Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@eedi Na minerály bude asi lepší Motýlek. Espumisan beru přád, 2 bobule ráno, 2 večer. Jsem ráda, že jsi se ozvala - a hlavně, že je vše OK (až na to nadýmání a že ti je blbě).
@eedi : Ahoj
Taky jsem na Tebe poslední dobou myslela, jak se Ti daří. Jsem moc ráda, že ses ozvala.
Že Tě trápí ty nevolnosti, chápu. Ale na druhou stranu je to paráda je z tohohle krásného důvodu mít, že jo?
S těmi minerály moc nevím… minerál je široký pojem. Jestli hodně zvracíš, tak by Ti mohly pomoct takové ty rehydratační roztoky typu Kulíšek (dávají se i při průjmech). Tím ale doplníš hlavně sodík a draslík. Nevím, co přesně Ti chybí.
A taky těžko radit nějaké potraviny, když toho do sebe moc nedostaneš. Nevím, asi bych to pořešila akutně tím Kulíškem a normálně bych si počkala, až ty nevolnosti přejdou (což už bude brzy). Jak začneš normálně jíst, spraví se to s největší pravděpodobností samo. Jo a vítej ve druhém trimestru! ![]()
@snažilka1210 : Prosím, teoretickou kvalitu embryí hoď za hlavu. Opravdu do nich nikdo nevidí… koukala bys, jak jsou ta poslední, „odepisovaná“, většinou bojovná. Důležité je, že jsou už v bezpečí u Tebe. Tak si s nimi dál povídej a věř jim. ![]()
Ahoj Motylku,
JOOOO je fajn mít nevolnosti a vedet že jsou pro neco dobré, vždyt jsem se na ne tak tesilaaaa
Je fakt, že už to není tak strasne, jsou dny kdy je mi lip…akorát potrebuji aby se mi vratily ty chute na vse…No ja nezvracim, ale Kuliska bych zkusila, chybi mi nejvic prave draslík, sodík a horčík, jako rikala, ze ty hodnoty nejsou zadne tragické, ale abych se snazila to doplnit aby se to nezhorsovalo…Ten horcik je mi divnej, piji magnesku porád protože mi chutna a voda mi smrdí
a taky si ho davam v sumivych tabletach od Walmarku když me boli hlava, tak jsem byla prekvapena, že mi chybí…no ale on ho užírá i Prednison…
Jeste Motylku jsi tenkrát psala o tom rybím tuku v tabletách od Walmarku myslim, že jsi zjistovala, že ho zbavuji tězkych kovů, jak se to prosim presne jmenuje…nasadila bych si to
Uprime pokud to nebude nutne, ja zadne chemicke vitaminy brat nechci, snazim se i pres nevolnosti jist ovoce a zeleninu a maso a až mi bude lip tak to bude snad v pohode…
Motýlku, Capelu jste moc hodny že na me myslite, vzdyt ja na vas taky i když tu nejsem…
![]()
@eedi : Chápu, že nechceš nic chemického, i když u těch minerálů celkem o nic nejde. Kulíška určitě zkus a ten hořčík - v minerálce je ho málo, to Tě nespasí. Z přírodních zdrojů je hodně v oříšcích a mandlích, v máku… pokud tyhle věci sneseš, tak si dej. Jsou v tom i jiné užitečné věci.
Nebo holt doplňovat nějakým tím šumákem nebo tbl. magnesii lactici. Holky, co mají problémy v těhu, tak toho berou opravdu hodně - třeba 4 g denně, takže to, co do sebe dostaneš v Magnesii a občas šumáku, je asi pořád docela málo. Rybí olej jsem měla ten EPA marine. Tak se drž a ať vše zdárně pokračuje. To nejhorší už máš za sebou. ![]()
Motýlku dekuji moooc za rady…
Taky se s Emanuelkem opatrujte
![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat, kolikátý DC vlastně ted jsem??1DC jsem si píchla tu injekci, pak 14dní pauza…pak jsem 15dnů stimulovala, pak 18den OPU a teď jsem jako 22DC?? Těch prvních 14dní se nepočítá?? tzn, když má cyklus 28dní, že když 28den cyklu, což je za 6 dní nedostanu ms tak dobrý???Nebo jak se to počítá??ví to někdo, děkuji moc
@Capelucita tak to vím
,ale od poslední MS je to je již 36dní…takže při IVF se to počítá asi jinak a to právě nevím ![]()
Ahoj holky vite o nekom kdo bral prednison a otehotnel po nem ci diky nemu prirozene bez iui ci ivf? napiste prosim
Capelucita a ty mas zkusenosti z prednisonem? jako ze jsou takove co otehotnely prirozene?
@Baby1987 : Teoreticky to možné je, ale já nikoho takového neznám. Většina z nás, co jsme se dostaly do problémů s plodností, toho máme tak nějak více a imunita bývá jen jedním (a většinou ne hlavním) z problémů. Tím tě nechci nijak demotivovat, ale myslím si, že by po tříleté marné snaze byl skoro zázrak, kdyby pomohl samotný Prednison. Je to ale jen můj názor, věřím, že třeba zkušenosti lékařů, imunologů, jak píše Capelka, můžou být jiné (pozitivnější).
@Baby1987 já prednison beru, s přestávkami, 3. rokem. Nikoho, kdo by jen po něm přirozeně otěhotněl osobně (z e-mimina rozumněj) neznám. Většina z nás tady toho má na „krku“ víc. Ale kdyby se mi to jen s prednisonem poradilo, tak se to tu na e-miminu neví, chodím sem teprve necelý rok. (Což je hrůza, když se podívám na počet příspěvků
.)
Ahoj holky, už jsem tu chvíli nebyla a koukám, že skoro nikdo. Ale ono se toho zase každý den tolik neděje, že? ![]()
@snažilka1210 Jak se cítíš? Držím moc pěsti ![]()
Naše mimčo se zdárně vyvíjí (jsem 11.tt), začínají mi různá vyšetření. Na hematologii už jsem byla, tak ještě genetika a endokrinologie. Přijde mi, že mi furt jen někde berou krev
Ale všechny ty modřinky od injekcí za to stojí ![]()