Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ![]()
Zakládám nové téma, abychom si tady mohly poradit, vzájemně se podporovat a dodávat si naději!
Určitě to znáte, i když je to zatím jen pár měsíců(U mě tedy 5), začínáme být lehce nervozní a hledat, kde je asi chyba a proč se stále nedaří, když druhé mamince se zadařilo už po třech měsících… ![]()
Příspěvek upraven 20.11.11 v 23:55
Ahojky taky se s pritelem snazime o mimco. Uz je to ale 10 mesicu. Tak uvidime kdy se nam konecne zadari. Minuly mesic jsem zmenila doktorku, ktera mi zjistila hodne vysoky prolaktin, ktery mi brani v MS, takze cykly jsem mela i treba po 3 mesicich
Nasadila mi jeste duphaston na srovnani tech cyklu tak uvidime co se bude dit. Ty cekas na prvni mimco, nebo uz nejake mas?
Ahojky ![]()
Jé,
takže jsi mela ms jen jednou za tři mesice?
To mela jedna má známá, ale ta měla ms jen dvakrát do roka… teď je těhu ![]()
Jakto, že ti to nezjistila ta stará dr?… :/ Tak snad to teď bude lepší a konečně se zadaří!
Jojo, o první mimčo
a Ty?
měříš BT?
To si po par mesiacoch skusas merat BT, pijes grepový džus, kontrolujes čípek? To preco?
Na to kasli…to je myslim najlepsia rada…taketo veci maju miesto az po roku intenzivneho skusania ![]()
Inak vela mojich kamosiek (vlastne aj ja) zamiesili na dietatko pocas dovolenky…resp. predlzeneho vikendu a pod. Treba kdesi vyrazit a uzit si nielen prirodu ![]()
To já nevím..
Asi mě to tak nějak uklidňuje a mám aspoň pocit, že pro to něco dělám…
Jsem trošičku blázen..
Ale tak proč ne?..
Myslim si, že nejsem jediná, která to dělá..
já vím, stále mi někdo říká, ať se na to tolik neupínám, že to potom nepujde…
Ale asi to neumim
I když si někam vyrazíme, stejne na to myslim, když vecer usinám… ![]()
No chodila jsem k jednomu doktorovi a i pres informace ze mi tece z prsou mlezivo mi krev na prolaktin nenabral, tvrdil ze se s tim telo vyporada samo
Jsem rada, ze se konecne neco zacalo dit. Ja jsem si BT zkousela merit, ale pri delce mych cyklu to bylo opravdu nad vsechny sily a nic se z toho vycist nedalo. Takze zacnu merit az se urovna cyklus snad po tom duphastonu. Hlen si zkousim pozorovat ale taky z toho nejsem moc moudra. Zkousela jsem i kontryhelovy caj, ale ma se pit jen do ovulky takze vzdycky jsem prestala pit brzo, vzhledem zpetne k delce cyklu takze se nic nedelo. Jj taky se snazime o prvni miminko. A kolik ti je?
No… k pristupu nekterych dr. radsi ani nemluvim.. :/ někdy je to vazne bída…
Já jsem hlen taky zkousela pozorovat, ale taky z něj moc moudrá nejsem.. Když mi BT ukaze ovulaci, hlen je bílkovitý až třeba pet dní po. Nebo ho mívám plodný několikrát v cyklu. Tak taky nevím, a radši ho neresim…
Ja jsem kontryhelovy caj jeste nezkousela. Zkousela jsem maliníkový, ale nic to se mnou nedelalo
tak jsem s tim sekla..
To je dobre ze jsi zmenila dr. a ze se konecne neco deje
Je mi 20, jsem mladounka, vim
a tobe?
Me je 25, taky bych dle mych rodicu mela jeste pockat, ale tak nejak to s pritelem citime a chceme. Jak jsi na tom tedko s cyklem? Ja si myslim ze uz jsem po ovulce tak 2 dny tak uvidime ted to cekani zase bude nejhorsi
Ja mam 5 den cyklu, tak doufám, že už se v prosinci budu moct radovat nad //..
Byl by to krasny darek pod stromecek.. ![]()
to jo, to cekani je vzdycky desny, nesnasim to… ![]()
nejhorsi je, ze ja jsem takova blbka a vzdycky si vsugeruju vsemozny priznaky, co si kde prectu… ![]()
jj to ja taky mam, hlavne minuly cyklus jsem mela zpozdeni, vedela jsem to protoze jsem byla u te nove dr zrovna kdyz jsem mela ovulaci. Testy mi vychazely slabe pozitivni, bylo mi spatne, ale MS nakonec dorazila. Tak uvidime co ted
Ahoj holky, tak jestli za sebe muzu rict tak Bety delej vse co myslis ze je spravne. Mer BT pokud mas z toho dobrej pocit, jez vitaminy pokud si myslis ze ti to pomuze
protoze takovy vety jako nemyslet na to jsou akorat vic stresujici
ja taky zacala merit BT hned na zacatku a kdyz jsem menila doktora tak jsme se aspon nezdrzovali a mohla mi aspon hned nasadit lecbu. Ano psychika dela opravdu hodne ale s tou to neni tak jednuduche
moc vam tedy preju aby se vam co nejdrive zadarilo kocky
a jeste se omlouvam ze nepisu hacky, carky ale pisu z mobilu ![]()
No ja měla zpozdeni ted, jen jeden den, ale vzdycky z toho hned delam obrovskou sanci…
A pak jsem zklamana no.. Taky jsem mela ms ted hrozne slabou. Nebo spis, mela jsem ji 2 dny takovou normalni, slabsi nez jindy, ale byla to ms. no a patek, sobota a dnes uz jen spinim. Coz je mi divny, protoze mam ms vzdycky alespon 3 dny silnou. Ale Bt je nizka, takze jsem rada ze ji merim, jinak bych hned kupovala testy… ![]()
Tak treba se ti mimi zachytilo, ale neudrzelo se.. :/
Snad vam to ted vyjde!
Jen cekat.....
![]()
Ahoj dekujem, no ono psychika dela opravdu hodne, myslim si ze myslet se na to ma, ale v tom pozitivnim slova smyslu, jako ze miminko nekdy proste prijde, tesit se na nej a ne se moc uzirat tim ze miminko neprichazi i kdyz je to tezky.
Ahojky
dekuju, pokracovat v tom budu
mam z toho lepsi pocit, nez nedelat nic
A je pravda, ze se mi to pak muze hodit, kdyby byl (nedejBoze) nejakej problem..
Ano, ta psychika je zlá, ale ja an to proste nedokazu nemyslet… ![]()
A ty uz mas mimi? nebo jsi tehu?? ![]()
Presne tak myslet pozitivne, ja mela teda obdobi kdy to neslo takhle myslet. Ale je to o tom si najit nejakej nakopavac co te dokaze postavit aby si mohla jit dal.
Bety mi se budem ted snazit uz rok o prvni detatko.