Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych najít spřízněné dušičky, se kterými bychom si vyměňovaly dojmy, pocity, názory, všechny radosti a strasti při snažení v roce 2011
Všude jsou už diskuze rozjeté, takže bych ráda s někým od začátku - a časem uzavřenou skupinu, přidáte se? Těším se na vás
![]()
Ahoj, my se taky letos snažíme..uvidíme, jestli to vyjde. Vy se snažíte o první mimi? Nebo už máš děti?
Ahoj Farllin, my se snažíme teprve o první a je to sakra trnitá cesta (mám za sebou revizi - zamlklé těhu), ale nevzdávám se a budu bojovat dál ![]()
Farllin, koukám, že máš doma malé děcko, už se snažíte nebo jste ještě ve fázi plánování? My se snažíme nově po několikaměsíční pauze od března, zatím neúspěšně ![]()
Fullmon to je mi moc líto. Taky jsem si tím prošla, revizemi.. My máme doma 9timěsíční, ale už se začínáme snažit, vlastně nic nepoužíváme od porodu. Tak se uvidí, kdy to vyjde. Měla jsem s tím trošku problémy. Neboj, ono se to povede, hlavně nesmí člověk myslet jen na to jestli užž. Držím palečky ![]()
Farllin, děkuju, já se na to minulý rok dost upínala a podařilo se nám to na druhý pokus, teď na to nemám tolik času (rekonstrujeme byt), ale nedaří se. Tento cyklus je anovulační, takže z toho taky nic nebude ![]()
Také mě mrzí, že máš s revizí bohužel zkušenost a jak píšeš ještě s několika..ufff, mi stačila jedna a hroznej zážitek, ale teď už na to tolik nemyslím, prošlo si tím spousta holek a může to být blbá náhoda, já věřím, že už se nám to podruhý nestane, to bych se asi zbláznila.
Tak snad se Vám to podaří. To chce být v klidu. I když je to velice těžké…
Jo, jo, prošla si tím hodně holek, hlavně to člověka dost srazí na kolena, ale pak nezbývá, než se postavit a začít znovu. A podaří se..Vidíš, máme doma dcerušku.
My stavíme dům, takže ono toho času potom není tolik. Ale tím možná líp, je i jiná „zábava“ a starosti, takže na to nejde ani tak moc myslet. A jak dlouho se už snažíte? Od března a předtím?
Jj, jak mám teď zařizování s bytem, tak ten čas hrozně letí. Předtím jsme se snažili od srpna 2010, vyšlo nám to na druhý pokus v září, pak v listopadu revize a nové snažení od března, chtěli jsme začít se snažit už tak od ledna,ale zbrzdilo nás čekání na výsledky genetických testů, v přítelově rodině je neteř s cystickou fibrózou, tak nám to genetička doporučila, naštěstí partner není nosičem genu pro CF, ač měl 50% riziko, to jsme si strašně oddechli, protože jsme se báli, že se nebudeme moct snažit ani přirozenou cestou
![]()
Tak to je super ty výsledky. Hodně to museli i na psychiku působit, že? Ale tak naštěstí to dopadlo dobře. Ono je asi lepší počkat chvíli po revizi, aby bylo tělo připravené. Jenže to se nedá vydržet, že? NEjraději by to chtělo začít hned. Já jsem rodila v srpnu 2010
. S úřady a lítáním kolem domácího hnízda je to fakt zábava.
A už jste přemýšleli i o jiných alternativách snažení? Jako umělé atd..
Ahoj holky! taky bych se k Vám přidala můžu? ![]()
Bohužel jsem si taky prošla potratem, naštěstí bez revize..
teď se snažíme 3ti měsíc.. předchozí 2 měsíce byly bez ovulace ![]()
ahoj holky
může se k Vám taky přidat?
snažíme se s manželem od července 2010, v listopadu revize dělohy a zatím se nedaří
ale jsem optimistka a tak věřím,že se nám to brzy podaří
holky, nám všem, jednou se přece musíme dočkat těch dvou vytoužených // ![]()
No, my tu ovulaci nikdy nějak moc neměřily. Prostějsme se snažily pořád a vyšlo to po 4 měsících sice až, ale vyšlo. Někdo se snaží i dýl, o hodně dýl.
já jsem se o ženské pochody v těle začala zabývat až po revizi dělohy,měla jsem po tom zákroku zánět,rozhozenou MS a anovulační cykly. 3 měsíce jsem měřila BT dle gyndařky,zda probíhá OVU.Ted už se neměřím,začlo mě to stresovat.taky beru po OVU Utrogestan,ten stejně zvyšuje teplotu. Takže tomu necháváme volný průběh,snažíme se ob den v době OVU a snad se přes to léto zadaří ![]()
jsem 16DC a jak jste na tom holky Vy?
jo holky, ještě mám další poznatek, nikdy jsem nebrala HA, nebot mám další zdravotní problémy,které mi brání užívání.Měla jsem DANU.Takže otěhotnění je u mě horší. JInak taky spermiogram máme v pořádku,genetické testy taky, já jsem taky v pořádku.Takže mi nezbývá jen čekat a čekat…asi to bude v moji hlavičce ![]()
mám ještě 6,5letého klučinu ![]()