Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@a-šmudlinka Ahooooooooj, ou, to musí být nepříjemné. Ještě při sobotě. :/
@Nikeyla prý to má hodně těhotnych. Jsem teď dočetla na netu. čistič si pořád zuby a stejně krvácím. musím si koupit zubní nit než budu mít naměřené mezizubní kartáčky od dentální hygiencicky.Je to bývalá přítelkyně mého muže. Chodíme j. její mamce všichni i s Viky k zubaři a ona je zas naše dentální hygienicka je skvělá. Včera jsem s ní volala. Bohužel je mimo tak dala instrukce co dělat takže porad čistit i mezi zuby a vyolachovat ústní vodou. Takže jestli někomu tady krvácí dásně při čištění tak šup k zubaři. Zánět dásní zvyšuje riziko předčasného porodu či potratu samovolneho pac je to infekce
@a-šmudlinka tak to je určitě hodně nepříjemné, ale neboj mimi určitě bude v pořádku
@Ilunka ahoj no ja jsem asi v 7tt
a zatim je mi skvele.jen ty zada mam furt blokly, kdyz neco delam ![]()
Ahojky holčiny, jak se máte? Něco jsem pročetla, takže @a-šmudlinka moc mě mrzí, že máš problémy, Tý jo a to je teprve začátek těhu, co? Jinak už nešpiním a břicho nebolí, jen prsa, tak snad zítra na kontrole bude mít doktor samé pozitivní zprávy
@Nikeyla S prací to je těžký, já mám nastoupit 6.8. a uvidím, musím to šéfce také říct dřív, že jsem těhu, to už bych neschovala
Ale bříško mám taky takový přifouklý
2 kamarádky už mě prokoukly a prý ať nemlžím
Jenže, když ještě není po všech vyšetřeních, je to blbý ![]()
A co jinak, jaký byl u vás víkend? Včera bylo krásně, až moc teplo, ale nádhera, dneska nám tu taky svítí sluníčko, ale má se to trochu mračit, uvidíme. Ale teploučko ještě bude, cca 23.Koukala jsem oba dva dny na hokej, asi jim nosím smůlu, ale to, co předvedli, to byl mazec. Ani jeden gól!!!
Prostě je opustilo štěstíčko, ale brambora se taky počítá! ![]()
@veve15 A ty teďka jako jsi na nemocenské nebo jak, že máš nastoupit až v srpnu? To moc nemá význam, že na konci října budeš moct nastoupit na mateřskou ne?
@veve15 vikend byl supr.byli jsme na zahrade
ale je tam tolik prace, snad to budu mit brzo zmakly, at se tam muzu taky jen valet ![]()
@Nikeyla Ahojky, ne na rodičovské
a 6.8. mám jít do práce, což bych šla asi nějak do listopadu
No nevím, jak to udělat, protože netuším, z čeho by mi tu nemocenskou počítali ( jestli z předešlé poslední mzdy či státního průměru? ) No kdybych šla do práce, tak pak mateřskou z těch pár měsíců v práci ( a vlastně kdybych zůstala doma, tak z čeho se počítá ta mateřská na pár týdnů? ) Asi si musím zajít na sociální, ať mi paní zodpoví pár věcí ![]()
@veve15 Já se v tom moc nevyznám, ale tady to holky yvsvětlujou, že za poslední dva roky musí být nadděláno 270 dní na nemocenském pojištění. Vůbec netuším jak to je, když jsi na rodičáku tyjo.
@liiida Taky bych šla něco dělat k mamce na zahradu ( my máme byt, naši baráček ), ale to by mě hnali, hlídali malou, když jsem ty dny jen ležela.
Je tam taky kupa práce, už začínají jahůdky, potřeba protřídit mrkvičku a spol., saláty,… no mazec. A to nepočítám mamčiny kytky, je to velkopěstitelka
Nechápu, jak to dělá, já co zasadím na balkón, tak mám do 4týdnů KO! ![]()
@Nikeyla Tak to určo naděláno nemám, když budu doma 3 roky
No, musím to pozeptat, protože se mi to blíží a s něčím vyrukovat v práci musím.
Kdybych byla v pohodě i mimi, tak klidně ty 4měsíce do práce půjdu, ale mám tušení, že mi to doktor zatrhne. Dceru mám po IVF, a to se se mnou nikdo nebavil a byla hned doma až do konce. Teď je to přirozeně, což je pro nás zázrak, i pro doktora, tak nevím nevím, jak se na to bude všechno tvářit. A to máme jet za 3týdny na dovču do Třeboně na kola!!! No s kolem jsem se rozloučila, ale vegetit bych tam mohla, snad ho ukecáme ![]()
Dobry den, muzu se pridat?
od dubna se s pritelem snazime o mimi a je nas jasne ze to nebude hned presto me ted zarazilo ze MS(pravidelna) se o 4dny opozdila a trvala jeden. uz 3dny je mi skoro cely den na zvraceni. myslite ze mohu byt tehu? dekuji za odpovef
@izzinka píše:
Dobry den, muzu se pridat?od dubna se s pritelem snazime o mimi a je nas jasne ze to nebude hned presto me ted zarazilo ze MS(pravidelna) se o 4dny opozdila a trvala jeden. uz 3dny je mi skoro cely den na zvraceni. myslite ze mohu byt tehu? dekuji za odpovef
Ahoj a vitaj
normalne vraj ranne nevolnosti prijdu zhruba tak po mesiaci no
ale stava sa, ze niektore z nas citia nevolnosti uz skorej ![]()