Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KaterinaKK: Jen abys nebyla první těhu.
Myslím, že podstatná část je v hlavě, že i kdyby jsme se nadopovaly až po uši vším možným a budeme stresovat, mimi nebude a nebude. ![]()
Už bych spíš brala ms, ovu asi nebyla a kdyby byla ms, byla bych hned klidnější, že aspoň nějak funguju.
A manžel je hroznej, pořád by mě nechával testovat, jestli není ovu a těhu a kdoví co ještě. ![]()
sonipa píše:
Petul…jo aha…No jinak tam všechno tohle psali, jen mě zarazilo to s tou antikoncepcí…
![]()
Já teď zůstanu zatím u kontryhelu a počkám na výsledky toho spermia a co řekne doktor a pak uvidíme…
Noo ono se vsude pise ke vsemu neco, je tezke necemu verit…kazdopadne pokud to bude mit opacny ucinek tak
ale ne, zkusim to zobat jen tento mesic a na pristi chci zacit s tema cajikama…vim ,ze je to jen pro sklidneni duse,ze sem pro to neco udelala…vysledek z toho moc necekam ![]()
1veverka píše:
sonipa: Já jí čekám od kdykoliv do kdykoliv…Pokud byla ovu o víkendu, mohla by do 14 dnů, ale jako bych začínala špinit. Ale měla by přijít podle dr nejpozději do půlky března, už doufám, že bude dřív a ty cykly se ustálí na nějaké normální délce.
Mě zase překvapilo, že zinek, který se doporučuje na spermie, je paradoxně zpomaluje.
Petulena: Teda ty se budeš živit snad jen tím.No tak příjemné snažení přeju, my to taky budeme dohánět, ty půsty nám nesvědčí.
veve: jasnacka
budu ziva jen kdyz si dam sve davky cajiku a prasku
Snazeni zahajuji jen co mi skonci ms a dame si tento mesic asi poradny maraton a to by bylo aby z toho nic nebylo
![]()
Ahoj holky, tak už máme zase půlku týdne, jen to čekání u toho na ovu a ms je vždycky tak dlouhý…
![]()
Petulena: Tak to se máte na co těšit.
My jsme se ještě o víkendu domlouvali, že už večer po tom spermiu to i tak pojistíme, ale včera jsme zalezli do postele a usnuli oba, tak z toho nebylo nic. Nemáme žádnou disciplínu. ![]()
Ahoj holky.Tak já čekám ms v pátek nebo v sobotu.Ale to by byl zázrak kdyby se nedostavila.Prsa mě nebolí a žádný příznaky těhu nemám.Tak je to asi zase v pytli.A tak jsme se snažili.Já už nevím co proto mám udělat.Někomu stačí jednou a je v tom a já pomalu 2 roky a nic.
Ale vidím že nejsu v tom sama…
Evita.83: Jo, jo, je to nespravedlivý.
Já to vidím všude okolo, ještě ty těhule říkaj, že ani moc nechtěly a že si to teda už nechají…
Že nemáš žádné příznaky, to nic neznamená. Každá to má jinak. Já mám třeba bolení podbřišku už skoro týden a není to nic, jen čekám na ms a už se smiřuju s vyvolávačkou. ![]()
Dokud nepřijde ms, můžeš být klidně těhu i, zatím, bez příznaků. ![]()
1veverkaDěkuji za povzbuzení,jseš moc hodná ale myslím si že se to nepovedlo.Je to prostě zázrak.Myslíš si že se toho mimíse někdy dožijeme?
Dobre dopolende holky,
Veve Tak to koukejte dneska dohnat.
Ja doufam kazdy mesic a nikdy nic. Nasli jsme jeden problem s mym ovulacnim hlenem, ktery bohuzel neni pro pohyb manzelovych plavcu idealni
Tak zkousime lubr. gel, ktery by nam mel pomoci. Buh vi, kolik jinych problemu muze branit mimisku. Zatim to nechame konovi do leta a pak se uvidi, co nam reknou lekari… ![]()
Evita Pokud neni ms, nic neni ztraceno. Ja napr. mam vsechny mozne priznaky pred ms a 1.-2.den ms. Prsa me boli, bricho nafoukne, bohuzel s moji davkou hormonu je mi na zvaceni, kdyz prijde ms nekdy prijde i migrena a bolesti v podbrisku pomalu lezu po zdi. Kvuli tomu jsem zacala uz v 15 brat HA, aby mi tyhle problemy ostranila. A chapu te, nejhorsi je, kdyz ti nejaka tehule rekne, ze to jen tak zkusili a vyslo to na poprve
Ono to vyjde jednou i nam ![]()
Evita.83: Mám pocit, že u mě se to povést snad ani nemůže. Že by to bylo na mě moc štěstí, protože zatím jsme měli samou smůlu.
Ale asi to je normální pocit u něčeho, co člověk moc chce a ještě to nezažil. V koutku duše jsem skálopevně přesvědčená o tom, že jednou se to prostě povede a pak celá ta doba, kdy jsme se snažili a čekali na mimíse, bude zapomenutou minulostí.
Všechny si tu navzájem držíme palce, rok zajíce k tomu, pokroky v medicíně i bylinky, tenhle rok prostě bude zlomový, tak to vidím já, tedy ten kousíček duše někde vzadu… ![]()
KaterinaKKNo snad holky budete mít pravdu a někdy se to povede.Já doufám že budeme těhule tenhle rok jinak už nebudu věřit ničemu.Jak dlouho se pokoušíte?A myslíš si že ten gel fakt pomůže?Existuje už tolik věcí na podporu otěhotnení ale myslím si že prodejci chcou na tom jenom vydelat.Já už skusila kontryhel,Baby plan,Gynex,Vitamín E,Acidum folicum,Maliník a pořád nic.Dr.mě říká že je to v hlavě ale já už tomu nevěřím.
veverkaDržím pěste abys to dostala i bez té vyvolávačky.
KaterinaKK: Jasná věc, dneska to doženem.
![]()
Já už na doktory chci trochu tlačit, aby mi dali něco na ovulaci, mám dojem, že k ovu pořádně nedochází, sice jsem vysledovala změny, ale na testech nic. ![]()
Taky jsem brala od 15 ha, prozměnu kvůli hodně silné a dlouhé ms. ![]()
Ale hůř by mohlo být vždy. Spousta holek je na tom jistě hůř než my, co tu povídáme a přesto to nevzdaly. ![]()
Evita.83: A já zas držím palce, abys ms nedostala.
Myslím, že v hlavě to je. Hodně. Ale jak to udělat, aby se to z hlavy dostalo, to už nikdo neporadí.
A pokoušíme se od loňského léta, ale mimíse už by jsme bývali chtěli dřív, ale nešlo to kvůli mojí nemoci, tak už jsme taky hodně načasovaní. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.11 v 11:12
veverka:Neboj ono se to snad někdy zadaří a doufám že to budeme všechny tenhle rok.A když ne tak půjdeme všechny na umělí opl.co bych teda moc nechtěla.Já chci spravedlnost a mimíska všem do bříška.Lidem který to nechtějí tak to mají pak se toho zbaví a my co se o to dokážeme postarat a dali by jsme mu první i poslední tak se nám to nedaří.Tak jak to teda je na tom
světe???????????????
Evita.83: Když něco člověk moc chce, říká se, že to dostane. Jen s jednou vyjímkou, řekla bych. Ten mimís přijde většinou až když to nikdo nečeká. Nevím, jaký to má důvod.
I to umělé je pak šance, kterou některé páry ani nemají. Já bych na to taky nerada, ale zkusila bych to, když to nepůjde.
Já pořád slyším od všech doktorů, že možná budu neplodná, že i umělé je šance, že existuje adopce…
Nikdo mi moc nevěří, tím víc bych chtěla mít mimi úplně normálně. ![]()
veverkaKolik ti je let?A z čeho usuzují že budeš neplodná.??Kde pracuješ?Jestli se můžu zeptat. ![]()
Evita.83: Bude mi třicet. Teď nikde nepracuju, ještě jsem doma kvůli nemoci, kterou jsem prodělala a má to trvalé následky. A právě léčba mohla zavinit neplodnost, dokonce poničit moje DNA. Testy mi dělali včera, výsledky budu mít tak do dvou, tří týdnů…