Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj devcata, tak koukam ze se skoro vsichni chystate na sperio…no zaplat pan buh ze my to mame uz zasebou, tenhle tyden cekam ms a asi to vypada ze prijde mrcha, mo zatim zadnej priznak ale myslim si to, jinak prsa uz me tak neboli, ale mam silene citlivi bradavky az me to kolikrat pali…no ale to je asi tema praskama…Chtela sem se zeptat co je to za gel o kterym pisete??
Ahoj holky… ![]()
Tamarka: My už čekáme na výsledek toho spermiogramu, mně tam brali krev, výsledky krve prý budou až tak za dva týdny a pošlou je domů, tak máme zatím nervy jen z toho spermia. ![]()
I když mě tam hned nezapomněli upozornit, že po všech léčbách, co jsem měla, můžu být úplně a nevratně neplodná, no, dobrý vyhlídky hned poránu byly… ![]()
Já už taky budu jen čekat na ms, měla by přijít do 14 dnů, i když mám skoro měsíc, než budu muset na vyvolávačku.
Ten gel je nějaký lubrikant co prodlužuje životnost spermií, nebo by měl, tedy… ![]()
Ahoj holky, tak já na tu mršku co chodí každý měsíc čekám a čekám, dnes mám 37 DC. Jak příjde, tak jsem domluvená na krev.
Jinak ten „zázračný“ gelík na zrychlení spermíků můžete sehnat na www.otehotne.cz. Taky ho používáme.
1veverka: no tak koukam ze u vas sou taky tak blbi doktori jak i u nas…me doslo az vcera ze vlastne muj dr. mi rekl jen ze mi zvysi davku Clostiku a kdyz ani po tom nic tak ze nas posle do poradny pro umele oplodneni a aniz by mi delali nejaky vysetreni…ja si tedy myslim ze to je skrz tu nepravidelnou ms jo ale i tak by meli zjistit jestli je to opravdu tim ![]()
Tamarka: No já nejsem ani schopná říct, jak mám dlouhé cykly, tím, jak mám ms nepravidelnou a s úplně nestandardním průběhem, ale to nikdo neřeší.
Jestli vůbec někdy ovuluju, to taky ne. Ale pořád zjišťovat, co všechno dalšího by mohlo bránit otěhotnění, v tom se snad vyžívají. ![]()
Gyndařka mi nenapsala ani ten blbý Clostík.
Amálenka: Jestli manžovi vyjde špatný ten spermiogram a bude mít třeba jen málo spermií a ne úplnou katastrofu, tak ten gel asi taky objednáme, aby byla šance zase vyšší…
![]()
1veverka: no presne to sami muj gyndar..ani nevi jestli vubec nejakou ovulaci mam a cpe me praskama…fakt me to nebavi zobat kazdej den prasky
ja tedy co beru ten duphaston tak mam ms pravidelnou jak hodinky a ty neberes nejaky prasky na pravidelnou ms??
**1veverka A tak třeba to vážně funguje, nevím, každopádně jsem k tomu ještě objednala FertilMan, to jsou tabletky - vitamíny, které taky podporují rychlost spermií. Manželovi jsem to neřekla a nasypala je do krabičky od klasických vitamínů a řekla ať pěkně zobe, když je ta chřipka
No ale pak jsem musela s pravdou ven, pišel na to, tak se smál.
Holky taky jsem zašla na doporučení k „lékařce“, která léčí přírodní cestou. Tedy bylinkama, čínskou medicínou a tak. Je odpůrcem umělých hormonů, které do nás tlačí doktoři a na klinikách. No, nevím …
Tamarka: Já teď přešla k nové doktorce a hlavní problém jsem měla právě tu ms. Nedala mi vůbec nic! Jen mě posílá po doktorech, chce po mě nesmysly, jako výpisy z operace před patnácti lety, akorát mi našla nález na čípku, udělala cytologii, tam budu volat tak za 14 dní pro výsledek a jinak nic.
No jestli to nebude řešit, jdu zase jinam. ![]()
Amálenka: Mám taky kontakt na léčitelku a prý mi objednala nějaký čaj a ještě něco poradí, už mi párkrát pomohla, tak to taky nezatracuju. ![]()
Můj manža zobe všechno dobrovolně, ještě že tak, prát se s ním by byla fuška.
![]()
A už mi manža volal výsledky ze spermia, ve vzorku má být 20 a víc milionu spermií, manžel hrdě hlásil, že má 39 milionů.
Jen jsou prý trochu línější, říkal doktor, tak že pošle nějaký recept na vitamíny a bude to dobrý. Tak sláva, aspoň to. ![]()
1veverka No já to nezatracuju, něco asi na tom bude. Navíc pro mimčo podstoupím cokoliv, jen manžu nemůžu dostat na spermio. Nebo spíš nemám odvahu se zeptat, jestli by šel. Prvně půjdu na testy já a pak se uvidí.
Ahoj… jo jo beru… gynda mi doporučila vitamín E,kyselinu listovou v tabletach a mamavit… ty dva beru ráno a mamavit na večer… beru poctivě… tak uvidime… ![]()
Amálenka: Ty léčitele, ty já mám docela ráda, protože neublíží. Většinou léčí přírodní cestou a dobrý léčitel opravdu dokáže pomoct tam, kde medicína neví jak dál. Z vlastní zkušenosti potvrzuju, jen to mimi nějak zatím není, i když jsme se kvůli tomu na žádného léčitele ještě neobrátili, až teď.
Manžovi vyřídím gratulace.
A jestli ti bude psát dr žádanku na genetiku, hned ti zřejmě napíše i pro chlapa na to spermio, mně se taky ani neptala a na genetice už nám jen šoupli nádobku a bylo. ![]()
Myslím, že dneska už to není takový strašák pro ty chlapy…
1veverka: tak velka gratulace manzovi, to je myslim moc dobre i na jeho psychiku, ktera je taky moc dulezita, tak ted uz jen vitaminky, aby mrsky mrskaly vice ocasky a moc moc drzim palecky…
Jinak je cekam MS ted v patek, kez by nedorazila, ale vzhledem k tomu, ze jsem minuly tyden marodila a brala antibiotika, tak asi opozdena bude, ale z jineho duvodu… no ale dalsi mesic je pred nami a OVU by mi mela zacit na konci unora
Skoda ze clovek nemuze posouvat cas ![]()