Snídat před skolkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2089
21.8.19 14:22

Ráno většinou děti nemají hlad, tak zobnou jen banán nebo jogurt či přesnidávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
21.8.19 14:24

@Terez001

Ahoj,

když jsem pracovala ve školce, tak jsme do 8hod měli příjem dětí a hodinovou aktivitu a pak kolem 9-9:30 svačinku - něco lehkého a šlo se ven.

Takže já dceru nechávám v klidu nasnídat (snídá cereálie na sucho, někdy s mlékem a kakao) a pak jdeme do školky. Určitě bych si nalačno nedávala do školky. Někdy, když se stane, že zaspíme (ehm, a že se to už stalo), tak dostane alespon rohlík do ruky a sní ho cestou, nebo koláč a jednou jsem ji prostě dala cereálie do přenosné misky a poprosila učitelku. Ale miska byla plná - oni mají totiž přes den nonstop misku s ovocem a dceři prý to ovoce stačilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
21.8.19 14:31
@korneli píše:
Ráno většinou děti nemají hlad, tak zobnou jen banán nebo jogurt či přesnidávku.

Tak jogurt už je docela snídaně, ne? :mrgreen: Jinak moje děti snídají, protože zvlášť syn je vybíravka a chci mít jistotu, že ráno tedy jedly. Spoléhat na to, že sní ve školce chleba s drožďovou pomazánkou, to fakt nelze. Holt nebude event. jíst svačinku ve školce, ale chci mít jistotu, že první jídlo nebude oběd, a to ještě možná. :roll: Takže ano, snídáme všichni, jídlo mají ve školce v 9h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
21.8.19 14:35

Syn nesnida, dá si doma trochu mléka než jde. Chodi na 8, v 9 maj svačinu, většinou chleba s pomazánkou. Když chodil dřív, treba v 7, tak si ráno zakousnul nějakou tyčinku za pochodu. Ono ho na to snídani neužije ani když je doma a má na to čas :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.8.19 14:35

No tak když víš, že se potřebuje do půlhodiny po probuzení nasnídat, tak ti stejně nezbyde, než mu doma snídani dát, ne? ;) Taky doma „povinně“ snídáme, když není chuť, tak alespoň něco malého (ovoce, jogurt), jinak často sladké pečivo, musli s mlékem apod. Dcera ve školce bývá na 7:30 a svačinu mají 8:30, z 99% nějaké pečivo s pomazánkou plus ovoce nebo zeleninu, asi tomu moc nedá, ale nevadí mi to, když doma snídala.. Představa, že se nenají a k svačině jim dají třeba veku s nutelou, kterou nepozře, a bude až do oběda bez jídla, mi teda dost vadí ;) No a syn ve škole svačí až o velké přestávce, 9:45, takže ten by určitě nevydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
21.8.19 14:36

Aha tak jste většina pro snídaně. Mně manžel říká na co, když ve školce v 8.30 bude svačina. Ale já taky myslím, že bude něco malého. @mau-mau syn je taky vybiravy. Takže taky asi riskovat nebudu. Když je hladový, je unavený a někdy protivný. Snida Teda téměř to samé chleba/rohlik/toust se sýrem nebo šunkou, ovoce a čaj, o víkendu s tátou třeba k tomu ještě čtvrtku koblihy. Ale zas někdy se s tím dost louda, to zas bude napominani ať ji rychle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.19 14:37

Svačinku ve školce mají o půl 9 až 9.ale ráno už o půl 7 vztavame, aby se stihl vklidu nasnídat. ve školce moc svačiny nejí je buď rohlík s pomazánkou nebo chleba ale náš nejdelik spíš o čaji nebo mléce :roll: tak rano mu dávám vydatné snídaně doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
21.8.19 14:39

@unuděná no to máš pravdu, ale vstává nejdřív v půl osmé a v 8 bude ve školce, většinou až tak v 8 snida, a snida tak půl hodky. No moc to asi hrotim, nějak se to udělá. Budu ho budit dřív, jinak to nejde. Ale to zas je nepoužitelný, a vytáhnout ho z postele je taky něco :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
21.8.19 14:45

Dcera chodila na 8 a svačinu měli v 9. Vždy doma snídala něco malého - jogurt s piškoty nebo kuličkami, buchtu… Chleba, rohlík jí příliš dlouho trvá :) Ředitelka vždy na schůzkách opakovala, ať děti doma snídaní, protože potom těm větším jedlíkům svačinky nestačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.8.19 14:45
@Terez001 píše:
@unuděná no to máš pravdu, ale vstává nejdřív v půl osmé a v 8 bude ve školce, většinou až tak v 8 snida, a snida tak půl hodky. No moc to asi hrotim, nějak se to udělá. Budu ho budit dřív, jinak to nejde. Ale to zas je nepoužitelný, a vytáhnout ho z postele je taky něco :D

No jestli zvládneš vypravit sebe i syna během půl hodinky, tak to jsi dobrá! My vstáváme v 6:30, patnáct až dvacet minut se protahujou u pohádky, pak dalších patnáct je snídaně (pět když povolím koblihu nebo sladký croissant :lol: ) a dalších 15 oblékání, čištění zubů a celkové vypadnutí z bytu… Asi bych mu ten rohlík klidně dala, však nemusí sníst celý, stačí třeba půlka, aby pak chudák ve školce nepadal hlady, než jim to přinesou :mavam: u nás je svačina pohyblivá, když je hezky, dají jí už v 8:30 a jdou ven (teplé měsíce), když je ošklivo, mají nejdřív nějaké aktivity jako cvičení a sváču až třeba 9:30, pak jdou ven jen na půl hodinky, hodinku… Optej se u vás ve školce, jak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
21.8.19 14:46

Dcera chodila na 8 a svačinu měli v 9. Vždy doma snídala něco malého - jogurt s piškoty nebo kuličkami, buchtu… Chleba, rohlík jí příliš dlouho trvá :) Ředitelka vždy na schůzkách opakovala, ať děti doma snídaní, protože potom těm větším jedlíkům svačinky nestačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
21.8.19 14:48

Ve školce nám říkali ať dávám na snídani něco menšího třeba ten jogurt. Mají svačinu v 8:30 a kolikrát děti jsou najezene z domu tak nechtějí jíst. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18675
21.8.19 15:03

15m.. vstava cca 5.20, má 2dc mlíka, pak sní tak ctvrt až půl rohlíku v 9 mají svačinu a v 11.30 oběd. Dávám ho tam tak na 8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
21.8.19 15:05

@unuděná no to bych nezvládla :lol: muž ho bude vodit, chodi na 8 do práce. Já než bych vypravila sebe,, ještě mladšího, musela bych vatávat snad v 6 :D kdyby nesnidal, do půl hodky vypraveni je v pohodě, ale snídat raději bude Teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.8.19 15:07
@unuděná píše:
No jestli zvládneš vypravit sebe i syna během půl hodinky, tak to jsi dobrá! My vstáváme v 6:30, patnáct až dvacet minut se protahujou u pohádky, pak dalších patnáct je snídaně (pět když povolím koblihu nebo sladký croissant :lol: ) a dalších 15 oblékání, čištění zubů a celkové vypadnutí z bytu… Asi bych mu ten rohlík klidně dala, však nemusí sníst celý, stačí třeba půlka, aby pak chudák ve školce nepadal hlady, než jim to přinesou :mavam: u nás je svačina pohyblivá, když je hezky, dají jí už v 8:30 a jdou ven (teplé měsíce), když je ošklivo, mají nejdřív nějaké aktivity jako cvičení a sváču až třeba 9:30, pak jdou ven jen na půl hodinky, hodinku… Optej se u vás ve školce, jak to funguje.

u mě obě děti 25minut a odcházejí. Pravda, protahování u pohádky jsme nepraktikovali nikdy. Vzbudit, na záchod, vyčistit zuby, oblíct, učesat, nasnídat a odchod :mrgreen: 25 minut čistého času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí