Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já když jsem v tom říjnu zjistila, že mám //, byla jsem hrozně šťastná, ale zároveň vyděšená. A v hlavě mi projelo : no a je to tady, co teď? Pak to bohužel nedopadlo, ale změnilo mě to. Najednou se na to mimi nesmírně těším a moc si ho přeji, ale bohužel zatím nic. Každý zodpovědný člověk má v hlavě červíka, který hlodá, jestli se to všechno zvládne. Ale zvládly to všechny ostatní mámy, tak proč ne my ![]()
Já se samozřejmě taky těšim, jen vim, že je to změna o 180 stupňů…což je super…jen každá změna je těžká…ale budu na to mít 9 měsíců si na to zvyknout…
a co, holky, máte kolem sebe někoho relativně blízkýho, kdo nemůže otěhotnět? jak jí to řeknete?
Izz - no, to jsme si s kamarádkou už vyjasnily … já když jsem si myslela, že je to těhu jsem jí to nehctěla říct (těhu to nebylo) a ta mi vnadala, co že blbnu, že se těší, až bude teta … te´d jdou v lednu do CAR (po 2,5 letech snažení a léčby) a já se taky snažím s hormonama, takže si myslím, že to sdělení bude tak nějak v pohodě … vím, že bude smutná a bude mít radost zároveň!
no já mám v práci dvě kolegyně, kterým to nejde…2 nebo 3 roky…já jsem v práci další „na ráně“…čeká se, že to dříve nebo později bude…jedna se se mnou nebaví, nevim moc proč, ale myslim si, že jeden z důvodů je možná tohle…že jí to štve…ale nic jsem jí neříkala
no a holky v tématu neplodnost řikaly, že nesnášej, když to někde tají a pak i to, když to někdo řekne…tak právě nevim, co s tim
Izz - hmmm, já nevím, já to moc netajím, ale taky to neřvu do světa … když se někdo zeptá, normálně mu řeknu, že se snažíme, ale že to nejde, že mám po antikoncepci zdravotní problémy a člověče, nikdo se dál neptá a respektují to, že to asi máme těžké … nevím, jak jsou ty holky nastavené, mě je taky líto, když se to někomu povede a já nic, an drhou stranu je to zázrak a strašně jim to přeju …
já bych třeba být tebou si někdy s nimi o tom popovídala, když bude vhodná chvíle, porprosila je třeba o radu nebo tak, třeba budou rády, žes za nimi přišla, já nevím …
Ahojky holky, tak darrecky uz mam vsechny zabalene a dokonce mame i jeden darecek navic
//
vcera jsem si delala test, kdyz se MS nedostavila ani po agolutinu a bylo to tam… Ale reknu vam, pocity z tohoto zjisteni celkem smisene, nejdriv hrozna radost a pak strach jak to zvladnem, ale rikam si, ze kdyz to zvladli jini, tak to zvladnem taky. Pritel byl taky dost zaskoceny, rikal, ze pocital, ze se nam to povede az tak na jare a je to tu… Pro jistotu jsem si dneska nechala vzit u OL HCG a bylo 1775, no a zitra se stavim jeste na gyn, abych to vedela pred svatkama na 100%…
Akrim84 Ty jo, to je překvápko !!! Jejda, moc ti to přeji, tak aspoň někdo má pod stromeček // !!!
Užívej si to a hlavně na sebe buď opatrná. Jasně, že to zvládneš !
![]()
jo, opatrna budu, zitra se s dr. potrebuju domluvit na neschopence, jsem zdravotni sestra a v tomhle prostredi se mi fakt byt nechce…
Ahoky holky, tak dneska jsem byla na UTZ a bylo to tam
jsem v patem tydnu tehotenstvi ![]()
Akrim84 píše:
Ahoky holky, tak dneska jsem byla na UTZ a bylo to tamjsem v patem tydnu tehotenstvi
Jééééé, to budou krááásné Vánoce!!! Moc ti to přeji!!!! ![]()
moc dekuji
to budou, jen nevim, jestli to mame rict rodine nebo ne… Jestli neni jeste moc brzo…
Tak v tomhle ti já neporadím, já až někdy budu těhu, tak to oznámím až po delší době, vytrestala jsem se jednou a teď se na mě kouká každý jako na chudinku a otázky typu , tak co, už jsi těhu, začínám nenávidět. Takže musíš vědět sama, kdy to říct ![]()
Gratuluju…je to krásný takhle v době Vánoc…i když zrovna miminko udělá radost asi kdykoli.Taky se na to zjištění těšim a jsem si jistá tím, že moje pocity budou více než smíšené ![]()