Snídaně u 5měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do 1roku jsem dávala a možná dýl holkám k snídani UM. Kam spěcháš. Já začala starší přikrmovat v 5m a to měla zeleninu na oběd jinak mlíko a od 6m ovoce od 7m maso od 8m jsem dávala odpoledne jogurt od 11 jsem začala dávat večeře jinak jsem dávala UM do něho trochu kaše. Mladší začala příkrm od 6m a postupovala jsem stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TomyTomy - jemu to prave moc chutna, sni celou sklenicku, ale jako dalsi jidlo potrebuje cumlat tu flasku. Nechci mu to jeste davat pravidelne, ale obcas, kdyz mu ta presnidavka tak chutna. On totiz vidi flasku nebo sklenicku a uplne se trese jak to strasne chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S - kazdy to dela jinak, a v mem okoli co znam maminky a bavim se s nimi, tak vetsina to dela jako ja. Nejdriv dava zeleninu, pak maso a zeleninu a pak ovocne presnidavky. A jak uz jsem psala takhle mi to rekl doktor. A moje kamaradka co ma ted devitimesicni holcicku tak ta ma mliko jen k snidani, jinak je na prikrmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz Nemáš začme taky vvždy chvilku trvalo nnežjsem to vse vychytala, každému mumcu vyhovuje něco jiného a chutná taky.Maso je taky v pohodě, jestli ho ji tak je to jen dobře. Omlouvam se za překlepy. ![]()
Edit-jo, to znám můj se ted taky kojení vzdát nechce i když jábych ze zzdravotních duvodu už potřebovala přestat a taky chce dudlat potvora. Dávej mu prostě co mu chutná a bude spokojeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám holčičku narozenou 15.7. a zatim jen kojím, nic jiného ještě neměla. V úterý máme poradnu, tak uvidím co mi dr řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme 5 měs kojim a zatím máme jen odpolední příkrm který zapije ještě mlíkem
Jinak už dáváme i maso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcela 84 no a my nic
S první dcerou jsem začala až od ukončeného 6. m, do té doby také znala jen moje mlíko. Malá zatím přibírala pěkně, 250 g za týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice já si nemyslím, že to je extrém, podle mě je masodocela těžký na trávení a není s ním kam spěchat.. v tomhle tempu zavádění příkrmu by bylo dítě za chvíli bez mlíka
a to, co říká pediatr, je trochu nesměridatný, neb každej tvrdí ale úplně něco jinýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ale ja jsem se ptala na snidani a ne na maso. Rika vam neco tolerancni okno? Kazdej at si to dela jak chce, me zajimal nazor na presnidavky ke snidani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz Já bych přesnídávku k snídani klidně dala, pokud ji bude chtít. Jinak já mladší přikrmovala od nějakých 4,5 měsíců, protože nepřibírala a jak byla se zeleninou a v rychlém sledu i masem spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@Svistice já si nemyslím, že to je extrém, podle mě je masodocela těžký na trávení a není s ním kam spěchat.. v tomhle tempu zavádění příkrmu by bylo dítě za chvíli bez mlíka![]()
a to, co říká pediatr, je trochu nesměridatný, neb každej tvrdí ale úplně něco jinýho
Já třeba dala všem třem dětem prikrmy najednou ze dne na den, protože se po jídle doslova sapali a o mliko jsem rozhodne nepřišla(to je jen můj názor a rozhodne ho nikomu nevnucuju ani se nehadam, jen si myslímze ta veta o tom mliku asi vvyděsí všechny maminky co maji první miminko a leknou se ze přijdouo mliko kkdyž zzačnou přikrmovat.)To dítě jak melo do ted jen mliko tak ted začne byt hlavni to normální jídlo a kojeníuuž pak jen na žízeň(tekutiny).A co se týče masa)(zase jen můj názor a at to každýddělá jak chce)si myslím ze živočišné bílkoviny jsou pro dítě jedny z nejdůležitějšíchpprotože díky němu dobře roste a ma pevnějsi svalů a kosti. Takže tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TomyTomy já nikde zmínku o zmizení mlíka neviděla…asi jsem to přehlédla… a jistě živočišná bílkovina potřeba je, jen v tomto případě zase můj názor je ten, že pětiměsíční dítě má na všechno času dost a netřeba zavádět xy příkrmů docela brzo za sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TomyTomy Ono ta bílkoviny v MM nebo UM je taky živočičná a podstatně jednodušeji stravitelnější.
Dítě je kojencem oficiálně do jednoho roka, proč asi?
Nicméně ať si každý dělá, jak uzná za vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa @Svistice V pohodě holky.Jak říkam každý ma názor jiný a at je to jak chce tak je nejdůležitější ze ty mimca jsou v zdrave a rostou tak jak maji.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit