Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sonipa: Přesně vím, co tím chceš říct, prostě kdyby byla šance z mého vajíčka a manžovo spermie udělat nového tvora, tak podstoupíme časem všechno možné, jako většina párů, co jim musí medicína pomáhat. ![]()
Ale nevím, jak bych se tvářila na darované vajíčko nebo i spermie, to už by byla i adopce řešení a byli by na tom ti partneři stejně, ne aby mimi mělo geny jednoho z nich. ![]()
No ale to jen tak uvažuju, možná bych taky změnila názor, těžko si to představit…
Krasny patecni vecer, holciny, ![]()
Jen doufam, ze tu bude alespon jedna dalsi tehu, ale 2 by byli lepsi, to je hned vic bacilek
![]()
Veve Neboj, ja mam priznaky vyzirani lednice celorocne. Fronta na mimise?
Na kazdou jednou dojde a pokud se pocita s dobou snazeni, tak jste pomalu vsechny prede mnou… ![]()
Abby Kazda jsem jina, ale ja jsem mela v prosinci docela tezkou chripku s antobiotikama a ms prisla pomalu na minutu presne…
Ja uz bych take asi testila ![]()
KaterinaKK: No, tahle fronta asi funguje nějak jinak, na tajných principech, důležitý je, že už jsme se zařadily. ![]()
Teď jsem měla kontryhelový čaj a dostala jsem z toho chuť na pečený kuře, ale nejpodobnější tomu je tu náš jorkšír a toho nedám. ![]()
No, doufám, že z těch mých chutí bude aspoň ms v termínu.
![]()
sonipa:
Dneska jsem nekoukala, ale rozhodně to mám stále v živé paměti.
Jak odstrašující… ![]()
A já už mám po překvápku, vypadá to, že ms je tu. Kdyby byla normálně dlouhá, tak snad budu mít i radost, že přišla sama, bez vyvolávačky. ![]()
veve…no tak aspoň z něčeho můžeš mít „radost“…
Teda pokud jsi ji v tuhle dobu čekala…? Já jsem zrovna dodělala další várku svatebek a dopila kontryhel a jdu do hajan koukat na další film…
Doufám, že ovu brzy přijde, už mi ten kontryhel mírně leze krkem…
Ale už jen tak týden a měla by být tu…a za další 3 týdny ms a zas kontryhel…to je kolotoč…
![]()
sonipa: No, moc nečekala, ale jak jsem byla začátkem měsíce u dr, říkala, že jsem někde v začátku cyklu a dala mi zhruba měsíc, jinak hrozila vyvolávačkou, aby prý sliznice nebyla vysoká, že se pak trhá.
Sice mi to přijde zase brzy, ale kratší cykly by se mi na těhotnění hodily.
![]()
A to si vem, že já kontryhel piju nonstop, protože na tu ms asi zabral, ale dělám už u toho škleby, jak mi na začátku chutnal, tak už moc ne, navíc ho věčně louhuju půl hodiny, protože na to zapomenu. ![]()
veve…no tak to je fakt brzy, ale kratší cykly jsou fajn na těhotnění, pokud to není ovšem na úkor luteální fáze, pak naopak nic moc…
A ten kontryhel, na něj taky zapomínám, ale nezdá se mi že by mi nějak zvlášť hořkl, když ho scedím později…
Ale i tak mi dřív „chutnal“ víc…
No ale pít ho non stop tak to už bych se šklebila taky…takhle se těším na ovulku a beru to jako tu lepší část cyklu, ta čekací pak se strašně táhne…
![]()
sonipa: Tak já nevím, co z té ms bude. Včera k večeru se objevila taková červená šmouha a v noci pak špinění, ale taky dočervena a dnes už zase nic.
Je fakt, že jestli jsem vychytala ovu, mohla by se tam ms ještě tak týden nechat. ![]()
Kontryhel se mi zdá, že je pak takový trpký, ale asi už mi nechutná celkově.
A to se ještě chystám pít něco od léčitelky.
![]()
1veverka píše:
sonipa: Přesně vím, co tím chceš říct, prostě kdyby byla šance z mého vajíčka a manžovo spermie udělat nového tvora, tak podstoupíme časem všechno možné, jako většina párů, co jim musí medicína pomáhat.
Ale nevím, jak bych se tvářila na darované vajíčko nebo i spermie, to už by byla i adopce řešení a byli by na tom ti partneři stejně, ne aby mimi mělo geny jednoho z nich.
No ale to jen tak uvažuju, možná bych taky změnila názor, těžko si to představit…
Veverko, moje sestra musela podstoupit darovani vajicka, protoze ona sama byla proste neplodna a ver tomu, ze kdyz je to nadeje tak o tom vubec nebudes premyslet a pujdes do toho, to mimisko vyroste v tobe, takze proste bude tvoje.. Moje sestricka toto podstoupila a prvni pokus vysel, ted je v 6.mesici a strasne moc se tesi a vubec neresi ze ma cizi vajicko… jo a ceka dvojcatka - holcicku a chlapecka… ![]()
sonipa píše:
Abby…to může mít nemoc na ms opravdu takový vliv…? Já jsem to nikdy moc nesledovala a taky je fakt že jsem dlouho brala HA a při ní je to docela něco jiného…
no ja jsem jen cetla nekde mozne priznaky zpozdeni MS a to byla jako jedna z moznosti, tak nevim.. Ja mela MS na minutu presne kdyz jsem brala HA, po vysazeni se mi zpozdila max o 1 den a v jednom mesici o 5 dnů.. tak nevim… mela jsem to dostat v patek, takze uz jsem 2 dny po, ale nejak citim ze to prijde. Testy jsem nakoupila, mam je doma, ale nemam nejak odvahu ![]()
Tak holky já jsem to včera dostala a už nevěřím.Už na to kašlu.Prostě to nejde.
AbbygailDržím pěste.Mě se to nepovedlo. ![]()
Evita.83 píše:
Tak holky já jsem to včera dostala a už nevěřím.Už na to kašlu.Prostě to nejde.
AbbygailDržím pěste.Mě se to nepovedlo.
Nevzdavej to! Byla jsi ty a pritel/manzel uz na nejakych vysetreni? Ja mam typicke priznaky jako pred kazdou MS, takze ke me dorazi brzo taky urcite ![]()
AbbygailNe zatim jsme nikde nebyli.Já to ještě tenhle rok nechám na přírodě. ![]()
Ahoj holky… ![]()
Abbygail: S tím darovaným vajíčkem, to máš asi pravdu, já si to jen nedovedu představit, protože jsem o tom ještě nepřemýšlela. Myslím, že když se pak člověk tou představou nadchne, už je to opravdu jedno.
A je fajn vědět, že někdo je s tím šťastný. ![]()
Evita.83: Tak to máte ještě spoustu možností před sebou.
Navíc rok je dlouhá doba, určitě se mezitím zadaří.
A kdyby náááhodou ne, jak říkám, možností ještě spousta. ![]()
Jo a jinak se hlásím do klubu duchů na mamatestu 10, jako sonipa.
Tak Abbygail ještě raději vydrž, já z toho teď mám hlavu jak pátrací balón. ![]()