Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kiki: No pomalu by to s tou dr na mě tak působilo.
Ale to už vem čert, hlavně že tam nemusím. ![]()
Pivo zase moc nepiju já, vypiju jedno a v tom druhém už bych se utopila.
Vadí mi bublinky, díky tomu moc nedám ani limonádám. Piju „větráky“, jsem schopná pít pivo, co zůstalo otevřené nebo i nalité x hodin a to mi pak chutná.
Já vím, prase…
![]()
veverko:
Přesně jak píšeš, vem tu MUDru čert, hlavně, že tam už nemusíš.
![]()
Tak pivo které hodinu stojí bych už asi nepila u nás se tomu říká koza.
Ale znám víc lidí, kteří vydrží sedět hodinu u malého piva a jen si ho tak usrkují. Proti gustu............ ![]()
V noci jsem normálně myslela, že už se něco děje a doufala, že pojedeme, ale pak mi začalo tak rabločit v břiše a bohužel to byly asi spíš zaražené prdy, nebo co.
Dnes se jedu kouknout do Olomouce jak to tam máme krásně vyzdobené a možná si dám i nějakej dětskej punč a pražený kaštany. ![]()
Tak zatím papa
![]()
kiki: Já radši sedím u vína, na to mám mnohem lepší splávek.
Obzvlášť na bílé, když je dobře vychlazené. Mňami, musím to navrhnout manželovi, že by jsme si mohli nakoupit nějaké sýry a ovoce a sednout si o víkendu k lahvince. ![]()
No to mi připomíná tu mojí zatracenou ms, břicho mě bolelo včera, dneska taky trochu, ale místo aby se rozjela, tak se zastavila.
To zas bude na dlouhý lokte. ![]()
Ahoj holky,
vsem vam moc dekuju. Zatim jsem tam videla jen ten zloutkovy vacek, 21.12. jdu na kontrolu a uz by melo byt videt srdicko. Jinak mi nic neni, akorat jak sem rikala ze me boli bricho a obcas vajecniky to mi sestra rikala ze to je normalni.
Tamarka píše:
Ahoj holky,
vsem vam moc dekuju. Zatim jsem tam videla jen ten zloutkovy vacek, 21.12. jdu na kontrolu a uz by melo byt videt srdicko. Jinak mi nic neni, akorat jak sem rikala ze me boli bricho a obcas vajecniky to mi sestra rikala ze to je normalni.
Ahoj, to jo, to bolení je v pohodě, říká to snad každá těhulka.
Mimi si dělá prostor. ![]()
S kontrolou takhle blízko Vánoc, to bude super, budeš mít fotku na zabalení pod strom. ![]()
A když na to vzpomeneš, dej foto i sem, ať se můžem kochat. Určitě rovnou poznáme co to bude. ![]()
Ahojky holky… ![]()
veve..tak koukám že s bývalou Dr. už je to vyřešené…
Joo a barborky mi díky tobě taky už zkrášlují obyváček…
A ani nevíš jaké jsi mi nadělala chutě s tím vínkem a sýrkama..že by o víkendu…
![]()
kiki…tak to Vojtíšek koukám bude tak akorát, no asi se mu ještě nechce ven, aby ještě trochu povyrostl, přece jen je to chlap…
V pečení už jsem malinko pokročila, včera jsem sfoukla perníčky a dneska a zítra jsou na seznamu rohlíčky a tlapičky…
Joo a u nás se tomu hodinovému pivku taky říká koza a taky tomu nijak neholduju, ono když jdem na pivko tak ani nemá čas „zkozatět“…
![]()
Tamarko…teda to budeš mít fakt pod stromeček tu první fotku fazolky…
A jak píše veve…nezapomeň nám ji sem taky „nadělit“ ať se můžem pokochat…
![]()
To já se dočkám pod stromeček asi spíš další injekce Pregnylu, včera jsem hloupá nevydržela a zkusila testík a vytestovala jsem si krásné sněhobílo…takže tak…
Vlastně mi stejně ani nic není, sem tam mě pobolí vaječníky, píchne v podbřišku, sem tam některé prso se ozve, ale nic nijak zvláštně, takže jasná předzvěst ms… ![]()
soni: Ahoj, no to je škoda, že mimi nebudete mít pod stromek. Ty máš asi jinak na testu dvě čárky brzy, co…
No co se dá dělat, budem snažilky i /2012… ![]()
Já včera byla nervní, že ms zmizela a zůstalo jen špinění, tak manžel prý, že to popoženem, ale místo toho se to zastavilo komplet, to budu mít ms akorát přes svátky, no já už to vidím v živých barvách. ![]()
Barborky mám na stole v kuchyni, ale manžel ustřihnul takové pruty, že čekám, kdy si to píchnu do oka nebo aspoň do nosu. ![]()
Cukroví budem dneska ochutnávat, co mi dala babička, perníčky mi do Vánoc ani nevydrží, manža je luxuje. ![]()
Ale já jsem radši, pak je takového jídla, že už na cukroví není místo. Takhle si na něm pochutnáme víc. ![]()
Každý den zapalujeme svíčky, vždycky když máme odpoledne kafe, je to takové příjemně zimní. To víno se k tomu bude hodit parádně. ![]()
veve…no asi ano, budeme snažilky /2012…
A test brzy, nevím, vždy jsem dělala test až 28DC nejdřív, takže těžko říct jak by to vypadalo kdybych ho dělala takhle brzy…ale nechci na to ani myslet, zbytečné naděje…
My teď zrovna šuláme rohlíčky a manžílek schválně dělá „kazové“ aby se zlomily při obalování v cukru a mohl je ujídat už teď…
A prý ty dvě dávky co jsem udělala budou málo, takže zítra repeté a tlapky se odsouvají až na pátek, o víkendu linecké, išlské dortíčky a kokosky a příští týden už jen úlky, další nepečené, marokánky a plnit a zdobit, což mám ze všeho nejmíň ráda…
No a jsou tu vánoce, silvestr a šup zpátky do práce…ten čas tak letí, tento měsíc vlastně načínáme 3.rok snažení…tak snad ta trojka přinese štěstí…
A máš pravdu, svíčky jsou nádherná záležitost a zimní večery taky, ale přes týden mě to moc nebaví při představě že musíme do práce, tak si to užíváme jen o víkendech…
A ms vzkaž že by aspoň o vánocích mohla dát pokoj…
![]()
soni: Jo, to ráda vyřídím. ![]()
My jsme zrovna dneska ochutnávali rohlíčky a pracny od babičky, k tomu pár perníčků, co jsem pekla, ještě chci udělat něco nepečeného, možná nějaké kouličky z čokolády a rumu. ![]()
Manžel stejně nejvíc básní o mase a salátu.
Řízky nakládám na dva dny do jogurtu, musím říct, že na ty se těším taky. ![]()
Nemysli na to, jak rychle to uteče, všechno to volno je ještě před náma. ![]()
My máme zrovna rok a půl snažení pomalu za sebou, ale když si vezmu, jaké problémy to byly po vysazení, tak je to vlastně ještě málo. ![]()
No, příští rok už se to snad povede, letos už mám utrum, i kdyby se ms rozběhla, tak mi vyjde ovu až někdy v lednu a kdoví jestli.
Ale ono se to povede.
Prostě jo a basta. ![]()
Ahoj kočandy, já stále celá, stále celá, stále 2v1.
![]()
Holky (veverko, Soni, Peťo, Kačko.....) příští rok to určitě výjde!!!!!! ![]()
veverko:
A co to maso udělá, když ho máš v tom jogurtu?? A do jakýho to namáčíš?? Čokoláda, oříšek.......
To byla sranda, nejsem tak tupá. ![]()
U nás stále čekáme, zítra je ráno další kontrola v porodnici, tak jsem zvědavá, co mi řeknou.
Ale poslední dny jsem taková nějaká v pohodě, jen teda včera jak jsem byla ve městě, tak jsem pak myslela, že nedojdu k autu. Tak strašně mě začalo bolet v kříži, že jsem chodila jak robot, šoupala jsem jen nohama ze strany na stranu a funíce se snažila o chůzi.
To musel být pohled. A v noci, když po WCku nemůžu usnout, tak už se dostavuje strach z porodu, jak tu bolest zvládnu, protože žádnou pořádnou v podtatě neznám
I na „hrdinku“ došlo.
Ale lepší je mít strach, než suverénit a padnout na hubu, ne?? ![]()
Dnes jsem slávoslavně dodělala ty včelkovic úly a zítra se chystám na marokánky.
Přidala jsem nějaký fotečky, jak jsme nalepili mlaďochovi tapetku, aby to měl krásný.
![]()
Tak pěknej večer a zítra se snad ozvu jak jsme dopadli na kontrole.
Papa ![]()
Tak tapetka je v albu „MALOVÁNÍ“ a přidala jsem Vám i tři fotky budoucího tatínka jak řádí se svou zelenou milenkou v albu „MY“.
Dobrou ![]()
Ahojte… Tak jsem vas poslusne dolouskala, Veve to je dobre ze testy jsou ok. Jen tak dal. Vidím ze vsechny zdatne pecete, tak Ja jsem s malou Sisinkou v kočáru na zahrade zvládla taky par plechu… Ovsem rohlicky jsem dala tak nahusto Pac jsem stresila ze se Uz píďalka musi kazdou chvili probudit) ze se mi slily v jeden rohlík
jinak to uslo
Kiki Ja taky po nocich premyslela jak to dam a pak kdyz to prislo, problesklo mi jen hlavou ze at to bude jakkoliv bolet, stejnak ven musi a tzn. Vydret se to taky nejak musi a treba to bude celkem ujdouci nebooj budes stastna ze Uz jde ven. A kdyz ti to vyjde pres Vanocky budou to urco jedny z nejhezčích Ja do Ted vzpomínám jak to bylo v porodnici fajn (mozna i proto ze jsem byla na pokoji s kamarádkou) uzila jsem si to tam, bylo to nepopsatelne a i kdyz jsem si rikala co si beze mne doma chlapi pocnou a jak mi bude smutno milackovi a jak nemam rada nemocnice… Nakonec na to rada vzpomínám a byl tam takovy srumec kolem male ze mi tri dny utekly jak jeden… Jeste Ted si po večerech vzpomínám jak se to vsechno sebehlo
a kdyztak zkus tu poradnou prochajdu at to popozenes, ja je posla den pred terminem odpo fest i vecer kousek a Sisa byla tu ![]()
No jinak jsem zhresila a zasla si uz dvakrat na puncicek ( na jeden) a Simonce se moc libi drncani na kocicich hlavachno nic jdu na kute… Miminko je uspinkane, miláček taky a na me Uz to jde… Tak pekny vikend… Kiki drz se!!! A pecte pecte papapa
Ahoj holky,
tak nějak poslední dny nestíhám.
Ale už jen kvůli kiki jsem se musela přijít podívat. ![]()
kiki: Tak hele, zítra je můj odhad porodu, tak procházky jo, ale mobil s sebou.
![]()
Na fotky se podívám o víkendu, až budu mít chviličku klid. ![]()
Jo a recept na řízky:Bílý jogurt
se smíchá s vajíčkem, solí a případně i česnekem, do toho se dají naklepané řízky a nechá se to pěkně uležet. Pak už se obalují jen ve strouhance a rovnou smaží. ![]()
Jinak já už se pekelně těším na víkend, jsem poslední dny nějak bez nálady na cokoliv a kohokoliv, tak budu ráda, když se pořádně vyspím a celý víkend nikoho krom manži neuvidím. ![]()
Nevím, jestli to znáte, ten pocit, že vás lidi štvou (a hůř), jen se objeví. ![]()
No, snad mě to brzy přejde. Asi mám fakt něco jako PMS. ![]()
Hlavně proto, že ms zase nic, to bude jako minule, 14 dní, jen než se rozjede. ![]()
Ahojky holky… ![]()
veve…tak podobné řízečky taky znám, ale nakládají se do zakysané smetany a s kari…ale je to mňamka…to mi připomíná že už jsem je dlouho nedělala…
Jinak my jsme měli vždycky na vánoce u babičky taky nakládané řízky, ale v takovém nějakém kořeněném laku to byla dobrota…nejlepší řízky na světě…
No furt samé jídlo a člověk má pak hubnout…a teď s tím cukrovím to je nadlidský požadavek…
A co ms, koukám, že jste ji fakt nějak zastavili… ![]()
kiki..tak jak se držíš, co dnešní kontrola??? A nic se neboj, kdyby se to nedalo zvládnout, tak nikdo nemá víc jak jedno dítě…
Pokud by teda neměli rodit chlapi, to by lidstvo možná vymřelo…
A koukala jsem na tapetky, jsou krásný, Vojtíšek to tam bude mít jako v pohádce…
![]()
sisi..závidím ti teda tvoje krásné vzpomínky na porodnici, to já teda moc příjemné nemám, všechno bylo sice v pohodě, ale malý měl novorozeneckou žloutenku a byli jsme tam 10 dní…v tom poporodním rozpoložení to tenkrát bylo na palici, jsem myslela že nás už nikdy nepustí, hrůůza…
![]()
Jinak teplota po dobrání Duphastonu krásně slezla dolů jak jsem předpokládala a už nedočkavě očekávám ms…vlastně už se těším, aspoň bude konec toho čekání…a v další úspěch zázračných hormonů už nedoufám, ani ten nový dlouhý příští rok…
Samozřejmě že to všechno dozobu, zajdu na injekce a snažit se taky budem…ale už tomu nevěřím…
No tak jsme si aspoň na příští rok už naplánovali dva velké fesťáčky přes léto a už pomalu plánujem dovču, ať se máme na co těšit… ![]()
Soni, no jo tak 10dní to už je jiná… to by se mi tam asi taky nelíbilo… ono ty tři dny je nic… ještě když jsem v roli mámy měla prďouška plné ruce
ale 10 dní to už bych tesknila po domove ![]()
Jinak k tomu kuřecímu masičku naloženém v jogurtu se taky přikláním a uplne nejšmakoznější kořeníčko které to toho jde přidat a je to taky mnamka je POKLAD AZTÉKŮ … drahý můj ho onehdy donesl domu… takové ty ,,jiné koření,, balene v průhledných sačcích s trochu větší gramáží a trochu dražší… ale je to vynikjící… jak na něj někdy narazíte určo si ho vemte… nemá chybu…
Veve co nálada, už je lepší takhle v pátek večír… víkend před nami… už je líp ne?
A co naše mamča Kikča… že by zrovna někde prožívala perné chvíle
myslím na tebe jestli třeba užžž
no nic jdu čučnout na show Honzíka Krauzů.. co ta Darinka s tím čmodíkem a hají honem než se zas ta malá pídalka probudí hlady… baby mějte se pěknou so a neděli ![]()