Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy, mojí holčině je 8,5 měsíce, tak za měsíc bych jí chtěla začít dávat snídaně, ale vůbec nemám představu co jí mám dát. Mohli by jste mi poradit co k snídani pro mimísky. Předem díky za odpovědi.
Zlatka+Terezka
Ahoj Zlatko!
V tomto věku můžeš vyzkoušet bílý jogurt nebo dávat i ovocné přesnídávky. Vhodná je i kaše, existuje celá škála od kukuřičných a rýžových do vody až po mléčné. Zatím bych byla opatrná na ty s obsahem medu a přidanou pšenicí (lepek), čokoláda je asi také předčasná.
Dokud chceš kojit, nahradí ranní kojení snídani, když mlíčko nestačí, dá se nakombinovat kojení s kaší do láhve nebo hustou kaší na lžičku.
Po jednom roce můžeš na:,–(it běžné pečivo, pokud nechceš dávat potraviny s obsahem lepku již dříve. Dá se sehnat i bezlepkové pečivo, různé křupavé chleby. Na pečivo se dá namazat marmeláda (existuje i bez konzervačních látek a bez cukru), kvalitní máslo, sýry žervé nebo i trocha tvarohu, posázet jemnými kolečky okurky nebo třeba nastrouhaným jablíčkem či mrkví.. Dobré je to střídat.
Alice
Ahoj!
Chtěla bych využít reakce Alice a zeptat se jí, konkrétně která kaše je do vody.U nás nemohu žádnou sehnat, dělám kaše z odstříkanýho MM, ale přijde mi, že to malého moc nezasytí.Večer má strašný hlad, nakojím ho, dám kaši a pak ještě kojím.Pak usne a budí se po 3 hodinách.Chtěla bych to ten jeho spánek zkusit trochu prodloužit a nějak mi to nejde.
Díky moc!
Ahoj P
![]()
Ahoj!
Já myslím, že hodně kaší se připravuje smícháním s vodou. Třeba od Hami, Milupa i další.
Můj Honzík se taky budí asi po 3 hodinách. Ale když jsem zkoušela kaši, tak byl větší problém se spaním. Špatně se mu usínalo a víc ublinkával, asi to na něj bylo příliš těžké. Nevím, co mu dávat jiného na večeři, tak jen kojím. Občas mu dám trochu ovoce před koupáním a kojením, ale jinak nic. Taky se těším, až se víc vyspím.
Olča
Ahoj,holky.
Chtela bych se pripojit s mymi zkusenostmi.Poradne jsem se vyspala,az tehdy ,kdyz mel nas syn rok a ctvrt a dostal svuj pokojicek.Pred tim jsem si myslela,ze ma v noci hlad a tak skoro do roku 5krat za noc vstavala a kojila.
Na snidani mu davam asi od 7mesicu jogurty-bile slazene od Danone,pozdeji i ovocne.Ted jsou mu 2roky a nesnida nic jineho.Kase jsem davala jen na noc do jednoho roku a vsechny byly michatelne vodou-Hami a spol.
Preji prijemne boje s jedliky . ![]()
Omlouvam se,ze jsem se nepodepsala.Zapomnela jsem se zaregistrovat.Hezky den.
Můj syn i já milujeme sladké, toto jsme ještě neměli možnost ochutnat, a tak by to bylo super zkusit. Už teď se mi mám velkou slinu, syn naštěstí spí, jinak bychom slintali oba
![]()