Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně je 29.
@klapka1 určitě se sem přijeďte v létě podívat, zámecká zahrada je nádherná. Ráda tam s prckem chodím. Můžu ho vypustit, vím, že nemá moc kam spadnout a nic ho nepřejede. Teda akorát u fontány musím dávat pozor, aby se nešel vykoupat za rybičkama
No a pávi jsou děsný potvory. Jak vidí, že má malý jídlo, tak je jich kolem nás celý hejno
Až mám kolikrát strach, aby ho neklovli, kvůli tomu rohlíku či křupce ![]()
@Salvaje tak to bychom se mohli domluvit na prochajdu a přeměřit pupíky, když už budou ![]()
@klapka1 Tak to každopádně
Teda pokud toho budu schopná. První těhotenství jsem první půlku problila, druhou proležela kvůli hrozbě předčasného porodu, který se nakonec i uskutečnil ve 34+1… Tak snad budu schopná aspoň dojít do parku, sednout někam do stínu a nabírat síly na zpáteční cestu
No uvidíme, jestli už v tý době bude vůbec „zaděláno“
Ale mělo by, tchyně to má v horoskopu
![]()
Holky prosím o radu můžu pít kontryhel víckrát než dvakrát denně děkuji
![]()
Ahoj ženský, můžu se k vám taky přidat? Je mi už 34, máme 2 kluky (6 a 4 roky) a chtěli bychom třetí:-) Od konce ledna mám vyndanou Mirenu, první cyklus byl trochu podivný, já nedočkavka koupila ovulační testy a pak myslela že už se podařilo, ale nic z toho nebylo, resp. možná jo, ale odešlo s opožděnou MS. Teď mám po ovulaci (vím od gynekoložky, protože jsem byla kvůli kvasinkám:-(, tak nezbývá než čekat 14 dní. Vím, že nic nemůžu urychlit a nechci na to moc myslet, ale nějak mi to nejde…:-)
@Slonice79 píše:
Ahoj ženský, můžu se k vám taky přidat? Je mi už 34, máme 2 kluky (6 a 4 roky) a chtěli bychom třetí:-) Od konce ledna mám vyndanou Mirenu, první cyklus byl trochu podivný, já nedočkavka koupila ovulační testy a pak myslela že už se podařilo, ale nic z toho nebylo, resp. možná jo, ale odešlo s opožděnou MS. Teď mám po ovulaci (vím od gynekoložky, protože jsem byla kvůli kvasinkám:-(, tak nezbývá než čekat 14 dní. Vím, že nic nemůžu urychlit a nechci na to moc myslet, ale nějak mi to nejde…:-)
a
ahoj jistě že mužeš, berem všechny snažilky
to budou nervíky tech 14 dní co?
já budu mít ted druhý měsíc snaženi a už sem taky věřila tomu, že se povedlo na poprvý, ale prdlačka, dostala jsem to ještě o 3 dny dříve
už sem i testovala a hleda nějakýho toho ducha… ale marně
i když mi přišlo že vždycky sem na tom testu něco vykoukala, ale to byla jen riska, ted už to vím..
já mam mít ovulku kolem 2.4. tak se budem snažit, ale testovat budu až kolem ms, dřív ne… nemá to smysl, akorát je pak člověk zklamanej
jinak my máme jednoho syna a jsou mu 3 a pul a je to takový malý čertisko
![]()
@nikinka 123 píše:
Holky prosím o radu můžu pít kontryhel víckrát než dvakrát denně děkuji![]()
já bych řekla, že jen dvakrát denně
Tak to budeme pěkně sdílet
Já mám teda doma pohodovýho chlapa, ani mu moc nevadí, že lovím duchy na testu už druhý měsíc po vyndání tělíska:-) A že mu furt cpu pod nos nějaký počůraný papírky, aby posoudil, že tam fakt je //
Ale s ženskýma je ten pokec o něčem jiným
Tak ti moc držím palce, já si taky říkám, že test nejdřív 5.4. (to by měla přijít MS, asi), ale už se vidím, že to nevydržím! jak kdybych neměla dvě děti a snažila se poprvé…
@Slonice79 píše:
Tak to budeme pěkně sdíletJá mám teda doma pohodovýho chlapa, ani mu moc nevadí, že lovím duchy na testu už druhý měsíc po vyndání tělíska:-) A že mu furt cpu pod nos nějaký počůraný papírky, aby posoudil, že tam fakt je //
Ale s ženskýma je ten pokec o něčem jiným
Tak ti moc držím palce, já si taky říkám, že test nejdřív 5.4. (to by měla přijít MS, asi), ale už se vidím, že to nevydržím! jak kdybych neměla dvě děti a snažila se poprvé…
a děti se vám povedly brzo? nám syn druhy měsíc. tak by se to mohlo zopáknout
já ti taky přeji at se brzy zadaří
nejhorší je ta psychika, člověk se na to upne a tim víc to potom nejde… a chodiš do práce? já jo
@terulinaa píše:
a děti se vám povedly brzo? nám syn druhy měsíc. tak by se to mohlo zopáknoutjá ti taky přeji at se brzy zadaří
![]()
nejhorší je ta psychika, člověk se na to upne a tim víc to potom nejde… a chodiš do práce? já jo
První trval asi rok, já předtím brala 8 let HA, to už nehodlám opakovat
A druhý byl hned, jsou od sebe necelé dva roky, právě, že jsem se bála, že to třeba bude trvat zase déle, a ono na just šup a byl asi úplně na první pokus, ještě jsem kojila staršího, byl mu rok a měsíc. No do práce chodím, kluci už jsou oba školkoví, starší příští rok už prvňáček…
Já právě se divím sama sobě, že mě to tak vzalo, říkám si kliiid, už dvě děti máš, třetí přijde, až samo bude chtít, ale jsem jak umanutá…
taky ti držím palce a budu se těšit na brzkou pozitivní zprávu!
@Slonice79 píše:
První trval asi rok, já předtím brala 8 let HA, to už nehodlám opakovatA druhý byl hned, jsou od sebe necelé dva roky, právě, že jsem se bála, že to třeba bude trvat zase déle, a ono na just šup a byl asi úplně na první pokus, ještě jsem kojila staršího, byl mu rok a měsíc. No do práce chodím, kluci už jsou oba školkoví, starší příští rok už prvňáček…
Já právě se divím sama sobě, že mě to tak vzalo, říkám si kliiid, už dvě děti máš, třetí přijde, až samo bude chtít, ale jsem jak umanutá…
tak velká rodina je velká rodina
mě by tři taky nevadily, ale přítel neee
to se divim že si otěhotnela i když si kojila… tak to bylo asi veselo s klukama co?
my by sme si strašně přály holčičku, ale hlavně aby to bylo zdravý ![]()
@Slonice79 píše:
První trval asi rok, já předtím brala 8 let HA, to už nehodlám opakovatA druhý byl hned, jsou od sebe necelé dva roky, právě, že jsem se bála, že to třeba bude trvat zase déle, a ono na just šup a byl asi úplně na první pokus, ještě jsem kojila staršího, byl mu rok a měsíc. No do práce chodím, kluci už jsou oba školkoví, starší příští rok už prvňáček…
to já spíš od tebe budu čekat první tu pozitivní zprávu, když už mám po ovulce
![]()
@terulinaa píše:
tak velká rodina je velká rodinamě by tři taky nevadily, ale přítel neee
![]()
to se divim že si otěhotnela i když si kojila… tak to bylo asi veselo s klukama co?
my by sme si strašně přály holčičku, ale hlavně aby to bylo zdravý
První rok byl na zbláznění, pak už jen lepší, ale zato k sobě mají fakt hodně blízko, milují se a perou se ![]()
Kojila jsem už jen ráno a večer, ono to jako antikoncepce funguje jen při opravdu pravidelném kojení max. 4 hodinovýma pauzama i v noci, tak to už u nás nebylo.
Taky bych chtěla holku, ale přesně jak píšeš, hlavně ať je to zdravý…
A máte nějakej postup na holku
?
@terulinaa píše:
to já spíš od tebe budu čekat první tu pozitivní zprávu, když už mám po ovulce![]()
No jasně! Tak schválně jak dlouho vydržím netestovat…
jen abych dřív než test nedostala menstruaci ![]()
@Slonice79 píše:
První rok byl na zbláznění, pak už jen lepší, ale zato k sobě mají fakt hodně blízko, milují se a perou se
Kojila jsem už jen ráno a večer, ono to jako antikoncepce funguje jen při opravdu pravidelném kojení max. 4 hodinovýma pauzama i v noci, tak to už u nás nebylo.
Taky bych chtěla holku, ale přesně jak píšeš, hlavně ať je to zdravý…
A máte nějakej postup na holku?
postupy na holčičky už mám taky načtený
ale zda je to pravda
píše se že by mělo byt snažení spíše před ovulkou a méně časte. a na kluka přímo v den ovulace, ale já myslím že je to stejně tak 50:50 stejně až se budem snažit tak mi bude uplně jedno jestli je to před nebo po ovu ![]()