Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky tak já se k Vám presouvam, menstruace právě dorazila 🙁
@Maiv93 přesně jak říká @needtobreathe tady fakt najdeš zpřízněnou duši a můžeš se svěřit, za to jsem neskutečně ráda a taky když budeš potřebovat poradit, tak se tady vždy najde někdo, kdo pomůže.
Jinak okolí a těhotenství, já bych mohla vyprávět, třeba v září jsme měli svatbu a kamarádka tam otěhotněla, samozřejmě to nebylo v plánu a další týden před na rozlučce a tak
jako teď se tomu směju, ale před měsícem když nám to oznámily, jsem to i obrečela.
Jinak já od 12.12 pozitivní těhotenské testy a 23 jsem začala špinit, test najednou čistě bílý a od 24.12 silné krvácení, takže další část, kterou jsem dost obrečela, u nás se snažíme o první.
Takže příběhy tady pochytíš a rady taky a já osobně jsem strašně ráda za to, že se mám kde svěřit. Ne, že by to manželovi nešlo, ale známe to všechny, jak to chodí občas doma ![]()
Zítra jdu k doktorovi ať se na mě podívá a pak se asi začneme zase hned snažit.
Takže hlavu vzhůru a ať je rok 2023 náš
![]()
@needtobreathe : beru Progesteron 200 mg p. o. tablety 1 vecer., Vitamin B beru Vitamin B Complex forte. Nevim ted presne firmy, ale pokud by te to zajimalo, tak se pak zajdu podivat.
@Terka1702 : to vypada na zamkle tehotenstvi, to me mrzi. Dekuju za podporu a at se vam opet hned zadari.
Ahoj, v prosinci už asi nikdo není, tak píšu sem
zatím anonym. Dnes jsem 13dc tak jsme to prubli.. Testovat tedy budu až někdy v půlce ledna. ![]()
Ahojky, já jsem 14 DC, včera večer pravděpodobně pozitivní ovu test (na fotce - nejsilnější z odpoledne, pak bohužel testy došly, ale všechny jsou během necelých 24 hod.
), tak jsme to s manželem zkusili. Držím všem pěstičky
mamka má v únoru narozky, tak by se mi líbilo jí to dát jako jeden z dárků ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Je tady někdo už „starší maminka“ nebo jste všechny mladé snažilky. ![]()
Jinak dnes jsem 20 DC. OVU byla (možná?) minulý týden. Snažili jsme se, ale bylo to kompilované a moc nebyl čas. Těhotná se necítím. Jediné, co cítím jinak je, že se mi hodně mění nálada, ale to je spíš těmi svátky.
Příspěvek upraven 27.12.22 v 13:27
Tak holky já dorazila od gynekologa a potvrdil mi samovolný potrat a uklidnil mě, že není nutná revize, že je vše v pořádku a pak se můžeme pokoušet znovu. Tak mě aspoň uklidnil, ptala jsem se ještě na vliv moji snížené funkce štítné žlázy a potvrdil mi, že pokud jsem správně léčena, což jsem, protože moje doktorka ví o snažení a hormony jsme dost dlouho nastavovaly, tak to nemělo mít vliv. Takže tak, přesouvám se do ledna, akorát jsem zvědavá, jak mi to teď rozhodí cyklus ![]()
@AnnaJanova
Ahoj záleží asi kdo je pro tebe mladší
mě bude v únoru 32 a snažíme se o první, tak nevím do jaké kategorie se řadit
![]()
@Terka1702 To jsi mladice. Já mám ještě pár let navíc, děti dvě, ale už větší a najednou mě z ničeho nic přepadla touha po dítěti, která je tak silná, že to nejde vymazat z hlavy. Zdál se mi i velmi živý sen o porodu. Narodila se mi zdravá holčička. To bylo někdy na podzim a od té doby na to stále musím myslet. S manželem jsme se rozhodli, že to ještě zkusíme.
@Terka1702 Mrzí mě, že máte komplikace, ale bereš to z nadhledu a to je jistě pro tebe dobré. Moc držím pěsti, ať to co nejdříve vyjde.
@AnnaJanova
Tak snažím se, ale nebudu tady nic nalhávat, že na Štědrý den jsem to dost obrečela a vánoce byly nic moc, ale dneska mě doktor uklidnil, že nevidí komplikace a pak můžeme zase znovu zkoušet. Jen nejsem zvyklá na takové krvácení, cyklus mam vždy cca 3 dny a to o dost slabší, takže teď je to pro mě dost nezvyklé. Tak uvidíme kdy to přejde.
A jak to teda máš s dětmi, kolik jim je a kolik tobě jestli se můžu zeptat ![]()
@Terka1702 To bylo stejné jako u nás. Vánoce nic moc, ale spíš jsme to zkazili my s manželem. Moc jsem se těšila, vše zařídila, nachystala, napekla. Pár dnů před svátky jsme skončili v nemocnici a bylo to docela dramatické. Na Štědrý den jsme už byli doma, manžel mi řekl, že mi pomůže a ráno si chtěl prvně dát kávu a udělat pohodu. Pohádali jsme se, což mě teď strašně mrzí. Dnes jsem kvůli tomu brečela. Já, která téměř neuroním slzu. Nějak nechápu, co mi teď dělá psychika. Buď jsem těhotná, což si ale nemyslím, protože prosinec byl prostě náročný a téma snažení šlo dost bokem. Nebo je to nalomená psychika tou nemocnicí, svátky a blížícím se PMS.
Jinak mi je 40 a mám dva puberťáky. Už když jsem čekala první mimi, věděla jsem, že bych chtěla mít dvě děti u sebe a po letech ještě další. Pak jsem to stále odkládala (nešlo to i ze zdravotních důvodů) a teď si najednou uvědomila, že je už vlastně „skoro“ pozdě. Mrzí mě, že jsme nezačali se snažením dřív, ale šance tu ještě je. Pokud ne, tak děti mám a začnu se spíš zajímat o přechod. Postě mi tikají biologické hodiny. Samozřejmě mám obavy, že jsem starší, aby bylo miminko v pořádku. Ale strašně moc bych si ho přála. Přepadla mě úplná touha. Ještě jednou si to celé zažít. Mateřství je prostě pro mě nejvíc, co v životě mám a co chci.
Příspěvek upraven 27.12.22 v 14:11
Ahoj holky, my se snažíme teď 5ty cyklus, jsem 6dc a očekávám v brzkých dnech ovulaci. Mám krátké cykly okolo 20ti dnů a mám napsaný duphaston od 16dc na prodloužení cyklu. Tenhle cyklus beru inofolic a gynex. Snad už se nám taky zadaří ![]()
@AnnaJanova
Teda takže taky na prd vánoce, ale zas si říkám, teda jako u nás, že to tak mělo být a taky jsem se na mateřství dost upnula, ale už bych to od ledna nechtěla. Vykašlu se na testy, smažu všechny aplikace a nechám si jen tady tu stránku a nechám to plynout. ![]()