Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, já Vás vůbec nestíhám dočítat, jak valíte
![]()
K testování - já jsem rozhodnutá, že dřív jak po týdenním zpoždění netestuju! V únoru jsem takový zpoždění měla a ve chvilce, kdy jsem si udělala test, jsem to dostala ![]()
K MS během těhu - přítelova teta takhle došla na gyndu na pravidelno prohlídku a zjistila, že je ve čtvrtém měsíci
Nic nepoznala! A to už 3 děti měla
Ptali se jí, jestli ani necítí pohyby, a ona že jo, ale že si myslela, že to jsou střeva a burčák
![]()
Jinak, my jsme druhé plánovali, až tak ve 4 letech malého, protože se narodil předčasně, půlku těhotenství jsem problila, druhou proležela, a i tak se narodil ve 34+1. 3 týdny jsme byli v nemocnici, pak se mu 5× vrátila žloutenka, anémie se taky vracela, hrozila mu transfuze, léky plival a zvracel… Moc se mi do toho znovu nechtělo, navíc při představě, že kt omu mám malý dítě… Ale holt, ty pudy a biologický hodiny jsou prostě asi silnější nebo co
![]()
Holky, už vybíráte jména? Já su asi divná, ale já už se tím „trápím“, co jsme se rozhodli, že si druhé pořídíme ![]()
@Slonice79 @terulinaa testovala jsem ve středu, teď nastěstí nemám doma žádný test, tak když to nedostanu, tak budu testovat nejdříve v sobotu ráno
@Salvaje píše:
Holky, už vybíráte jména? Já su asi divná, ale já už se tím „trápím“, co jsme se rozhodli, že si druhé pořídíme
jo taky už nad tím přemýšlím, ale zatim nic vyhrazeného nemáme. kluk možná lukáš nebo david, ale to se ještě určitě změní
a u holky to bude těžší ![]()
to si si docela užila s malým. já měla bezproblémové těhu tak si takovéhle potíže vubec nedokážu představit ![]()
@Majaha píše:
@Slonice79 @terulinaa testovala jsem ve středu, teď nastěstí nemám doma žádný test, tak když to nedostanu, tak budu testovat nejdříve v sobotu ráno
jj dřív to nemá cenu. a měla si tam aspon náznak něčeho v tu středu?
@Salvaje Kluk Max a Holčička asi Vaneska…ale to se ještě možná změní
@terulinaa píše:
jo taky už nad tím přemýšlím, ale zatim nic vyhrazeného nemáme. kluk možná lukáš nebo david, ale to se ještě určitě změnía u holky to bude těžší
to si si docela užila s malým. já měla bezproblémové těhu tak si takovéhle potíže vubec nedokážu představit
Tak já už mám jména asi vybraná, ale těžko říct, jestli u toho zůstanem
Navíc, toho kluka mi chlap ještě neschválil. Ale vlastně rezignoval s tím, že první je po něm, tak druhýmu dítku mám jméno vybrat já
![]()
No uvidíme, jaký bude moje druhý těhu… A jakej bude prcek, jestli se z toho nezblázním a nepůjdu si radši dobrovolně lehnout do nemocnice
![]()
@Majaha píše:
Holka asi Beata, kluka bych chtěla Jonáše nebo Tobiáše. Ale taky to ani omylem není definitivní ![]()
@Majaha tak hlavně pak dej vědět
Já bych měla nejdřív testovat 6.4., ale nevim jak to vydržím - i když všechno racionálně vím, že můžu být zbytečně zklamaná a pak to třeba ještě vyjde, nebo naopak se předčasně radovat a neudrží se… Ale mám velké nutkání pořád testovat, připadám si už úplně nemocná - jdu čůrat a první co mě napadne je těhot. test ![]()
@Salvaje píše:
Holka asi Beata, kluka bych chtěla Jonáše nebo Tobiáše. Ale taky to ani omylem není definitivní
@Majaha píše:
Krásný jména! já bych chtěla holku Magdalénu, možná ještě Kateřinu nebo Markétu. kluky už dva mám, tak je to těžší, ale asi Jakub
@Salvaje @miriskaw Holky to máte teda perné zkušenosti za sebou… Já měla obě předchozí těhotenství celkem pohodová, u prvního mě nezkušenou vyděsila genetika - vyšel mi špatný triple test a byl jsem na amniocentéze, ale už jsem poučená, u druhýho jsem si vydupala prvotrimestrální screening a věřila jen tomu, triple mi opět vyšel blbě, ale už jsem to nebrala v potaz. Jinak vše ok, už to ťukám. Tak snad jste si to horší už vybraly a bude teď všechno jen a jen dobré, moc vám to přeju. ![]()
@Slonice79 Díky
Tobě taky přeju jen to dobré.
A hlavně, aby už Ti to vyšlo ![]()
@Salvaje píše:
@Slonice79 DíkyTobě taky přeju jen to dobré.
A hlavně, aby už Ti to vyšlo
Jé dík, já se teda musím přiznat, že se až trochu stydím
, protože já vlastně žádnej problém nemám, zkoušíme teprve 2.měsíc (24.1. jsem si nechala vyndat Mirenu), jen jsem prostě hrozně nedočkavá. Tak na mě snad ani neplýtvejte dobrou energií a posílejte ji těm opravdovým snažilkám, co se snaží o mimi už dlouho
Ale děkuju ![]()
@Slonice79 píše:
Jé dík, já se teda musím přiznat, že se až trochu stydím, protože já vlastně žádnej problém nemám, zkoušíme teprve 2.měsíc (24.1. jsem si nechala vyndat Mirenu), jen jsem prostě hrozně nedočkavá. Tak na mě snad ani neplýtvejte dobrou energií a posílejte ji těm opravdovým snažilkám, co se snaží o mimi už dlouho
Ale děkuju
Tak všechny ji potřebujem
A víš jak, čím víc pozitivní energie vyšleš, tím víc jí budeš mít
Teda doufám
![]()