Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Retinko a pokud máte všechno vpořádku dr Ti nedával nic třeba na podporu ovulace? Clostik nebo něco?
u doktorky na kontrole jsem byla v dubnu,ta mi zjištovala,zda se mi tvoří folikuly ve vaječníku,zda zdrají a říkala,že ano.JSem prý v pořádku.Nic mi na podporu estrogenu do OVU nedala, poslala nás na spermiogram a napsala Utrogestan. Tak ho mám brát jednu tabl.večer a po prázdninách mám přijít na kontrolu.Pokud se mi podaří zapadnout, tak mám po týdnu vynechání MS přijít. Pokud nezapadnu do další kontroly, bude to dál řešit, co dál.Je to pro mne nová doktorka,ještě ji tak neznám. Ta mi právě dělala revizi v nemocnici a byla zděšená, jak jsem byla na tom špatně, mysleli,že to snad ani nepřežiju.Hned jsem pak vyměnila gyndařku.Dlouho jsem se z toho všeho dávala dohromady,hlavně psychicky.Dítě jsme si s manželem strašně přáli,byli jsme nadšeni,že čekáme.Spolu dítě nemáme.On má z prvního manželství postiženou dceru, je ji už 15.Já z prvního manželství kluka.Toho si manžel adoptoval. JSme štastni,že ho máme a moc si přeje bráchu nebo sestru. Snad se mu to přání brzy splní ![]()
Jéé holky já byla na obědě a koukám, že přibyly další dvě snažilky, to je holky supeeér ![]()
Farllin píše:
A už jste přemýšleli i o jiných alternativách snažení? Jako umělé atd..
Zatím jste o umělku neuvažovali, je to teprve 3.měsíc, co se znovu snažíme, z toho první měsíc byl zabitej - krvácení asi pátý den po ovulaci po dobu 16 dní - hrůza!!!, pak další cyklus taky dle UTZ ovu bude probíhat, ale to se nepovedlo, ač jsme se poctivě snažili, no a tenhle cyklus je podle UTZ u dr. anovulační, takže taky nic ![]()
ahojky Fullmoon
snad sis pochutnala ![]()
jsem taková pisatelka,kecalka.Hrála jsem 10 let na klavír tak mám vycvičené prstíky a baví mě písat ![]()
snad Vám to nevadí..než si mne přečtete ![]()
retinko, jo jo bylo to dobré ![]()
já jsem taky ukecaná bába, takže to si padneme do noty, jsem ráda, že se sem přidaly i další holky a doufám, že ještě někdo přidá.
Koukám, že tady jsme zatím všechny prošly revizí či potratem spontánně ![]()
to je hrůza ty anovulační cykly,samy je nejsme schopny zjistit.Snažíme se,tulíme se s muži a stejně z toho nic.To je k vzteku ![]()
holky, koupila jsem si v lékarně kontryhelový čaj, upravuje MS,pomáhá sliznici v děloze k prokrvení.má se pít do OVU,tak to zkuzte, třeba to pomáhá k těhu.Piju ho teprve druhý měsíc, tak uvidíme, zda k něčemu je.
Retinko mě to vůbec nevadí.. naopak jsem ráda, že se dozvím něco nového.. Dneska jdu k dr. tak jsem zvědavá co mi řekne… jsem 10DC to už by mohl poznat jestli bude v cyklu ovulace ne? cykly mám +-33dní dlouhé
Já taky piju do ovulace kontryhelový čaj. Jo a ještě beru po ovulaci na 10 dní Duphaston. Po revizi se mi totálně rozkopal cyklus. MS přišla sama jen hned ten první cyklus po revizi po 39 dnech a pak už ne, po dva cykly jsem MS dostala jen po vyvolávačce agolutinu a poté mi dr. předepsal Duphaston, jednak kvůli špinění po ovulaci, taky kvůli udržení potenciálního těhu (když mám za sebou ZT) a taky aby mi kdyžtak MS chodila pravidelně a ne jak chtěla, předtím jsem to měla třeba 50 DC, pak 45 DC a to až po agolutinu ![]()
Holky nechcete si udělat metříky, jako mám já, ať víme, jaký jste den cyklu ![]()
Moni, podle UTZ by to dr. mohl aspoň poznat, jaký velikosti je folikul, já měla chodit 11-13 DC…
holky, nevím, co se to děje, ale neznám kolem sebe žádnou ženu, která neprodělala potrat nebo zamlklé těhu. Je to čím dál tím víc, těhotenskou průkazku nám dají až v 3 měsíci,dřív snad ani ne.Také s těhotenstvím je čím dál tím více problém.Prvního prcka jsem měla v 25 a neměla jsem žádné příznaky.Měla jsem i slabou MS a až když jsem to další měsíc nedoslala,tak mi doktorka říkala,že jsem v 9tt.Mi nic nebylo a koukala jsem jak blázen na ultrazvuk na ty ručičky,nožičky,plakala jsem radosti a ze šoku
. mimčo jsme chtěli, nechali jsme tomu volný průběh a jak rok nepřicházelo,tak jsme to tak nějak vzdali.a příšlo ![]()
Já pila kontryhelový čaj při těhu, pý pomáhá i lepšímu porodu. Já to teda nepocítila, rodila jsem 26hodin v bolestech
. My teda taky nikdy na ničem nebly, já teda první byla neplodná, tak ty revize a teď mám dceru.. A snažíme se přirozeně. BT jsem si taky nikdy neměřila, asi by mě to stresovalo víc, než takhle..kdy je to spíš na náhodu.