupně odpadávají. Máš prodlouženou kultivaci nebo jsi dohodnutá, že se na ET domluvíte podle situace? Kdy máš volat?
@snažilka1210 píše: @Motýlku a když mi říkala, že mám 8 oocytů tak folíků mohlo být víc? a kdy se zjistí, že byly zralé…za jak dlouhou dobu? děkuji
Já měla taky 8 vajíček schopných oplodnění, myslím taky, že je to dostatečně dobrý výsledek. Opravdu jde o kvalitu a ta se pozná podle schopnosti být oplodněno a pak se dál vyvíjet
Přeju, ať jich je takových co nejvíc! A i kdyby, i jen 2 naprosto zdravá a kvalitní embrya stačí! ![]()
Holky, tak jsem si libovala, že trpím jen mírně žaludkem na vodě, ale dnes je mi teda opravdu zle
Jídlo sním… piju mátový čaj, tentokrát nezabírá. Zvracet se mi zatím úplně nechce, ale ten pocit tu je… Vím, že neexistuje univerzální recept, třeba mi uleví i sdílení ![]()
A skoro hned, jak jsem to dopsala, tak to přišlo
Takže píšu do statistiky: 9tt- 1. těhotenské ![]()
@Motýlice V pondělí si mám volat, ale PK máme určitě…tzn,v pondělí budu vědět co a jak, no vím, ještě do čtvrtka může nějaké odejít, ale věřím jim bobánkům ![]()