Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@simcaak Moc moc gratuluji, to je paráda ![]()
Taky už bych chtěla. Holky dnes jsem si kyselinu listovou, myslíte že jí mám začít brát hned zítra, nebo si raději zajít nejdřív k doktorce? Že to mám tak rozházený, aby ta listovka nebyla zbytečná, není zrovna nejlevnější ![]()
@Jana1989 listovka a jine vitaminy se maj brat tri mesice pred tehu, takze tim nic nezkazis. nevim co je na tom drahyho? u nas obyc listovka 60tbl stoji neco kolem 40 kc. nemusis hned brat ty propagovany a predrazeny vitaminy pro tehotny.ja mam obyc listovku a pak jsem si koupila z dmka sumivky multivitamin a multimineral dohromady za 42kc, je tam 20tbl v jedny tube a k tomu este omega 3 z dmka 60tbl/80kc. to staci si myslim, nez zbytecne utracet
@liiida
no mě právě v lékárně dala Elasti-Q 800, že je to jinak na předpis ta listovka
a stálo to přes stovku 60tablet
když jsem čekala Natálku tak jsem taky měla listovku, ale tu obyčejnou sklinečku kolem 30ti korun to stálo, ale právě na předpis..
@Jana1989 ja teda kupovala pri prvnim tehu v praze a ted u nas v oseku a oboje bez predpisu
to je teda divny
@Jana1989 já zobu listovku už dlouho a taky si vždy kupuju tu obyčejnou za 40kč. V lékárně se mě jen zeptá jestli to chci před otěhotněním, nebo v prvním trimestru a když řeknu před těhu tak mi hned dá tuhle, že to stačí ![]()
Jinak včera jsem se radovala asi předčasně srovnaným 28denním cyklem protože to bylo jen slaboulinké zašpinění na toal. papíře a od té doby nic
já už fakt nevím co to moje tělo dělá ![]()
@veve15 nic nic
porad jen pracovne a k lekari jdu az za dlouho! ![]()
@miriskaw třeba to vyslo!!! Ja to tak mela s první dcerou, mela jsem spineni tak jsem myslela ze jsem to dostala ale pak uz nic neprislo a byla jsem tehu¨!!!
tak drzim palecky! ![]()
@miriskaw …ja mam obyc. listovku za 50kc, vcers mi ji prodali v lekarne…ono je nejaky rozdil pred otěhotněnim ci kdyz uz jsi tehotna?? ![]()
@miriskaw …ja mam obyc. listovku za 50kc, vcers mi ji prodali v lekarne…ono je nejaky rozdil pred otěhotněnim ci kdyz uz jsi tehotna?? ![]()
@veronikacek tento měsíc to nevyšlo určitě. Měla jsem to 16ti denní krvácení a u toho to byl nejspíš anovulační cyklus, takže ted nevím na čem jsem.Ale ono se to snad rozjede i když necítím že by něco mělo přijít ![]()
@simcaak to přesně nevím, ale u nás v každé lékárně se mě ptají jestli to chci jako prevenci před otěhotněním, nebo už jako těhotná
Kdybych řekla že jako těhu třeba by mi doporučila něco jiného, nebo změnila dávkování-to uvidím třeba za pár měsíců ![]()
Listovek je víc druhů, obyčejná listovka je docela levná a o tom, že je dokonce i nějaká jen na recept slyším poprvé
. Já beru Femibion 800, který kromě listovky ještě obsahuje metafolin, což je biologicky aktivní forma kyseliny listové. Samotná listovka je pro tělo neúčinná a tělo si ji musí metabolizovat na tzv. aktivní formu a tomu právě pomáhá ten metafolin. Nevýhoda je, že femibion je drahý, stojí okolo 300 kc a je tam jen 30 tablet.
Tak jak je holky? me je poslednich nekolik dni hrozne
jsem silene unavena, uz jak rano vstanu, jak kdybych vubec nespala.muj vecer rejpe, ze se mnou nic neni, ze jsem ho,,vyuzila,, jen kdyz jsem potrebovala a ted uz nic.ale ja fakt vubec nemam naladu, silu
posledni asi tri dny mam docela i zaludek na vode, boli me hlava, ikdyz se porad snazim hodne pit. nechapu to
myslite, ze by se fakt mohlo zadarit? u prvniho si pamatuju akorat unavu, ale blbe mi bylo az kolem 8tt a ne 8 DPO
mam cuky pouzit ten pepino test, ale zase nechci se zbytecne zklamat…