Snažení při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.12.24 05:11

@verundulinek jako syn už toho i dost sní, ale pořád je pro něj kojení top, hlavně tedy v noci a vyžaduje ho často ibpřes ten den. Někdy se mi podaří ho zabavit tak, že zapomene, ale většinou se pak kojí o to víc :D

• Citovat
  • Upravit
1222
7.12.24 06:52

@verundulinek plodnost se často vrací mezi 1.-2. rokem nezávisle, jestli cyklus už je a zda člověk kojení nějak omezí, alespoň u mě to tak vychází a nejsem rozhodně sama, ne to velmi častý jev. Teď třeba kojím tandem a první ovulace proběhla skoro přesně 15m po porodu, ale mám zkušenost, že i pokud jsem začínala menstruovat hodně brzy, LF byla při tom tak krátká, že ovulace nešla potvrdit, velmi rychle se prodlužovala právě až době, aby se stíhal cca dvouletý odstup mezi dětmi!
Kojívám plně klidně cca do roka, až pak děti začínají jevit zájem o jídlo a ochutnávat, ale kojím nadále naprosto bez omezení, je to pro ně stále velmi důležitý zdroj živin, tím jsem chtěla napsat, že tělo se prostě dokáže sepnout náhle a bez zjevné změny, prostě to udělá, samozřejmě dostatek spánku, živin a omezování kojení mu může pomoci, ne že ne, ake zrovna mezi 1.-2. rokem dětí je toho spánku snad nejmíň, nejmíň kvalitního, tak necgápu, proč se plodnost vrací právě v tom vlastně nejnáročnějším období :zed:

Během kojení jsem několikrát otěhotněla, ale skloubit těhotenství a kojení je fakt náročné, takže pokud jsem si mohla po prvotní zkušenosti, kdy jsem o těhotenství velmi stála, zkusit jak moc, tak jsem volila raději delší odstupy mezi dětmi a upřednostnila kojení stávajícího dítka (není to jen o kojení, ale dítě nás v tu dobu ještě hodně potřebuje…,), naše tělo (často i mysl) v těhotenství totiž učiní opak, upřednostní těhotenství, jak píšu, není to snadné, většinou to vede k velkému omezení kojení, až odstavu tak jako tak, a je pravda, že jestli by sis přála kojení nějak omezit, ale teď to nejde, tak v těhotenství to půjde lépe (ne třeba hned, ale v průběhu určitě, polovina těhotenství bývá taková určující), jenže tím si člověk zároveň bere prostředek, jak se pak v pohodě postarat i bez pomoci o 2 maličké děti, i když samozřejmě ani při tandemu to není hračka, ale mě se tak třeba funguje lépe…
Každopádně držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital