Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Je tady někdo kdo chodí do Natalartu v Plzni a nedaří se vám stále otěhotnět a chtěli by jste si o tom popovídat???
@Maryska88 asi půl roku, když to vezmu od první konzultace do otěhotnění, byli jsme asi 3× na IUI a pak IVF, první se podařilo ![]()
@ixule A na kolik tě vyšlo tam IVF??? Já jsem byla zatím jen jednou na IUI a nic..
@Maryska88 platili jsme jen ICSI 7 tis. a léky asi 5 tis., už si přesně nepamatuji
neměli jsme nic dalšího, jinak jsem počítala tak s dvaceti
KET je ( tuším kryo embryo transfer), každopádně se jedná o vložení rozmrazených embryjek k mamince… ICSI se dělá na přání či doporučení lékaři při oplodňování vajíček, po odběru vajíček se buď dají vajíčka se spermijkama k sobě, tuším asi 100 tis. spermijek, jestli si dobře pamatuji a čeká se, zda se vajíčko oplodní, nebo je možnost jednu spermijku vpravit přímo do vajíčka, což je právě ICSI, je tam potom vyšší šance asi o 40 %, že se vajíčko oplodní
edit: aby ses vyznala, když budeš někde něco číst, tak ještě OPU (ovaria pick up) znamená odběr vajíček a ET (embryo transfer) je totéž o KET, akorát to jsou čerstvá emryjka a ne zmrzlinky ![]()
Jinak pokud můžu radit, vyčerpej určitě pokusy inseminací, hrazené pojišťovnou, je jich tuším 6 ročně (alespoň to tak bylo), případně si nějaké další zaplať, stojí to pár korun, oni to moc dělat nechtějí, protože na tom prakticky nic nevydělávají (na rozdíl od IVF) a do IVF se nežeň, není to pro tělo nic dobrého. Našli příčinu? Vzhledem k tomu, že zkouší inseminaci, tak by neměla být nijak závažná ![]()
@ixule No přítel je v pohodě, ale já mám špatné cykli… Někdy se mi ani neudělá folikul… ovulaci prej sem nikdy neměla než mi nasadili prášky a srovnali to… od ledna je tedy neberu a kupodivu jsem OVU v lednu měla… Ale dneska jsem měla mít MS a zatím nic… Tak uvidím… Buď mám MS hrozně brzo po sobě a nebo vůbec… ![]()
@Maryska88 tak to by vám inseminace fakt mohla vyjít
jen vydržet ![]()
Já jsem byla tedy jen na jednej a vyčítám si to že jsem musela jít hned 2 hodiny po zákroku do práce… Volno mi nechtěli dát…Tak si říkám, že to třeba bylo tím…
@Maryska88 to vůbec neřeš, to ničemu nevadí
ono šance je asi 30 % i při klasickém otěhotnění, i když je u obou vše v pořádku ![]()
@ixule No tak děkuji… Snad už mi to konečně vyjde… Jinak se asi scvoknu… ![]()