Snažení při kojení

8297
29.12.09 11:58

Snažení při kojení

Ahoj,
potřebovala bych poradit, možná si i popovídat s holkama, co jsou na tom stejně.

Chtěla bych pro Matýska bratříčka nebo sestřičku, jenže stále kojím, od Matýskova půl roku se nechráníme, ale cyklus zkrátka není, tak by to muselo být hrozné štěstí, abychom trefili tu první ovu :-(

Tak furt přemýšlím,jak ho nahodit, kojit ale kvůli tomu nepřestanu, to by podle mě byla škoda, odstavovat chci až tak po roce.

Už jsem si koupila bylinky - prachové, ženská směs, beru to tak nějak homeopaticky, abych nějak neublížila Matýskovi krz mlíko. Taky jsem si koupila kotvičník, jednou za čas si hrnek dám, ale nijak pravidelně.

A dál nevím co. Napadlo mě zajít si na vyvolávačku k dr, agolutin by snad dítěti neměl škodit :nevim: Taky mě napadlo, že by cyklus mohla pošťouchnout HA, jen na jedno platíčko, že by se tělo pak chytilo.

Vím, že nejrozumnější je počkat, až skončím s kojením, ale já jsem tvor nedočkaví, včera už bylo pozdě :mrgreen: , tak tomu chci trošku pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
29.12.09 12:05

Ahoj, měla jsem kluky 2 roky a 2 měsíce od sebe a míň si to teda nedovedu představit… Takže být Tebou, klidně dál kojím, čekám na první MS, užívám si nechráněného sexu a buď to vyjde, nebo po roce odstavíš a vyjde to pak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.12.09 12:10

Ahoj, jsem na tom podobně, taky kojím, ale stále se ještě chráníme - jen přerušováním. Tvrdě na tom pracovat :mrgreen: jsme chtěli tak od února. Chtěla bych dítka přesně dva roky po sobě, ale vím, že se nemusí zadařit. Hehe, chystám se pak kojit tandemově. MS mám od osmého měsíce od porodu, ale teď to má nějaké zpoždění, tak nevím jestli se to zas nějak nerozházelo.
Ohl bylinek, vyvolávačky a HA ti moc neporadím, sama se bojím kvůli kojení, ale zkus tomu dát ještě měsíc, třeba tetka dorazí, nebo si utělej TT :wink:
A jak je to vlastně s ovulací? Stejně ovuluješ jen před tou první MS a jinak ne, taže sexovat pro jistotu každý den je asi blbost, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.12.09 12:11

Lasicko, tohle už jsem si sama se sebou vyřešila. Mít děti hodně brzo po sobě je určitě mazec, ale cítím se na to připravená.
Kdybych to brala tak, jak píšeš, tak nezakládám diskuzi, jenže já cítím ve svém životě neúplnost, je to trochu jiné, než když jsem chtěla první dítě, ale stejně intenzivní.
Tak chci mít pocit, že proto alespoň něco dělám, popřípadě poplkat s holkama, co to mají stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.12.09 12:19

Gino, sexovat každý den, tak skončíme dřív, než jsme začli :mrgreen:
Jo, ovu je jen před tou 1.MS, ani nemusí být… Tý jo, kolikrát jsem četla, jak otěhotněli kojící při plném kojení, tak jsem si říkala, jak to bude jednoduché a prd.
No pro mě jsou 2r nejzažší hranice, takže jestli neotěhotním do prázdin, budu asi pěkně vyšilovat.
Bohužel to má i praktickou stránku, mám 2letý rodičák.

TT dělám tak nějak průběžně (třeba když se mi zvedne trošku žaludek, když mě píchá v břiše :roll: ), dokonce jsem měla asi před měsícem takovou podivnou čárku na testu, ale byla nejen slabá, ale i tenká jak vlásek, no byla to falešná pozitivita :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
29.12.09 12:34

čičinko já teda osobní zkušenost nemám (patřím k těm „šťastným“ co menstruují po šestinedělí), ale kamošce s epodařilo fakt až po skončení kojení a najetí MS, dřív prostě nee.
Jen mě tak napadlo, co zkusit začít měřit bazální teplotu??? Je to sice pakárna bo nevíš za jak dlouho ti ten cyklus naběhne, ale pokud budeš ovulovat podle teploty to poznáš i u té první ovu, nebo se pletu?
Jinak mi máme kluky 19měsíců od sebe a není to tak hrozný, teď už vůbec ne, začínají se proti nám paktovat a je to i roztomilý. Tak držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.12.09 12:54

Lacenko, no jo, BT už mě napadla, jenže byla by to pakárna, pak taky by to asi nebylo moc směrodatné, vstávám k Matesovi x krát za noc. Jako představa. že 4m měřím těplotu, abych zachytila jeden pokles… Na to jsem moc pohodlná. Ale každopádně se nápady cení.

Já akorát teď musím čelit různým vnitřním hlasům, které říkají: Udělej si test, udělej si test, což je na hlavu, dřív jsem alespoň testovala, když jsem čekala ms, teď nemám ani tuhle „cílovou rovinku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
29.12.09 13:10

Já bohužel taky patřím k těm, které dostaly MS pravidelně jako hodinky už tři měsíce po porodu :(.
Ale ještě existují ovulační testy, ne? Ale to by tě asi vyšlo dost draho… Taky jsem viděla takový jako minimikroskop, tam si snad plivneš a ukáže ti to, jestli ovuluješ… LadyQ tester nebo tak nějak, ještě zkuísm pohledat.
A jinak tě chápu a závidím, že už řešíš, já jsem po císaři, takže minimálně do února mám zákaz a pak uvidím, co mi řekne dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.12.09 13:18

No kdybych chtěla ovulační testy, tak bych asi musela začít rozprodávat členy rodiny do otroctví, abych na ně měla :mrgreen:
Ovulační mikroskop, to vůbec není špatný nápad, to bych mohla zkusit. Ale cyklus to stejně nepřivolá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
29.12.09 13:25

právě, to by stálo moc prachů…
mikroskop nepřivolá, ale aspoň bys věděla, jestli třeba nááááhodou ;)
ta HA se mi zdá moc velké svinstvo na to, abych do toho šla, může cyklus vyvolat, ale taky tě může úplně rozhodit a to by za to asi nestálo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
29.12.09 14:26

Ahoj Čičinko, podle mně hlavně uber plyn :wink:
Spousta žen ovuluje i když nemá MS - spousta dětí je toho důkazem - takže se do MS netlač, MS taky neznamená že se zrovna nejednalo o anovulačný cyklus…
Koukala jsem, že máš mrňouska 8 měs a něco a píšeš že kojíš plně. znamená to, že jsi ještě nezavedla vůbec žádné příkrmy? kojíš v noci? kolikrát? Mám děti 18 měsíců od sebe, naprosto skvělé, moooc doporučuji! staršího jsem kojila 16 měsíců, v době otěhotnění asi 8× denně. Na tvém místě bych začala trochu redukovat kojení, 8 měsíční by se už měl učit používat pusinu - tzn. zavést příkrm (pokud nedáváš) aby se natáhla pauza mezi kojeními a taky nedávat v noci - 8 měs mimi už by mělo vydržet celou noc a pokud ne, tak je nutný ten příkrm. pokud chceš otěhotnět tak musíš hlavně dobře spát aby to tělo zvládlo, bude to pořádný nářez.
Na testy se zatím vyprdni, jenom tě to stresuje, zaměř se na to jak upravit režim prvnímu mimi, a ono to přijde samo, uvidíš :wink: tak lovu zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
29.12.09 20:14

Čičinko, koukám, že s těmi těhu testy nevyšiluji sama :lol: Před 2 týdny jsem nasadila kojení jen 2× denně, do té doby to bylo v noci nonstop a přes den skoro pořád :roll: První MS přišla skoro 14 měsíců po porodu. Moooc si přeji další miminko, dnes jsem 37 dní po MS a už jsem si udělala 2 testy a ta potvora čárka je tam jen jedna :evil: To snažení u nás trvá už skoro rok, ale když jsem začla cyklovat až nedávno, tak se není čemu divit. Mj, na malýho jsme čekali 3 roky, tak mám ještě 2 roky a 10 měsíců asi čas :think:
Moc přeji, aby se vám to co nejdřív povedlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
29.12.09 22:16

My jsme chtěli děti s dvouletým rozdílem kvůli dvouletému RP. Začali jsme se snažit s předstihem, ale nic. Podařilo se mi otěhotnět hned první měsíc, až když jsem přestala kojit. Tobík se naštěstí odstavil sám v 18 měsících. Doufám, že s tím třetím to půjde podobně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.12.09 23:10

zuzuz, tak treba se ted telo nakoplo a pristi cyklus uz se zadari.
ja jsem ted „tvrde“ uvarila cajik do lahvicky a zkusime to v noci jen s nim. Rikam si, ze mesic noci bez nocniho koja by uz mohl byt pro telo dostatecny signal, jen je to takove balancovani na ostri noze, nechci prestat pred 1r kojit, byla by to skoda pro Matyska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
30.12.09 07:45

Čičinko, je to těžký odnaučit v noci nepít, ale když k mimču bude stávat tatínek, tak bude i míň plakat, protože neucítí mlíčko :-) a ty si taky odpočineš :mrgreen:
Dnes ráno jsem opět neodolala a udělala si testík, kdyby se ta čárka tam chtěla objevit, objevila se, ale jen bílá :cert: asi trhnu rekord v délce cyklu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí