Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hmm, to jsem byla jí čičinka, nechápu, proč jsme anonymní, jsem přihlášená ![]()
Čičinko, jakpak jde to noční nekojení? Už si Matýsek zvykl? Tátové vždycky vyhrožují a pak skutek utek, protože nebudou oni ti zlí
U mě to vypadá, že by snad už zítra se to oné mělo dostavit. Prý si to mám dobře napočítat, aby se můj drahý neusel snažit nadarmo
Ach jo, chlapi ![]()
Přeji pěkný příští rok s nalezenými dvěma čárkami ![]()
Zuzuz, Matýsek bojuje za kozu statečně, dnes jsme v noci 40min sváděli psychologický boj kdo z koho a nakonec vyhrál (mě se podlamovala kolena únavou a on byl naprosto čilej). Říkám si, že se to jednou zlomí, že to vzdá, když mu po tisící strčím flašku s čajem ![]()
Tobě taky přeju v příštím roce co nejdřív //
čičinko - už jsem zahlédla Tvůj dotaz někde v poradně
Taky bych ráda pořídila malé sourozence,a to max. do 2 let. Uvažuju, že začneme tak v květnu-červnu. První děti /kluky/ mám 17 měsíců po sobě a je to super. Jenže tehdy jsem začala menstruovat hned po šestinedělí, ač jsem plně kojila. Ale přesně, jak už někdo psal, otěhotněla jsem hned první měsíc, co jsem přestala kojit /a podotýkám, aniž bych chtěla/. Teď po zavedení příkrmů jsem už měla první MS, tak snad se to rozjede. Jelikož jsem ale měla trochu těžší porod, malá měla 4,35 kg a mám už taky nějaký věk, poradila jsem se s gynekologem a ten mi doporučil pomalu kojení ukončit. Aby tělo mělo dost sil. TAk nevím, s takovým názorem jsem se nesetkala. Ale já stejně déle jak 10 měsíců kojit nechci. Zažila jsem ve svém okolí odstavování staršího dítěte a vím, že bych na to asi neměla.
tak doufám, že se těch dvou čárek dočkáš co nejdříve ![]()
Bobule, tak jsem rada, ze mi kazdy neradi, at si dam vetsi rozestup a jak nevim, jaky to bude mazec ![]()
Mates to kojeni vyresil za me, prestala jsem kojit v noci, tim slo mliko do haje a on ty zbytecky nechtel tahat. Tak uz je na UM a ja cekam, kdy to konecne zacne fungovat. Zatim nic, jen migrena a plna huba bedaru, tak se snad neco deje, ale co…
Taky preju tehotneni dle prani. ![]()
Čičinko- věř, že jsem to tak původně vůbec neplánovala. U prvního jsem nad testem plakala štěstím a u druhého hrůzou. Nejdůležitější je, aby se to druhé těhotenství zvládalo dobře a člověk třeba nemusel ležet a pak už Ti to ani nepřijde. Pořád v jednom kolotoči, nám se navíc podařili dva kluci /ač jsem moc toužila po holčičce musím přiznat,že takto je to super/, takže si spolu pěkně vyhráli, nemuseli jsme dělat v podstatě žádné rozdíly typu „tak ho nechej, on je ještě malý“ , navíc malý si ještě ani nijak zvlášť neuvědomoval, že spadl z nějaké lopatky a nežárlil. Proto vřele doporučuju. Je to tak rok-dva trochu záhul, ale pak jen samá pozitiva. Neměnila bych. Jen ty děti pak rychle vyrostou a doma je nějak smutno.
tak já sem tam nakouknu, jestli se to podařilo. Do které diskuze přispíváš? Jestli ti to tedy nevadí a nemáte ji uzavřenou… Vím, že mimo poradny jsem na Tebe už někde narazila.
chodím do Dubna 2009, ale jsme zamčený. Pak ještě na bavlněný plínky ![]()
No já si říkám, nejdřív to musí být dost záhul, ale když vidím teď holky, co mají rozdíl mezi dětmi malý a děti už si krásně vyhrají, tak bych to taky tak chtěla, vidím třeba, jak Matýsek reaguje na malé děti a je mi líto, že nemá parťáka, to už druhé na tom bude líp, když si budou věkově co nejblíž.
Vážně je to super. Doma si vždycky zahráli a vlastně si vystačili i venku. Navíc od 4 let hrajou oba hokej, takže já doporučuju všem. Mně se zase moc nelíbí větší odstup. Pro rodiče možná snazší, ale děti si většinou rozumí, až když dospívají.
Já bych si teď proto moc přála druhou holčičku, ale holt tomu taky poručit nejde. Budu šťastná, když se to vůbec podaří a budu mít ještě dost sil to zvládnout.
Nevadí, tak aspoň napiš tady. Sem tam mrknu. A držím pěsti, ať se vám to brzo splní. ![]()
Ahoj čičinko, jak pak pokračujete? Už se začíná něco růžovět na papírku? ![]()
Mně se včera lehounce rýsovala druhá čárka, jenže dnes už ne a už se to i projevilo
Jsem moc smutná. Přeju, aby se ti rychle zadařilo
Dej vědět ![]()
Zuzuz, noční kojení se pořešilo samo, 3 dny jsem nedala, v noci jsem nosila, uklidňovala, ukecávala, docela se to osvědčilo, 4. noc už bez koja. Jenže jak jsem nekojila v noci, tak šlo najednou všechno mlíko do háje, a to jsem kojila přes den 3×… Když pak večer odvracel hlavu, protože byl najedený z kaše a už se mu nechtělo tahat mlíko a ráno ječel, že má hlad a nic mu neteklo, tak to bylo jasný.
Takže dáváme teď UM a já nekojím už přes 2 týdny. Mrcha nikde, snad se dočkám.
Je mi líto, že čárečku takhle zazdila mrcha rudá, nemohl to být falešně pozitivní test? Best 2 bývají dost často prý falešně pozitivní. Já měla před Vánoci lehce falešně pozitivní i mamatest…
Určitě se povede, budete mít malé valentýňátko ![]()
Čičinko,je mi líto, že jsi o mlíčko přišla, ale na druhou stranu ti odpadlo odstavování. U nás to bude teda hodně náročný jednou. Absolutní závislák ![]()
Teď nejsem doma, ale myslím, že to byl ten Best 2. Je to taková fialková krabička? A dnes ráno jsem si dělala a už tam nebyla ta druhá a před obědem už jsem letěla na wc
A já už skoro včera kupovala růžovoučké šatičky ![]()
Uvidíš, že se brzy dočkáš ![]()
jo, tak to bude Best 2. Já kupuju výhradně mamatesty, ale jak je vidět, i ty se občas mýlí.
S mlíkem si říkám, že dostal 9m kojení, to je slušný základ, alespoň se ještě nenaučil mi cpát se pod tričko, tak to nám odpadá ![]()
Taky většinou kupuju mamatest, ale zrovna ho neměli ![]()
Ruky pod tričkem mám pořád, snažím se to eliminovat zákazama, ale když se mu chce spát, tak si nedá říct a chce se probojovat k tomu svýmu.
9 měsíců je zlatý, co by za to dalo spousta maminek, která třeba nekojila vůbec
zuzuz, já zatím odolávám našeptávání, že se nám zadařilo na vánoce (jak asi
).
Po vysazení HA jsem měla první normální cyklus 50 dnů.. Jenže to jsme se ještě nesnažili a já byla pěkně na nerv, dobírala jsem atb, měla jsem nastoupit do práce…
Pokus s čajíkem se jaksi nezdařil. První část noci jo, dala jsem napít, pak jsem ponosila, za chvíli už se mu zavírala očka, takže do 2h ráno to šlo, ale pak se vzbudil znovu a řval a řval a nakonec jsem vyměkla a dala prso.
Ale nevzdávám to, třeba se nám to zítra povede posunout zase o hodinku a pak zase…
Tatínek je momentálně pěkně nevyspalý, takže raději ani nechci navrhovat, že by k němu vstával on, zrovna mu vyhrožoval, že mu za tu noc provede něco strašlivého