Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
soni: Jo, já byla na genetice, dělali mi všechno možný, hlavně zkoumali, jestli nemám poškozené geny z léčby, ale dělali mi i komplet anamnézu podle toho, co jsem nahlásila, že v rodině máme.
Možná že to s tím fakt mohlo souviset, mně tam primář napsal jen že kontrola u nich asi ve 14 tt a hotovo. ![]()
Ale tyhle věci se dají léčit, to určitě nebude žádná hrozná diagnóza, jak říkám, spíš by se třeba mohl najít ten zásadní problém. ![]()
Ahojky holky… ![]()
Tak mám zas trošku víc času, včera jsem splnila novoroční slib a zašla k praktickému doktorovi pořešit pár věcí co mě trápí už nějakou dobu a tak jsem si dneska musela vzít dovču, vyfasovala jsem pár krabiček tabletek, vyšetření na EKG a za měsíc kolonoskopii, tak snad to dobře dopadne…
To EKG už mám teda za sebou a je v poho, akorát nějaký zkrácený rytmus nebo co a tlak mi asi trochu kolísá, tak mi na to něco dal…
No do toho ta genetika…to ten rok pěkně začíná…
![]()
veve…no já jsem hlavně zvědavá co všechno budou chtít vědět o té rodině, nevím jestli to vím všechno přesně ty nemoci, atd…snad jim to tak bude stačit… ![]()
Ahoj holky… ![]()
soni: No to máš teda fakt parádní start do roku.
Samý doktory… Ale snad pomůžou a všechny neduhy vyléčí. ![]()
Na té genetice to stačí i přibližně, taky jsem třeba nevěděla všechno, tak jsem to řekla, že něco je jen „asi“. ![]()
Budou zvykí. ![]()
Hlavně budu držet palce, aby ti všechno dopadlo dobře a přinejhorším vše zachránil nějaký ten „zob“. ![]()
Já mám jeden šílený rest, a to zubaře. Ale tam mě nikdo nedostane, to bude pak rovnou na narkózu, až bude problém. Byla bych schopná je pokousat a sebe přizabít. ![]()
Ahojky holky…tak jsem se dneska ráno zase pobavila…už tomu fakt nerozumím…:-P:-D Koukněte samy…citlivost 25…
soni: No téééééda!!
Jako já bych věděla, co to je.
Prostě jste snad super plodný.
Hlavně ať už je to tentokrát ono a mimi se udrží! ![]()
Už jsi volala doktoru?
veve…ne ne, nevolala, nedávám tomu velké šance, sice se testík pěkně vybarvil na 3 dny před termínem ms a na to jaká je to citlivost, ale taky je fakt že od středy lehce špiním, takže tak…
Volala bych mu leda v případě kdyby se ms do pondělka nedostavila a testík by hoodně zesílil…jinak to nechám tak, stejně jdeme ve čtvrtek na tu genetiku…
Ale s tou superplodností to máš teda recht, to mi hlava nebere…jen abychom si to teď nevybrali a pak už nic…
![]()
soni: No já bych tam bývala volala, aby se nic nezanedbalo. Ale asi je fakt, že se uvidí…
To budu sama zvědavá, co ti pak řeknou po všech vyšetřeních.
Plodnost se určitě jen tak neztratí, ani zásoby se nevyčerpají. ![]()
Budeš zkoušet test i o víkendu?
veve…no takhle…pokud ms do pondělka nedorazí a testík nebude slábnout, tak jo, tak tam zavolám, ale myslím, že jsem někde četla, že takhle brzy s tím doktoři stejně moc nenadělají..
Ale tak pro jistotu se určitě poradím…
A testík si udělám zítra ten stejný, abych viděla jak se to vyvíjí…hcg by se mělo zdvojnásobovat co 2 dny.. Dneska jsem zkusila jen tak pro jistotu 10 citlivost a je tam taky… Už si z toho ale doma s manžílkem děláme srandu, že jako minule jsem mu to neřekla a teďka jo, tak že mu to takhle budu říkat vždycky jen ob jendo „těhu“..
![]()
soni: Asi máš v tomhle pravdu, já bych byla z prvních čárek vyplesklá, ale kdyby se to mělo pořád opakovat, taky už bych to tak neřešila a počkala na vývoj věcí příštích. ![]()
Bude rozhodující, co to do zítra udělá. ![]()
Ta plodnost je každopádně úžasná, v tom problém určitě nebude, což je taky krok kupředu. ![]()
Taky bude zajímavý, jak se k tomu vyjádří nový dr a co udělá, aby těhu prosperovalo. ![]()
veve…tak jsem na ten dnešní testík zapomněla, udělám si až zítra ráno…
Ale máš pravdu, krok kupředu to teda je…až jsem z toho taky „vyplesklá“…
A copak ty, jaký jste měli víkend?? ![]()
soni: No ono mimi neuteče, pokud se konečně hodlá zdržet.
Do zítra už se to vydrží, je vidět, že už nejsi z těch, co by hystericky testovaly třikrát denně… ![]()
U nás víkend nic moc zásadního, manžel má nějakou chřipku, tak víceméně jen leží, smrká, kašle, kníká a bere paralen. ![]()
Ale zítra do práce jde, tak to asi nebude tak hrozný.
Já jsem zatím v pohodě, ale čekám, kdy mě nakazí. ![]()
Jo a ms se tentokrát vyřádila jak prase.
Už jsem si myslela, že se mi bude táhnout celý rok.
Tak jsem celá šťastná, že už je to jen sem tam nějaké špinění. ![]()
Budu na tebe myslet, aby zítra čárka byla už dálnice a hlavně, aby se mimi drželo jak přišitý.
![]()
Dobré ránko…tak jen v rychlosti…dnešní testík…tak teď nevím, zavolat tomu Dr. nebo nezavolat…
![]()
Ahoj holky, pěkný nový týden přeju… ![]()
soni: Určitě zavolej..! Tak jako tak, ať už se ti test zdá nebo nezdá.
Jistě uděláš dobře.
Jen ať to ví, uvidíš, že tě pochválí, že jsi zavolala.
veve…tak jsem volala a poprvé tam doktor ještě nebyl, pak tam měl pacientku a pak už mi to nikdo nebral…tak jsem se na to vykašlala, zobu Duphaston pro jistotu a když se nic nestane, tak koncem týdne zavolám už na objednání…
Jinak teda jsem taky koukala na tu tvou ms…to je až neuvěřitelné jak dlouho může trvat… ![]()
soni: No toto…
Tak tě v tom nakonec osud nechal samotnou.
A co test, jak vypadá teď?
No s ms jsem si užila, ale pořád je mi tisíckrát líp než s prášky.
Není to silné, takže nic nehrozí, jen totální znechucení celou ms a vyšší účet za tampony. ![]()