Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snažilky, pěkný den přeju. ![]()
sonipa: Jojo, na duchy už taky nevěřím. A ovu testy se mi taky nějak nechce dělat, to nadšení už mě pustilo, minulý cyklus mi ovu neukázaly vůbec, takže buď ovu není a nebo jí nezachytí, každopádně je mi to k ničemu.
Tak uvidím, jak to bude po ms, která stále není. Mrcha jedna, už to vidím, že vyvolávačka bude nutná. ![]()
k ikina82: Z těch babských rad asi většina neublíží, ale jestli pomůžou, toť otázka. Podle mě funguje leda to nejpitomější, co jde, a to „nemyslet na to“.
Což samozřejmě nejde, ale jde se k tomu neupínat jako k jedinému hezkému v životě, nestresovat. To mám zrovna v plánu já. ![]()
Taky už je mi kolikrát do pláče, když se nedaří, to je asi normální. Mimís si může dát načas, ale přijde…
Říkej si třeba, že teď si oba zásobíte tělo vitamíny, hlavně ty tou listovkou a až mimi bude, bude mít ty nejlepší podmínky. ![]()
Krasne stredecni rano,
Veve Ja jsem cetla minule na letaku v ovutestu, ze nektere zeny silne carky nikdy nedosahnou. Myslim, ze duvodem je hladina hormonu, ktera je nizka. Asi bys to mela povedet doktorce, pac co ja se zase pamatuju ze skoly, tak jsme se ucili, ze po prasnuti graffova futikulu se do tela vyplavi tekutina a spermie podle toho najdou vajicko. Ovsem pokud je tech hormonu malo, tak spermie vajicko proste minou a rapidne tim klesa sance na otehotneni. ![]()
k ikina Take te, i kdyz trosku opozdene, vitam a zdravim.
Nerikej, ze jste s pritelem stari. Mne je sice 27, ale manzelovi bude za 2 mesice 40
a take se snazime. Jednou to ucite dopadne, ja tomu proste musim verit, jinak byuch se asi zblaznila. ![]()
Me tak trosku spis desi fakt, ze jsem byla pred 7 lety tehotna, potratila a pri revizi mi poskodili delozni cipek. Trosku se obavam, ze to nemuselo byt vsechno, vzhledem k tomu, jak moc jsem tenkrat krvacela. Neni nad dobreho gynekologa…
Zrovna jsme mluvili s manzelem o tom, ze to na brzkou navstevu CR nevypada, takze asi zkusime najit soukromeho gynekologa tady…
KaterinaKK: Divné je, že u jiných testů jsem na začátku ledna tu druhou čárku silnější měla. Ale švindlovat to může všechno… ![]()
Kdybych já měla lepší doktorku… Ona je sice prý skvělý odborník, ale asi jak na co.
Pořád by mě honila po vyšetřeních na každou prkotinu, ale s ovu mi nepomůže. No, do pondělí vydržím, pak zavolám o výsledky a domluvím se na tom, co dál.
Hlavně jsem zvědavá, co řekne ohledně toho nálezu na čípku, četla jsem vícero názorů od dobrých gynekologů, že pokud žena chce děti, přistupuje se k zásahům na čípku jen v krajním případě. Pokud bude mít názor jiný, půjdu jinam rovnou. ![]()
Tobě se za sedm let mohlo změnit tolik věcí… Já vím, že píšeš, že ti čípek poškodili, ale tělo už se s tím mohlo vypořádat, nebo by ti dobrý gynekolog poradil, co a jak dál po otěhotnění. Do toho se investovat vyplatí. ![]()
1veverka:
Kdyby to šlo tak jednoduše na to nemyslet, to by byla paráda. Snažím se si říkat, že si jen prcek dává na čas a chce nás trochu vyprovokovat. Ale aspoň máme pořádně okořeněnej sex, protože přítel říká „kdyby to teď vyšlo, tak ať je to z nějákýho nášupu“
![]()
Jinak pro listovku jdu dnes.
KaterinaKK:
Neříkám, že jsme staří, ale nejmladší už taky nejsme a stím vším co člověk vidí kolem sebe, kolik lidí má problém s mimčem, tě rychle napadne „co když my taky budeme mít problém?“ ![]()
k ikina82:
To je fakt, pokusy o mimíse mají svoje pozitiva, manža se taky hodně snaží, aby když už, tak to bylo pořádně… ![]()
Zatím to celé bereme s humorem, i když je nám občas smutno z toho, že to tak trvá. My mít problém asi budeme, hlavně s mojí ms a ovu, ale říkám si, že to půjde spravit nějakým „zobem“ od gyndařky a není to ten nejhorší scénář… ![]()
Ahooooooj holky a nove snazilky a nove tehulky
Tak sem vas v rychlovce procetla a koukam,ze vetsina uz propadla urcitemu zaoufalstvi. Chtela bych vas vice podporit,ale nevim jak
Ja sem se sama se sebou pri prichodu ms dohodla ze na to proste „pecu“ totalne sem vypla,zacala sem chodit na spining,venovat se vice svemu priteli atd. atd. Mozna je to tim,ze uz k nam prislo jaro a travim vice casu venku a neupinam se tolik na to ze chci mimiska. Verim tomu,ze si k nam cesticku jednou najde…zobu si dal ten svuj sarapis a piji kontryhel a kdyz me prepadnou myslenky na mimiska tak jdu zase rychle neco delat abych se v tom neutapela. Nechci se trapit nad tim,ze nam to nejde…hold jsou pary co na na to vlitnou a maji zadelano za mesic,dalsimu paru to treba trva i 4roky…svyma myslenkama ze chci mimi hned, neprospivam sobe ani svemu okoli… Vzdycky se sem na vas prijdu mrknout,co mate noveho ale uz tu nebudu tak casto
Myslim na vas holky a tesim se na pozitivni zpravicky ![]()
veverko, nesmíš si ty potíže přivolávat, vím, že určitě funguje nějaká ženská intuice, ale musíš doufat, že to až takovej problém nebude.
A pak se jen budete radovat z prcka. ![]()
![]()
k ikina82: Nechci si to přivolávat, to ne. Jen vidím, jak funguju, teda spíš nefunguju. Ach jo, no, doufat nebo spíš věřit, že to bude lepší, to bych mohla… ![]()
Tak si půjdu rovnou uvařit kontryhel, abych na to nezapomněla. ![]()
Petulena: Máš pravdu, chce to najít si něco jiného na přemýšlení. Byla bych taky venku, ale dneska tu bylo mínus 16, to se nedá. ![]()
Tak víš co, ukaž nám, že takový přístup je nejlepší a příště, až přijdeš, nahlaš prostě že jsi těhu, naprskej na nás bacily a hotovo.
Taky držím palce… ![]()
ty brďo, kdyby to bylo nakažlivé jako chřipka, naprskat a je to ![]()
já jdu zase okouknout tu Mojžíšovou. Až bude tepleji a víc sluníčka, tak nám všem bude líp. ![]()
veve: tak netvrdim,ze timto pristupem budu hned za mesic prskat tehu bacilky,ale urco s timto pristupem jsem vice nad veci a usmevavejsi a to je take dulezite
![]()
Petulena: Jasně, já to myslela jako podporu, přání a držení palců dohromady… ![]()
Zkrátka, moc bych chtěla, aby to tak bylo a povedlo se ti to. ![]()
A mít dobrou náladu a užívat si život, to je důležité moc. Nikdy nikdo neví, co bude dál, tak užívat si den, jeden po druhém, je to nejlepší, co může člověk udělat.
k ikina82: O té Mojžíšové jsem zatím jen četla, tak až budeš mít nějaké poznatky, sem s nimi. ![]()
Ahojky. Tak začlo to v patek jen krátce a pak nic v so jen malinko a dlouho nic a tak jsem si udělala v neděli těhot. teest a nebyla jsem . tak už se chystám na další tstování ale řeknu že jsou to nervy, ikdyž se na to nechci nějak soustředit a byt tim posedlá ale je to už dost dlouhá doba co se snažíme a nic. ![]()
kokoska-Lucka: No to čekání je vůbec nejhorší. Tím víc je důležitý mít co na práci, ale chápu, že to nejde se na to nesoustředit jen tak.
Já mám teď „výhodu“, že jsem včera venku nějak vymrzla a není mi dvakrát dobře, takže se těším brzo spát a na všechny testy teď kašlu.
Ty jsi testovala jen v tu neděli? To už by se mohlo projevit, kdyby tam čárka měla být. ![]()
kikino…no jo, to chtění je asi ten nejdůležitější důvod na celém tom našem snažení…
A nejlépe kdyby to šlo hned…jsem sice čekala že to tak lehce nepůjde se zkušenostmi z předchozího těhotnění (a to mi bylo o 10 let méně) ale když se to loni povedlo hned po 3 měsících, tak jsem myslela že znova otěhotnět nebude problém, ale asi někde nějaký bude…
No ale věřím že u vás se žádný nenajde a co nevidět najdeš své dvě //… ![]()
veve…no tak to jsme na tom stejně s těmi testy…
Škoda že to u tebe není tak jednoduché s tím spánkem abys mohla měřit BT…
Mně dneska docela klesla tak už jsem měla nutkání si zase koupit ovu testy, ale když jsem šla kolem lékárny tak jsem si to rozmyslela, už je mi to blbé tam furt chodit a kupovat jednou ovu, jednou zas těhu testy…a kašlu na to…
Však uvidíme v dalších dnech co BT, dneska zkusím „znásilnit“ skoromanžílka, abychom dodrželi pravidlo co dva dny
, ale nevím, nevím, něco na něj leze, tak snad mi dřív neusne…
![]()
sonipa: S měřením to fakt nejde a je to škoda, zrovna dneska ráno jsem nad tím přemýšlela, že by mi to hodně řeklo, ale ten spánek je úplně nahouby, teď ještě víc. ![]()
Mám teď po pěti krabičkách dvojbalení ovu i těhu testů, tak můžu řádit, až mě to zase chytne. ![]()
No a co dva dny, to bych fakt chtěla vidět u nás, my teď byli tak vyždímaní, že od minule už je to týden, takhle tu ovu nechytíme.
Ale přece se do toho nebudeme nutit, žejo. ![]()
I když dneska už to asi napravíme.
Únava je sice pořád, ale absťák je absťák. ![]()